tommiberry 01.06.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Dzięki Aga....pewnie bede mial lada moment wiecej pytan. W takim razie gdzie trzymasz wszystkie klamoty takie jak np.odkurzacz czy mop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 01.06.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Wiesz co, jesli chodzi o odkurzacz to mam irobota więc stoi tam gdzie akurat ma sprzątać Mop z reguły w łazience na górze ale jak już mam ochote cos gdzieś upchac to jest to szafa specjalnie postawiona na dole w pokoju, na tego typu rzeczy Jak dla mnie ogólnie Granat zrobił się za mały.....gdybym budowała dom drugi raz, byłby na bank większy bo brakuje mi np garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 03.06.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Tommiberry, my schodów też nie zabudowywaliśmy, mopa trzymam w pralnio-kotłowni. Ścianki nad garażem jeszcze nie robiliśmy, ale przypuszczam że będzie murowana, bo u nas będzie tam garderoba z jednej strony, a z drugiej składzik narzędziowy męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 07.06.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 A oto nasz granacik po montażu (wciąż nieskończonym) dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 20.06.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Tommiberry myśmy murowali ściankę nad garażem, z jednej strony bedzie garderoba a z drugiej pralnio-suszarnia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 22.06.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Witamy, powoli również dołączamy do grupy granatowiczów, niedawno zamówilismy projekt. Teraz adaptacja i PnB, będziemy budować w okolicach Zielonej Góry, jeżeli jest ktoś w pobliżu kto chciałby pokazać nam swoj domek to chętnie byśmy skorzystali z tej możliwości. Pozdrawiamy☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 30.06.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Marek1982 widze ze sporo podniesliscie scianke kolankowa nad garazem. Moge wiedziec o ile? U mnie trzeba bylo prawie 3 pustaki (okolo 70cm) poniewaz inaczej drzwi nie miescily sie. Gosiagrzesiek-gratuluje projektu. Przed wami dluga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 03.07.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Cześć tommiberry. Nie jestem Ci w stanie powiedzieć o ile została (czy wogule) podniesiona ścianka kolankowa nad garażem. Projekt był tak jakby na nowo robiony u architekta także ciężko mi powiedzieć o ile się różni od oryginału Granata. W tym pomieszczeniu planujemy zrobić garderobę; wejście jest od strony sypialni. Można by też to pomieszczenie przedzielić pół na pół i mieć małą garderobę oraz niewielką osobną łazienkę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 22.07.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Miałby ktoś kosztorys prac wewnątrz domu? Dokładniej ile kosztowała Was elektryka, woda, ogrzewanie, tynki, posadzki.Wkrótce u nas nadejdzie ten etap i chciałbym w przybliżeniu wiedzieć jak gruby portfel potrzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 26.07.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Czy ktoś z was forumowiczów zmienial okrągłe okienko na froncie na prostokątne? jeśli tak to prosimy o zdjęcia☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 29.07.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 wywaliłem od razu to okno i powiększyłem w kuchni no i delikatnie przeniosłem w stronę byłego okna "marynarskiego" . Spiżarki nie mam więc nie było mi potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 07.08.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) wywaliłem od razu to okno i powiększyłem w kuchni no i delikatnie przeniosłem w stronę byłego okna "marynarskiego" . Spiżarki nie mam więc nie było mi potrzebne . @gosiagrzesiek: Ja tak samo. Okno w kuchni poszezylem do 2metrow i wysokosc do tej w pokoju obok. Ale podpowiem wam ze pare osob na tym forum wrzucalo fotki z oknem prostokatnym w tym miejscu i calkieem mi sie podobalo. Jak poszukacie to znajdziecie. Ja zrezygnowalem z tego ze wzgledu glownie na ograniczenie miejsca w kuchni. Ale do samego konca sie wachalem. @Marek 1982: u mnie rozlozenie kabli (okolo 120 punktów) kosztowalo okolo 6tys z materialem w tym rozdzielani (puszka). Dojdzie jeszcze podlaczonie rozdzielni i wnetrznosci mysle 1-1.5 tys. Wyszlo mi 35zl za punkt. MIalo byc 30zl/punkt ale wykonawca policzyl tez kazdy obwód jako jeden ppunkt i tak finalnie zrobilo sie 35zl/punkt. Drzwi taraswe powiekszone do 2.8m PRZYPOMINAM 0ZE MOJ DOM JEST POSZERZONY O METR (SALON O POL METRA ORAZ GARAZ O POL METRA) Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 07.08.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 znalazlem troche fotek tego okienka oraz moje symulacje-moze sie przydadza. OKNO na srodku Okno z boku (tak teraz mam) Z mmałym oknem z malym oknem bardziej po lewej czyjas fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 07.08.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 czyjas fotka symulacja symulacja symulacja symulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 08.08.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 tommiberry dzieki wielkie za bardzo przydatne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 08.08.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 ruszamy na wiosne, póki co mamy wycenę robocizny jednej firmy na 29 000, z czego stan zerowy 8 000, parter 7 000, strop 6 000, poddasze 8 000. Firma z polecenia, widzielismy ich budowy na żywo, maja cały potrzebny sprzęt, bedziemy budować w województwie lubuskim, co sądzicie o takiej ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 10.08.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Gosiagrzesiek: Jesli mówisz o robociźnie to niezbyt tanio. Mnie kosztaly mury 25tys:fundamenty 5500sciany 19500 W tym 2 kominy, schody lane, scianki dzialowe, kanał w garażu,strop monolityczny, scianka kolankowa nad garazem podniesiona o 3 pustaki, nad domem o 1, wypozyczenie stempli. Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 10.08.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 u nas nie wiem jak w rozbiciu ale 36 tyś więc 29 to bardzo mało. Polecam odrazu dogadać się ze schodami lanymi w domu nie skrzypią po obiciu deskami : no i rezygnować z lanego tarasu tylko i wyłącznie drewniany lub z polbruku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 10.08.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Ja równiez zrezygnowalem z lanego tarasu, a co do cen robilem casting i mialem kilka ofert na taka kwote o ktorej mówilem wiec nie byla to najtansza ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 16.08.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 jest i druga oferta na 46 tysiecy z dachem, z czego dach 16 tysiecy oczywiscie mowa o robociznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts