Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

misha po prostu rewelacja...kolor elewacji super, tak samo kolory wewnątrz, bardzo mi się podoba również ściana w salonie :)

Co do mojej łazienki, to ten facet, który robił ścianki działowe pytała czy nie zmienić tego, czyli musiałby wyciągać okno, wybijać z jednej strony kawałek ściany, a z drugiej dobudować i z powrotem wsadzać okno, ale wtedy byśmy stracili gwarancję (nie na okno,a na wstawienie okna) dlatego zrezygnowaliśmy z zamieszania...chociaż nie wiem czy kiedyś nie będziemy tego żałować :-? Dlatego robimy kabinę tylko na górze :wink:

A misha ty masz podwójny garaż, więc Twoje pomieszczenie nad garażem jest po prostu olbrzymie...fajnie tak...my mamy zbyt wąską działkę na dwa garaże:)

magda u ciebie,też super dużo się dzieje...a twój tata zrobił ci super niespodziankę...balkonik jest śliczny :lol: :lol:

Iza za to my jesteśmy chyba na podobnym etapie...z tym,że do nas elektryk wejdzie w następnym tyg. :) no mam taką nadzieję hihi...

Super dziewczyny!!!!!

Ja odezwę się dopiero po powrocie z Polski, bo mąż jedzie już dzisiaj i zabiera mi laptopa, więc zostaje kilka dni bez internetu :cry: ale już w środę sama lecę więc zobaczę zmiany w naszym granaciku :lol:

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie spodziewalam sie tylu slow uznania :) dzieki :)

elewacja jest po prostu najzwyklejsza i najprostsza, bez zbednych udziwnien, ktorych ja osobiscie nie lubie u siebie...

opaski wokol okien sa szerokie na 12,5 cm, a okna w scianie szczytowej w pokojach na gorze sa tak szerokie jak w projekcie (tylko troszke nizsze... prawie kwadratowe... przez przypadek :( ) i tak po prostu wyszlo :)

kolory wewnatrz jeszcze ulegna wizualnej zmianie po polozeniu podlog...tak mysle.. wiec za jakies 2 tygodnie pewnie wrzuce fotki dla porownania :D

MAGDA balustradka piekna... zazdroszcze Ci :)

IZA i KASIA zobaczycie jeszcze troszke i Wasze Granaciki tez nabiora ksztaltow wewnatrz :)

Siorka, gratulacje, śliczne to maleństwo... teraz i synek i domek będzie Wam rósł w oczach..... :D :D :D

Potwierdza się to co pisałam wcześniej :D :D :D Marta i Magda, prace przy Waszych Grantach idą jak widzę bardzo szybko i chyba musicie mieć sprawne ekipy wykończeniowe... :D :D :D

U mnie wczoraj o godzinie 7 rano wpadło dwóch Panów parkieciarzy i taki parkiecik mi położyli... :D :D :D

http://images28.fotosik.pl/277/ed98b252ed182b82med.jpg

Teraz poczekamy dwa tygodnie i będzie szlifowanie a potem olejowanie....Bardzo sprawnie poszło to panom parkieciarzom, bo skończyli już o godzinie 14.... :D :D

Siorka gratulacje :D cudo!

Misha mam nadzieję, że nasze stadko (3 osobowe) tak bardzo brudzić nie

będzie ale dwa razy w tygodniu to napewno trzeba sprzątać

No właśnie balustrada...idzie na mały lifting mój mąż ma 175 cm wzrostu i opierając sie na przedramieniu przy balustradzie nie jest pochylony chodzi o to, że do pachy dużo nie brakuje i stwierdzili, że 10-15 cm trzeba skrócić

My chyba panele dopiero po nowym roku będziemy montować :evil:

na lipiec przeprowadzka

Wasiu otworzyłaś mi oczy ...teraz już widzę tę różnicę. Wcześniej miałam pomysł żeby zrobić osobne wejście do kuchni i zlikwidować spiżarkę...no i architekt nie bardzo zapatrywał się na taką zmianę bo jak powiedział jest to ściana nośna!! ...ale teraz sobie przemyślałam , że szkoda byłoby stracić spiżareczkę bo różne rzeczy tam można upchnąć na szybko i pod reką.......

A mamy mieć piwnicę więc mimo że będzie gdzie to jednak komu by się chciało latać z góry na dół po cukier np. :)

W ostateczności wolę żeby tam przy korytarzu była garderoba bo załamaliście mnie wiadomością , że szafa wnękowa w orginalnym projekcie nie wejdzie......

my na początku dopiero ale postaraliśmy sie juz o nowego lokatora urodził sie 15 wrzesnia :D

Matko, jam mnie takie maleńkie szkrabki rozczulają :D Siorka, najserdeczniejsze gratulacje!!!!! Niech syneczek zdrowo rośnie i daje Wam duzo radości :D :D :D

Przepraszam, ze troche ostatnio zaniedbywałam nasz watek :oops: -

Nina, oczywiście czekam na Was z niecierpliwością! :D Ale u Ciebie sa przestrzenie! -> widać to szczególnie na tym zdjęciu połączonego (do czasu wstawienia drzwi)hallu i wiatrołapu...

Przepiekna podloga!!! Ja trocjhe żałuję, ze nie zaolejowałam, bo podłoga jednak jest chyba trwalsza (widzialam ostatnio u znajomych, ktorzy maja debowe zaolejowane deski, podloga wyglada jak nowa (maja 2 dzieci)

Magda, Marta, musze jeszcz przeczytać wszystkie zalegle wpisy, ale z tego co zdążyłam zobaczyc to lecicie jak burza!!! :D

Magfa, barierki BARDZO Ci zazdroszcze, poniewaz ja dalej jej nie mam :lol: teraz z kolei mnie wzieło na drewnianą :roll: ...i tak się bujam pomiędzy metalowa a drewniana...

Mam pytanko do nowych inwestorów i do weteranów

dlaczego tak namiętnie pozbywacie się tego uroczego okrągłego okienka?

:lol: Magda, no bo z tym okienkiem jest jak z cała resztą :lol: > kwestia gustu. Mi sie ono w tym układzie nie podobało (zrobiłam kwadratowe). .. takie okrągle podobają mi się w rozwiązaniach "symetrycznych" (np. gdy jest trójkątny daszek i ono jest na górze, centralnie usytuowane).... a u nas wydawało mi sie ono takie... 'nieumocowane' wizualnie na elewacji ( czytaj 'od czapy" :wink: ) i bez nawiązania do pozostałych elementów architektonicznych.

Za to zachowałam łukowe okno na górze :lol:

No a ja jak wertowałam projekty to właśnie to okienko w oko wpadło

dom miał być taki inny, no ale cóż właśnie gusta i guściki....

No a my z tą burzą to już zwalniamy niestety.......

kuchnia na koniec września ma być a panele po nowym roku montujemy

jak już pisałam kaso kaso spadaj z nieba...

i przeprowadzka późną wiosną

sIORKA i ja sie dolączam do zyczen i gratulacji :) taki slodzitki malszek :D do schrupania... no i nic sie nie chwalilas ze spodziewacie sie dzidziusia... to teraz chociaz uchyl rabka tajemnicy jak planujesz urzadzic synkowi pokoik :lol:

MAGDA a propos okienka.... ano dla mnie to jest jedno z udziwnien, za ktorymi nie przepadam, tak jak szprosy w oknach czy zaokraglone okno balkonowe albo okiennice... nasz wykonczeniowiec zanim zaczal ukladac plytki probowal wpoic mi ze inne ulozenie niz moj pomysl moze lepiej wygladac jego zdaniem.... no wlasnie JEGO ZDANIEM :roll: probowal w korytarzu proponowac ulozenie w jodelke plytek 30x60. kiedy zobaczyl projekt lazienki zaczal kombinowac co by tam zmienic zeby JEGO ZDANIEM lepiej wygladalo... na szczescie robi tak jak JA CHCE !! :D

a wiec okienko okragle zastapilismy kwadratowym, bi mi tam jakos takos kiepsko wpasowywalo sie w calosc :) ale jesli ktos lubi to JEGO ZDANIE I JEGO WYBOR :D