Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś dostałam kolejną wycenę i ta jest już bardziej do przyjęcia 53tyś i też mogę się umówić, że bez faktury to będzie taniej o vat :) Jedyny haczyk to nie robią dachu....ale zrobią piwnicę :)

Już lepiej, Clea weź pod uwagę że dach jest najdroższy więc pohandluj jeszcze. Wiadomym jest że w każdym regionie Polski są rożne ceny. Ale np. koledze w Szczecinie dom stawiali górale SSZ i zapłacił 48 tyś, za robociznę więc warto jeszcze poszukać i popytać

Dziś dostałam kolejną wycenę i ta jest już bardziej do przyjęcia 53tyś i też mogę się umówić, że bez faktury to będzie taniej o vat :) Jedyny haczyk to nie robią dachu....ale zrobią piwnicę :)

bez dachu ??? mi się wydaje że w h.......j drogo , zależy od regionu polski no i najważniesze : kiedy zamawialiście ekipę, bo jeżeli mówiliscie z nimi tydzień temu i że już mają wchodzić , to się nie dziwie , wyj......li cenę żeby odstraszyć .... a jak się zgodzicie to lepiej dla nich. Sorry że się unoszę ale nasi fachowcy nie wiedzą już jak się cenić .....

"9-te błogosławieni , którzy sami swój dom budują .... :-) ;-)

Tez uwazam ze w hust drogo.

Z tego co sie do tej pory dowiedzialem i zrobilem

-za fundament zaplacilem 6tys

-za sciany/strop podobno 9tys

-za dach podobno okolo 15tys

lacznie wychodzi okolo 30tys

mam pytanie mój majster na budowie powiedział że nie mam dawać foli kubełkowej ,że wystarczy tylko styropian, siatka, klej i to coś czarnego czy mam go słuchać czy dać jeszcze tą folie kubełkową ?? Dodam ze ziemia pod moim domem to żwir i piasek żółty jeżeli coś to zmienia :p pozdrawiam

tak się zastanawiam... zmieniłaś otwór okienny w kuchni, planujesz tam zlew ? bo ja zostawiłam okna jak w projekcie a i tak miałam problem ze znalezieniem odpowiedno wysokiej baterii

Też zaciekwawił mnie ten temat, zmieniłem sobie w projekcie i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, narazie jestem na etapie zero, ale chętnie wysłuchałbym Waszych opinii na ten temat

A co do moich wycen to tak jak wcześniej pisałam mamy piwnicę wkopaną na maxa jak się da w ziemię....., może śląska jest taki drogi :D A faktycznie nie szukaliśmy firm wcześniej tylko teraz (problemy z działką, jej podziałem, przepisaniem na nas itp..... nie wiedzieliśmy ile to jeszcze potrwa), papierkologia ok 4 lata :D

Ceny z września 2009r:

SSO bez dachu - robocizna 28 tys

Dach z podbitką - 9 tyś

Damian88 - kubełkowa ma Cię ustrzec przed zjedzeniem przez gryzonie ocieplenia (styropianu) oraz ma ochronić go przed uszkodzeniami mechanicznymi. My daliśmy wszędzie, gdzie styropian styka się z ziemią.

Ja mam zlew przesunięty nieznacznie w prawo, mogę całkowicie otworzyć okno a mimo tego komora zlewu jest tuż pod oknem. Baterię mam z Teki.