Izulek 29.04.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 hej my teraz budujemy w slaskim zeby miec gdzie skladowac opal powiekrzylismy garaz jest rowny z domem zobaczymy jak to bedzie wygladac narazie mamy fundamenty i wyglada na bardzo malutki domek a ja chcialam spytac gdzie umiesciliscie skrzynke z wszystkimi kablami i bezpiecznikami ? U nas skrzynka jest w kotłowni na ścianie graniczącej z garażem, nie chciałam ani w wiatrołapie, ani w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertgranat 29.04.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Izulek - a ja mam do Ciebie pytanie, bo widzę że masz o jeden właśnie pustak ściankę kolankową podniesioną na domku - nie widzę jak na garażu. A moje pytanie to właśnie, jak na garażu, i czy dach również wobec tego przedłużaliście i o ile jeśli tak i to co mnie najbardziej nurtuje, to czy do okien dachowych nie jest za wysoko, czy można je swobodnie otworzyć i da się przez nie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 30.04.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Nad domem jest jeden pustak więcej, nad garażem są dwa pustaki i murłata. Przez okna dachowe nad garażem można swobodnie wyjrzeć, natomiast okna w pokojach są dość wysoko, ja mam 1,72 m wzrostu i dolna krawędź okna jest na wysokości mojej szyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia67 30.04.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 witam chcialam was spytac czy ktos robil drenaz wokol domu bo nie bardzo wiem jak to ma wygladac nam polozylina piachu rurei przysypali kamykami nie wiem czy to jest dobrze prosze o odpowiedz .ja sie zastanawiam nad oknami dachowymi bo my zrobilismy jeszcze jeden balkon i jestem ciekawa czy nie bedzie za ciemnoco o tym myslicie juz zapomnialam ale chyba wasiek rezygnowal tez z okien dachowych bo nad garazem robimy 2 na szczycie tez mamy podniesione scianki kolankowe pozdrawiam czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 05.05.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 U nas powoli zaczyna "wyglądać" górna łazienka, mamy też już większość wycen dot. wykończeniówki:- dębowe schody, drzwi (11 szt) oraz parapety (7 szt) - 22 tys zł.Mamy projekt i umowę na wykonanie kuchni - 7 tys. Pozostaje kupić sprzęt AGD.Mamy wycenę na szafę w wiatrołapie - 3,5 tys, i szafę w garderobie - 3,4 tys. Pozostaje kupić /zamówić jeszcze szafki pod umywalki do łazienek. Panele, kafle i armaturę sanitarną już mamy.Planowana przeprowadzka - po 15 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzebein77 06.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow granacika.Rowniez buduje ten piekny domek.Jestem na etapie prac w srodku.I mam problem,poniewaz nie mam pojecia jaki kominek moze pasowac do tego domku.nie wiem czy zrobic nowoczesny czy moze rustykalny.ktory bedzie ladniej wygladal w rogu.I jaka moc kominka bedzie wystarczajaca do tej powierzchni.14kW czy 16kW?Mam do Was wielka prosbe,czy moglibyscie cos doradzic,a moze pokazac swoje kominki.Moze jakies fotki.Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam wszyskich Granatowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 07.05.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My też jesteśmy na etapie wykończeń i szukania ekip. Odnośnie kominka na 90% wybierzemy wkład zuzia http://images50.fotosik.pl/119/1204e211dfef0cfem.jpg Mam pytanie ile płacicie za: ocieplenie poddasza (wełna i karton gips), ułożenie glazury i malowanie ściań?? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 07.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Agaba my płacimy za ocieplanie poddasza i regipsowanie 35zł. , za ocieplenie styropianem z zewnątrz z siatką i nałożenie koloru 40zł. a za ułożenie glazury 35zł. za metr. Ale to po znajomości bo kładzie nam mąż mojej naaaaajlepszej przyjaciółki A kominek masz z płaszczem wodnym? Jaki koszt jest tego kominka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 07.05.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My za ocieplenie plus regipsy , szpachlowanie i malowanie na biało 55 zł, kafelkowanie 35 zł (Kolega) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 07.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Kominek z płaszczem wodnym z http://www.kratki.com zx zuzia 19kw prawyOto pełna wycena takiego kominka podstawa pod kominek 146dolot zewnętrzny -manualny (dolot w kominku przejscie na fi 100 125 lub 150 i przepustnica z linką ) - 300zł zalecanylub automatyczny 490zl+dolot183zl+przejscie27zl z dolotu na rure o srednicy przepustnicy z automatykidzieki ktoremu nie trzeba montowac juz regulatora temperatury sterujacego praca pompa wody poniewaz sterownik od dolotu automatycznego bedzie sterowal zarowno pompa wody jak i sterowaniem automatycznym przy zastosowaniu dolotu automatycznego mozemy zaoszczedzic do 30% drewna dzieki temu ze nigdy recznie nie dosterujemy tak dolotem powietrza jak to zrobi za nas automatyka przy braku pradu przepustnica w dolocie automatycznym zamyka sie do zera dzieki czemu palenisko wygasza sie nie doprowadzajac do przegrzania obiegu wezownica 250zl (opcjonalnie jezeli chce pan podlaczyc ciepla wode uzytkowa lub jako dodatkowe zabezpieczenie przed przegrzaniem) naczynie wzbiorcze przelewowe 250zlpompa wody 250 zl(potrzebne beda dwie)jedna w ukladzie druga za uklademregulator tem .MSP 280zl przy zastosowaniu dolotu automatycznego i modulu nie trzeba go kupowacwymiennik 20 płytowy 764 zl do podlaczenia obiegu zamknietego (np C.O. lub gazowe) z otwartym (kominek)zasilacz awaryjny(gdy brakuje pradu podtrzymuje prace pompy) 525zlakumulator zelowy do zasilania awaryjnego 610 zl -opcjonalniekolano Fi 200 45st 61 zl lub skrętne 90st 140zl do polaczenia kominka z przewodem kominowymrura Fi 200 0,5m 68,32 zl lub1m 136 zlrury do podlaczenia do komina (w zaleznosci od ilosci)zawór bezpieczenstwa 225 zl który w przypadku przegrzania układu dostarcza z zewnetrznego zrodla chlodna wode do schlodzenia wody w ukladziePozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzebein77 07.05.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Dziekuje za bardzo wyczerpujaca odpowiedz,ale dla mnie to czarna magia.My z zona bardziej chcielibysmy jakis zwykly kominek ,bez zadnych plaszczów wody itp.Ewentualnie puscic cieple powietrze z komory na 2 pokoje na górze. Nic wymyslanego. chodzilo mi bardziej o jakies wzory i pomysly jak ma wygladac kominek i jaka moc.Z gory dziekuje za wszystko i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 08.05.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A ja z innej beczki, pytanie do tych co ogrzewają granata ekogroszkiem.Ile mniej więcej ton potrzeba na jeden sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 08.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 saxys my mamy piec ekogroszek grzejemy od poczatku pazdziernika 2008 i wyszlo nam 3,5 tony (w domku jakies 22,5-23 st. + cieplejsze lazienki + ciepla woda + pomieszczenie nad podwojnym garazem ogrzewane do tych samych temperatur co reszta domku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDarek 10.05.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam ponownie po tylu dniach przerwy , na poczatek wkleję kilka fotek to bardzo wszyscy lubią ogladać, a więc http://images37.fotosik.pl/117/83be7b1a153a8472med.jpg wejście do górnej łazienki i garderoby http://images40.fotosik.pl/117/556c8ed6b5b60c52med.jpg górny korytarz widok ze schodów http://images38.fotosik.pl/117/2cb0613de64a6ed0med.jpg widok na klatkę schodową z sypialni http://images48.fotosik.pl/121/93a464364bb9fc47med.jpg korytarz a z prawej pokoiki dziewczynek Oli i Julci http://images40.fotosik.pl/117/c505e50b686c6ea5med.jpg to z pokoiku młodszej córki http://images37.fotosik.pl/117/ab3f71c7446c86fbmed.jpg korytarz na dole od storny wyjścia na taras http://images37.fotosik.pl/117/ab3f71c7446c86fbmed.jpg schody i częściowo salon na dole http://images39.fotosik.pl/118/fadf7730232a864bmed.jpg dolny korytarz od strony schodów To tyle reszta za jakiś czas Czekamy na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Bardzo fajne jasne wnętrza. Nie bardzo kojarzę jak rozwiązaliście poddasze, chodzi mi o tę garderobę obok łazienki, jak macie usytuowane pokoje, ten hol u góry wydaje mi się dużo większy niż normalnie. No i pokażcie kuchnię i łazienki.A na dole macie dodatkowe drzwi prowadzące do tego małego korytarzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDarek 11.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Góra wygląda takhttp://images25.fotosik.pl/146/ee88c0ab1311d9e8med.jpg11i 12-pokoiki 13-sypialnia14-garderoba15-łazienka16-korytarz górny17-pralnio-suszarniaDrugie pytanko: tak pomiedzy garażem a korytarzem dolnym. Pełni swoistą śluzę między salonem a pomieszczeniami socjalnymi, nie przedostają się różne zapachy z garażu bądź z kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 11.05.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź, znalazłam sobie na poprzednich stronach Wasze rzuty. Teraz już wiem o co biega. Raz jeszcze gratuluję fajnych wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 11.05.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 nio wnętrza naprawde świetne, takie jasne i ciepłe. Balustrady też niecodzienne - dają taki swojski klimat. Faktycznie aż prosi się o fotki z kuchni. Jeszcze raz gratuluję gustu i smaku w wykańczaniu granacika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 11.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Asia&Darek super rozwiązanie na poddaszu i ładne wnętrza.. A u nas na budowie wylewki i dalsze prace pod koniec czerwca br Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 11.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Asia&Darek jak to nie sprawi kłopotu, wklejcie rzut parteru, widzę ze na dole tez Macie wykusz taki jak my, zastanawiam sie jak to wygląda od środka, my nasz wykusz chcemy zakryć pół-daszkiem chociaż wiele osób robi z tego a'la balkon mi sie taki mini balkon nie widzi a tylko dodatkowe droższe okno balkonowe trzebaby wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts