Tinka25 24.04.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Czy ma ktoś cegłę/klinkier z cegły ręczie formowanej we wnętrzu? planuję obłożyć ścianę na klatce schodowej, w tle tv i barek między kuchnią a salonem i chciałam podpatrzeć*jak mają to inni. Marzy mi ś^ę też*surowa cegła nad blatem kuchennym, choć wiem, że to średnio praktyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia-Piotr 27.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam Wszystkich. Jest to 244 strona forum i byłoby czasochłonne sprawdzanie wpisów dlatego pytanie mogło się już pojawić. Otóż jestem ciekaw czy ktoś budował Granacika w zachodniopomorskim? Dokładniej okolice Kamienia Pomorskiego. Widziałem Granata w Gryficach, ale nie znam ludzi w nim mieszkających (głupio tak z ulicy wejść do obcych i o dom wypytywać). Widziałem też że ktoś właśnie rozpoczął budowę w okolicach Trzebiatowa. Bardzo proszę o kontakt [email protected] . Wysłucham każdej rady i sugestii, ponieważ planuję budowę tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 28.04.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 loxley jeszcze raz bardzo dziękujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saper1982 01.05.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam Wszystkich Serdecznie , kompletujemy właśnie z żoną dokumenty niezbędne do złożenia wniosku o kredyt i chciałbym zerknąć na zrobiony już kosztorys. I tutaj mam do Was ogromną prośbę aby podesłał mi ktoś życzliwy taki gotowy kosztorys zaakceptowany przez bank Poniżej podaje swojego e-maila . Z góry dziekuje Wszystkim za pomoc . [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 03.05.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Saper, poszperaj w moim dzienniku a znajdziesz... jest w formie tabeli. Na ceny zrób jednak korektę wg aktualnych "trendów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 06.05.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 I My się pochwalimy, budowa ruszyła z kopyta Najpierw była wielka dziura na piwnicę: http://images49.fotosik.pl/1504/d0e0475a51b62385med.jpg A teraz już gotowa piwnica i zalany strop (na zdjęciu jeszcze nie zalany), od wtorku zaczynamy z ścianami parteru http://images41.fotosik.pl/1496/a1b8707d7c227a23med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 11.05.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witajcie, mam pytanie do Was o podłogówkę w salonie. Nie jesteśmy z męzem przekonani - z jednej strony miło byłoby postawić nóżki na ciepłej podłodze w zimie ale nie chcemy płytek w salonie. Pod panelami czy drewnem już nie będzie takiego efektu, panele się niszczą, drewno izoluje.. co myślicie? W moim granacie zamontowany piec, kończymy kaloryfery no i tę podłogówkę. I czas na wylewki. A w międzyczasie chciałabym zająć się ogrodem i zrobić już podjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 moim skromnym zdaniem ,podłogówka w salonie jest boska .... zalety : cieplutko nawet przy -25( równomiernie) ,brak kaloryferów,do wielkiej zalety,wygody,praktyczności zaliczam kafelki w salonie - nie widać kurzu i smug jak na ciemnych panelach a co za tym idzie sprzątam raz na tydzień (bez wysiłku) nie martwię się o rysy ,plamy ,uszkodzenia itppodłogówka i kafle w salonie dla mnie rewelacyjne rozwiązanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 11.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witajcie, mam pytanie do Was o podłogówkę w salonie. Nie jesteśmy z męzem przekonani - z jednej strony miło byłoby postawić nóżki na ciepłej podłodze w zimie ale nie chcemy płytek w salonie. Pod panelami czy drewnem już nie będzie takiego efektu, panele się niszczą, drewno izoluje.. co myślicie? Nieprawda. Panele się nie niszczą bo jak może je zniszczyć temperatura < 35stC. Bardziej może zniszczyć słońce latem lub kominek. Podłoga z drewna też może być.... ale z litego twardego drewna, zwykle egzotycznego (np. jatoba, merbau, akacja, dąb) - swego czasu (ok roku 2008..2009) w którymś numerze muratora było o tym. Tzw deska barlinecka i tego typu wyroby nie wchodzą w grę bo tam 80% to sosna lub świerk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.05.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Hej, croolewna ja mam w salonie merbau deski na podłogówce a w pozostałej części kafle i powiem ci, że za nic bym tego nie zmieniła. Mieszkamy już trzy lata i nic sie nie niszczy a merbau jak najbardziej odpowiednie drewno na podłogówkę. Powiem więcej, w sypialni na dole mam tez merbau na podłogówce ale parkiet. Powiem to samo co Claudi... podłogówka jest boooska...nie zastanawiaj się tylko słuchaj starych granatowców....kafle i zimą i latem są milutkie dla naszych stópek. Zimą cieplutkie ale latem w upały chłodne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 14.05.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No i się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 15.05.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 witam ile wyszła was instalacja elektryczna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycek8930 16.05.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam wszystkich mam pytanie czy wystaczy 50 tys na same materiały by zbudować granata w surowym stanie otwartym bez garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 16.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 U nas elektryka wyszła ok 10 tyś., ale nie żałowaliśmy kabli ani puszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 17.05.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 patrycek8930 - cieżko będzie ale wiele nie zabrakniedamian88 - elektryka- 4700 towar 4000 robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 17.05.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 patrycek8930 wydaje mi się że tak 55- 60 tyś byś potrzebował .Jeszcze zależy z jakich materiałów będziesz budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycek8930 17.05.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dzieki wielkie za odpowiedz a czy ta sypialnia 12,5m2 nie jest troche za mała jak jest waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 17.05.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Niebawem czeka nas ocieplanie i obrabianie okien naszego granata. Chcemy parapety z cegły ręcznie formowanej, no i chyba będę musiała już kupić materiał nie tylko na parapety ale na cokół i część elewacji, zaczęłam bawić się jaką elewację chciałabym, załączam moje wypociny. PS mąż twierdzi, że dekor z cegieł powinien być pociągnięty wyżej na cały wykusz gdzie jest okno balkonowe, co Wy na to, jak sądzicie, lepiej, żeby to była cegła w kolorze czerwieni, czy może w szarościach-zieleniach? jest taki wybór w hurtowniach, że dostaję obłędu już....załączam kolor elewacji jaki mi się podoba (nie potrafię określić jaki to kolor) i efekt o jaki mi chodzi pokazany na innym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 19.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 patrycek ,która sypialnia ?... ta na górze z balkonikiem ? ...ło matko ,u mnie stoją ciężkie antyczne meble a jeszcze jest tyle przestrzeni ,że się gonić można kurde kto to potem ma sprzątać ?? no można nająć gosposię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 21.05.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 czy mozecie napisac ile wyszlo wam metrow wylewek?(garaz na 2stanowiska)bez piwnic?Ile w tej wersji projektu?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts