Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, mam pytanie odnośnie kominów w domu granat.

Czy w tym projekcie są dwa kominy? Jeden ten głowny dymowy a drugi wentylacyjny?

Czy jesli buduje sie komin systemowy dymowo-wentylacyjny z kanałem wentylacyjnym to osobny komin wentylacyjny tez trzeba?

Może niektorym to pytanie wydac sie smieszne ale mimo wsyztsko prosze o odpowiedz

Croolewna super domek sie prezentuje. :) U nas maja montować jutro. Wy macie z Oknoplastu, jak dobrze pamiętam? Platinium? Który kolor wybrałaś??

Tak, zgadza się, Oknoplast, Platinium, kolor to mahoń. Jest bardzo ładny, okna są z plastiku ale mają strukturę drewna, nawet znajomy dał się nabrać, że to drewno :)

Brama garażowa jest w tym samym kolorze, drzwi też takie planujemy.

Witam, mam pytanie odnośnie kominów w domu granat.

Czy w tym projekcie są dwa kominy? Jeden ten głowny dymowy a drugi wentylacyjny?

Czy jesli buduje sie komin systemowy dymowo-wentylacyjny z kanałem wentylacyjnym to osobny komin wentylacyjny tez trzeba?

Może niektorym to pytanie wydac sie smieszne ale mimo wsyztsko prosze o odpowiedz

U nas jest 2 tak jak w planie. I odpowiednia ilość kanałów jest w nich zrobiona. (tzn. czy odpowiednia to się pewnie okaże). poza nimi żadnych innych nie mamy

Croolewna, a gdzie macie kominy? Hmm, chyba później :D

Są, są, na miejscu według projektu. Oto dowody:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=103971&d=1330591633

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=103975&d=1330591643

Edytowane przez croolewna

Croolewna, dziękuję za fotki kominów, na wcześniejszym zdjęciu ich nie było widać :D Czy ten komin nad pokojem z balkonikiem jest zrobiony w kwadra,t a nie jak w projekcie czyli prostokąt? Nasi budowlańcy właśnie myślą o kwadratowym, aby wyjąć komin z kosza ze względu na obróbkę, kombinują bo już za chwilkę zaczynamy wykopy :)

Croolewna, dziękuję za fotki kominów, na wcześniejszym zdjęciu ich nie było widać :D Czy ten komin nad pokojem z balkonikiem jest zrobiony w kwadra,t a nie jak w projekcie czyli prostokąt? Nasi budowlańcy właśnie myślą o kwadratowym, aby wyjąć komin z kosza ze względu na obróbkę, kombinują bo już za chwilkę zaczynamy wykopy :)

Jeżeli jesteś na etapie wykopów to nie ma problemu przesuń komin i nie kombinuj z kwadratem. Pokaż projekt cieśli, który CI wskaże jak rozwiązać problem mniej więcej tak jak jest u mnie - przesunął go do holu nie powodując żadnych zmian a zarazem nie jest w koszu.

żeby się jeszcze te pomalowane ściany nie brudziły ... ja po roku mieszkania mam dość gładzi. W miejsca szczególnie narażone kładę tapetę,bardzo fajnie wychodza te kombinacje jedna ściana pomalowana ,a jedna wytapetowana. Nie wyobrażam sobie sterylnych wnętrz , no chyba ,że się w maskach i rękawiczkach chodzi.

Ścianka kolankowa to jest dopiero koszmar w utrzymaniu czystej :o

Edytowane przez Claudii