gabi i piotrek 05.10.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Nie zmienialismy otworów okiennych w kuchni,zamienilismy pomieszczenia-tam gdzie w projekcie na dole jest pokój my bedziemy miec kuchnie. POKÓJ.KUCHNIA.LAZIENKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 06.10.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co myślicie o dachówce ceramicznej CREATON PREMION a może inna w podobnej cenie wybór jest bardzo trudny proszę o poradę Bardzo dobra dachówka, a co za tym idzie droga . Też kiedyś myślałem o niej ale kwestia 3,5 - tyś różnicy na moim dachu przekonało mnie jednak do Robena Fleminga (podobny do Creatona) - z którego notabene jestem bardzo zadowolony . A podobne do Premiona , zobacz coś z Koramica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 06.10.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pytanko odnośnie okien, co sądzicie o firmie Dako? Ma ktoś okna tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola2657 06.10.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Domyślnie Witam wszystkich granatowiczów jestem na etapie wyboru projektu byłam zdecydowana na oliwkę http://pprojekt.pl/projekt247-oliwka__123_6_m.html jednak trafiłam na projekt granatu i już sama nie wiem który lepszy a najważniejsze tańszy w budowie?Interesuje mnie jaki jest szacunkowy koszt stanu surowego zamkniętego czy 150tyś wystarczy razem z robocizną?wykończeniówke zrobi pomalutku mąż natomiast domek musi ktos postawić bardzo proszę o wiadomość ile wyniósł Was stan surowy zamknięty ?w oliwce kształtuje się właśnie w tej granicy 150tyś 160 tyś a jak jest z granatem?i jak myślicie czy za 250tyś wprowadzę się na parter?oczywiście bez szału i luksusów?bardzo proszę o odpowiedz.Jestem z zachodniopomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniagolo2.pl 06.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jaką dachówkę macie na swoich granatach Roben podobno wycofuje Fleminga dachówka bardzo ładna w przystępnej cenie.A co myślicie o RUPP CERAMICE SYRIUSZ 13 podobno lepsza od ROBENA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 06.10.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pytanko odnośnie okien, co sądzicie o firmie Dako? Ma ktoś okna tej firmy? My mamy Dako-polecam bardzo pozadne solidne okna,dobre okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 08.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Ile jest metrow do tynkowania w Granacie,mamy garaz 2st.-36m/????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 08.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 jakies 500m2 w tym garaż 2st , i sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 10.10.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Domyślnie Witam wszystkich granatowiczów jestem na etapie wyboru projektu byłam zdecydowana na oliwkę http://pprojekt.pl/projekt247-oliwka__123_6_m.html jednak trafiłam na projekt granatu i już sama nie wiem który lepszy a najważniejsze tańszy w budowie?Interesuje mnie jaki jest szacunkowy koszt stanu surowego zamkniętego czy 150tyś wystarczy razem z robocizną?wykończeniówke zrobi pomalutku mąż natomiast domek musi ktos postawić bardzo proszę o wiadomość ile wyniósł Was stan surowy zamknięty ?w oliwce kształtuje się właśnie w tej granicy 150tyś 160 tyś a jak jest z granatem?i jak myślicie czy za 250tyś wprowadzę się na parter?oczywiście bez szału i luksusów?bardzo proszę o odpowiedz.Jestem z zachodniopomorskiego Karola, odpowiedz na pytanie nie jest taka prosta jak ci sie moze wydawac. Zalezy przedewszystkim od wielu czynników takich jak np: -jakim systemem bedziesz budowala -jakim tempem chcesz to zbudowac -czy wszystko powieżysz firmom czy wlozycie tez w to wlasna prace -jakie dla ciebie musza byc te warunki zeby sie wprowadzic na parter.... -zmian w projekcie -materialów z jakich bedziecie budowac -i wielu innych Jednak jesli macie juz dzialke, i wszystkie pozwolenia i liczysz same koszty wybudowania domu tj.materialy i robocizna to spokojnie powinnas sie zmiescic w tych kwotach. Ja jestem dopiero po fundamentach, ale z tego co sie tutaj naczytalem kosztorysów i rozmawialem z ludzmi to mozna sie spokojnie zamknac w takich kwotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 13.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A ja mam pytanie z innej beczki raczej do tych co są na ukończeniu, chodzi o schody, nie mam wylewanych, z racji, że mam projekt trochę przerobiony trochę, będę mieć schody z podstopnikiem, chciałam ażurowe, ale teraz myślę, że nie mam koncepcji na zagospodarowanie przestrzeni pod nimi, nie wiem jak ten temat rozwiązać, jak wygląda to u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 13.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) przestrzeń pod nimi zostaw pustą ,może jakiś oryginalny wazon tam postaw... widziałam granata na żywo z wolną przestrzenią pod schodami ,wyglądało ładnie tak lekko i bez zagracenia. Druga opcja, to postaw tam ściankę,drzwi i zrób spiżarkę .Ktoś tu na forum tak ma,pooglądaj dzienniki .Osobiście wolę otwarte klatki schodowe , zabudowane wydają mi się ciężkie.Ja akurat pod schodami mam zejście do piwnicy , niezabudowane a schody są drewniane ażurowe.W projekcie schody są niewylewane. Edytowane 13 Października 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 14.10.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A ja mam pytanie z innej beczki raczej do tych co są na ukończeniu, chodzi o schody, nie mam wylewanych, z racji, że mam projekt trochę przerobiony trochę, będę mieć schody z podstopnikiem, chciałam ażurowe, ale teraz myślę, że nie mam koncepcji na zagospodarowanie przestrzeni pod nimi, nie wiem jak ten temat rozwiązać, jak wygląda to u Was? helo Tinka ja mam schody drewniane ze spizarką pod spodem i powiem ze sam fakt wykonania ich z drewna nadaje im lekkości. kilka stron wstecz zamieściłam kilka zdjeć, wybierz dobrego stolarza (na pewno nei takiego który zgadza sie na każe Twoje "widzi mi się" nasz fachowiec powiedział ze to specyficzny projekt i jeśli ktoś mówi że zrobi co klient sobie zażyczy to żaden fachowiec u nas wachlarz możliwości jest bardzo ograniczony więc uważaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 14.10.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Witajcie, Poniżej aktualny stan naszego granata: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79184&d=1318585520 Więcej fotek wrzuciłam do albumu. Mamy nadzieję, że pogoda pozwoli skończyć dach niedługo. W tym roku chcielibyśmy zamknąć surówkę tylko finanse się kończą Edytowane 14 Października 2011 przez croolewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 14.10.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 I jeszcze od strony ogroduhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79181&d=1318585512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 14.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wracając do tematu schodów, czy ktoś z was ma podstopnik przy schodach i szafę pod tym podstopnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekzabłocie 16.10.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 wasal, długośc belek to 4,5 4 3,5 2,5 betonu z balkonem wyszło 13,5 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 23.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 czym macie ocieplone poddasze i jaką grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 24.10.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Witajcie, po długich namysłach i przeczytaniu dziesiątek stron zamówiliśmy okna dachowe. Długo myśleliśmy o Optilightach, ostatecznie zdecydowaliśmy się na Fakro, obrotowe, razem z roletami odbijającymi światło. Jako, że budżet mamy ograniczony poszliśmy w jakość kosztem ilości - zrezygnowaliśmy z okna dachowego w sypialni. Wiem, że niektórzy też się na to zdecydowali. Opinie są podzielone, czytałam na forach, że okno dachowe super doświetla (mój mąż marzył że będzie leżał w łóżku i patrzył w gwiazdy; stwierdziłam, że częściej widziałby ptasie kupy więc mała strata inni piszą, że spać nie mogą jak deszcz pada bo taki jest hałas. Co będzie u nas-czas pokaże, póki co podzielcie się Waszymi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 24.10.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 spać nie idzie jak deszcz i grad wali , ale gwiazdy nocą a zwłaszcza pełnia świecąca mi prosto w twarz-bezcenne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 24.10.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 mam pytanie . na jaki kolor malowaliście podbitkę ( boazerie ) i czym to się maluje ?? i może ktoś pamięta ile tego lit trzeba na Granata z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts