mircial 04.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 My mamy komin przeniesiony do salonu na ścianę gdzie wszyscy mają tv. Kuchnię mamy w "gabinecie" i tym sposobem mamy BARDZO duży salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 04.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 My mamy podniesiony i dom i garaż o 1 pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.01.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Komin wchodzi w kosz. Teoretycznie może i da się go pewnie jakoś zrobić, ale podobno na 100% będzie cieknął. Nam kierbud i architekt powiedzieli, że koniecznie trzeba to zmienić.My mamy podłogówkę i razem z systemowym styropianem mamy 10 cm (3 warstwy: 5cm, 3cm, 2cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkwiat 10.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam Ściane kolankowa podnieslismy o 1 pustak Komina nie ruszalismy jest tak jak w projekcie i narazie nic sie nie dzieje(dom stoi prawie 2 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 10.01.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Pytałam męża powiedział, że u nas komin jest tak jak w projekcie. My na razie nie mieszkamy, ale nie widać żeby coś ciekło. Mam nadzieję, że tak zostanie, bo trochę się wystraszyłam jak przeczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjustyna 11.01.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 My też mamy tak jak w projekcie i na razie nic sie nie dzieje ale my jeszcze nie mieszkamy. Myśle, że to jest kwestia odpiwiedniego zabezpieczenia komina w tym problematycznym miejscu. Mam pytanie odnośnie drzwi wewnętrznych do kotłowni, tych z małego przedpokoju. Jakie macie ? Ja chciałam, żeby były takie jak w innych pomieszczaeniach, a mąż mi sie wymądrza, że musza być metalowe.... Bardzo proszę o fotki jak to wygląda z przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 11.01.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Drzwi jeszcze nie mam, właśnie na nie czekamy, ale zamówione są takie same jak do innych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 11.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 WitamCieszę się że odezwały się osoby które nie zmieniły komina. Moja kierownicza też nie widzi potrzeby zmiany. Bardzo mi się podoba kominek tam gdzie jest w projekcie. co do podwyższenia ściany kolankowej to nie wiem czy faktycznie jest potrzeba dodania na budynku. Ile ma wysokość do skosu od podłogi zgodnie z projektem a ile po podniesieniu np o 1 pustak. Co do pomieszczenia nad garażem to jestem praktycznie na 100% pewien że podwyższe o przynajmniej 1 pustak. Bardzo mi się podoba pomysł spiżarni pod schodami i takowy chyba zrobimy rezygnując ze spiżarki w kuchni. Dodatkowo rezygnujemy z okna okrągłego i powiększamy okno kuchenne oraz salonowe.Nad garażem rozmyślamy o dwóch wejściach na pomieszczenie i przedzielić je płytą. Tym samym zrobić z jednej strony garderobę a z drugiej suszarnię. (pralka zlewik i mam nadzieje miejsce na suszarki - oczywiście dodać trzeba okno dachowe na tej stronie) co o tym myślicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 13.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mówią, że w nowym domu powienien pojawić się nowy lokator. Nasz zjawił się 2 miesiące po przeprowadzce, w samego sylwestra. Proszę Państwa - oto Kubuś http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=160873&d=1358106433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Zeus, a u nas dla bezpieczeństwa przestawiliśmy komin a kominek i tak jest w tym miejscu gdzie miał być i nic nam nie zacieka.....poza tym spiżarka na tym lepiej wyszła..bo komin stał się ścianą a na pozostałych sa normalne półki...pomyśl może warto........ja po latach stwierdzam, że TAK, warto było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.01.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Croolewna, moje gratulacje.....nowy domek ....nowy potomek........śliczny ten sylwester miałaś, nie ma co.....jeszcze raz GRATULACJE...:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 14.01.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Croolewna wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 14.01.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Gratulacje Croolewna !!!! Dużo zdrówka dla całej rodziny! Co do komina. Wasiek to możesz mi podać więcej szczegółów lub fotek. Jestem na etapie fundamentów tzn wylany już więc nie wiem czy zmiana miejsca komina jest możliwa, lub choćby jego odwrócenie, lub przesunięcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 http://foto2.m.onet.pl/_m/909658b402a2d14c992d145dbd41fa8e,10,19,0.jpg Zeus - tak to wygladało podczas budowy. Komin zamiast na ścianie stał się ścianą.....i do tego dobudowano spiżarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 http://images30.fotosik.pl/295/f27850e43ff728e8gen.jpg A tak to wygladało po zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.01.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jak chcesz więcej zdjęć to wejdź sobie na fotosik, mój nik to wasio i obejrzyj sobie album z budowy granata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 14.01.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam Też chcemy mieć pod kątek kominek ale bez spiżarki w kuchni. Więc nadal nie wiem czemu te usytuowanie komina jest lepsze. porównałem dach , porównałem salon, fakt nie widziałem poddasza jak wyglądają dwie wersje komina i nadal nie wiem czemu akurat taTwoja wersja jest lepsza. Łatwiej dach robić? , łatwiej kominek dojście ? lepiej w pokoju na poddaszu usytuowany komin? jako ściana to może być to bo i tak będzie tam ścianka oddzielająca tak jak u Ciebie kuchnię od salonu. Szukam u Ciebie zdjęcia fundamentu aby sprawdzić czy miałaś przygotowywany fundament pod komin jak w projekcie i czy zmiana komina o 90 stopni na fundamencie zgodnie z projektem jest możliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 14.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Zeus, chodzi o to ,że jak zrobisz komin wg projektu to obróbka dachu i tego komina będzie bardzo trudna.Będzie zalegał Ci tam śnieg i może przeciekać.Zrobisz jak zechcesz ale wszyscy Ci tu dobrze doradzamy abyś go przesunął.Mnie przesunięcie doradzili górale od dach już na etapie robienia ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 15.01.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam Cały czas analizuje pogadam z budowlańcami i kierownikiem budowy ,myślę że do marca mam czas bo chce ruszyć z budową . martwi mnie jedno ja już mam fundamenty zrobione zgodnie z projektem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.01.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 nie szkodzi ,że masz fundamenty... z tym kominem to nie jest dużo roboty, dolewasz kawałek podstawy ( u mnie przesunięcie 90cm w stronę salonu)a tamto zostawiasz i nic się nie dzieje,nic Ci się nie zmienia aż tak bardzo,żeby to miało jakoś wpłynąć na pomieszczenia.Murarz nam wymurował komin w jednej lini ze ścianą czyli na styku a nie jak w projekcie na wysunięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts