AGABU11 01.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam, Z wcześniejszych odpowiedzi wnioskuję , że wybudowałeś Granat z garażem w Prochowicach. W związku z tym , że przymierzam sie do tego projektu chciałabym uzyskać jak najwięcej informacji na ten temat.Jeśli to możliwe prześlij mi kilka zdjęć , mieszkam w okolicach Prochowic i chętnie obejrzałabym ten dom gdyby była taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 01.05.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 witam chciałem się zapytać co myślicie o tej wycenie ?? - Surowy otwarty z kompletnym dachem 49000zł sama robocizna - wykonanie stanu zero - izolacja oraz ocieplenie przyziemia - ściany nośne parteru - strop - ściany nośne poddasza - ściany działowe - schody na poddasze jeśli nie są drewniane - kominy - kompletny dach bez podbitki - Surowy zamknięty 56000zł - stan surowy otwarty + - stolarka okienna oraz drzwiowa zewnętrzna - tarasy Mi się wydaje że trochę drogo . dom ma być w woj.pomorskim koło Chojnic może ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę i tańsza Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABU11 01.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Czy mógłby mi ktoś napisać jak kształtuje się koszt budowy tego budynku w wersji z garażem bez podpiwniczenia , budując systemem gospodarczym? Może to być nawet orientacyjny koszt , ponieważ bardzo rozbieżne są wyceny na stronach internetowych projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 03.05.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 U mnie ekipa ma teraz wolne. Sam zasypuję i zagęszczam zero. Wygląda to już coraz lepiej. Plan na maj to ubić podsypkę i zostawić do odstania na ok 1miesiąca, na początku czerwca chudziak potem ściany. Mam już kupione 2500szt cegły i strop. do tej pory wydałem 48tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 03.05.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 witam. czeka nas teraz kładzenie dachu mieliśmy kłaść blachodachówke ale zaczęły nam się przebłyski o tym żeby położyć na dach gont. co wy o tym myślicie? teraz mamy na dachu papę. a i jakiej firmy macie okna dachowe? ma ktoś z was fakro opti(jakoś nie pamiętam dokładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 05.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Milarz, mam pytanie, jesteśmy na tym samym etapie budowy co Ty, tzn za parę dni zasypywanie fundamentów, powiedz mi od zewnątrz masz styropian, a te białe punkty to jakaś wentylacja, co się kładzie od zewnątrz styropianu, to jest folia, sorry za te lakoniczne pytania ze strony baby, ale chcę skonfrontować czy moi murarze będą też tak ocieplać stąd te pytania. U nas murarze powiedzieli, że ocieplą fundamenty jak będzie dach, żeby wcześniej styropian się nie uszkodził... nie wiem czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 05.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Tinka25 Ja mam sytrodur 5 cm (taki twardy styropian) plus folia kubełkowa a te białe plamy to kołki do mocowania styropianu którymi jest przytwierdzona u góry folia kubełkowa. co do etapów budowy ( kiedy ocieplanie fundamentu) to nie mam pojęcia czy dobrze jest robić teraz czy potem. Ile masz warstw bloczków na fundamencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 05.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Mam jeszcze pytanko proszę o odpowiedz temat jest pilny. Zbroiliście wylewkę na gruncie pod całym budynkiem? Jką macie grubośc tej wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 05.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 ja zrobiłam chudziaka a na to wylewkę , pod całym budynkiem a grubość do wyrównania z ławami czyli jedna równa płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 06.05.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ile płaciliście za piasek do podsypki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 08.05.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 500 zł za 27t (jedna naczepa). Do zasypania zera poszło prawie 4!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.05.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Miałam kiedyś pokazać jak okno doświetla klatkę schodową: http://img844.imageshack.us/img844/1747/dscf4734m.jpg Myślałam, że wkleję także garderobę, ale oczywiście fachowcy jeszcze nie skończyli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 14.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Mam pytanie, kupowaliście wkład kominowy czy tradycyjnie z cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 15.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 ja kupiłem kominy gotowe. Za dwa dałem 6500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 15.05.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 My jesteśmy na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 15.05.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Tinka25 my jesteśmy na tym samym etapie co Ty i też właśnie zastanawiamy się nad kominami ale chyba będziemy murować z cegły:) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.05.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Widok na kuchnię (ktoś mnie prosił jakiś czas temu):http://img696.imageshack.us/img696/7576/dscf4785.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 16.05.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mam pytanie, kupowaliście wkład kominowy czy tradycyjnie z cegieł? my mamy dwa kominy i wszystkie z SCHIEDEL-a a znajoy obok skusił się na podobne ale nieoryginalne i jest zawiedziony bo przy składaniu coś tam mu nie zagrało były niedokładnie odlane i trzebabyło cos dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 16.05.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mam pytanie do Claudii, jaką długość ma ściana na któej masz stolik pod tv, my przenieśliśmy sobie kominek na tą ścianę i mam teraz wątpliwości, czy będzie miejsce by powiesić tv ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 19.05.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tinka25 ile ci weszło chudziaka do zalania zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts