kasiulakp 27.10.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 MonikaAndrzej my zrobiliśmy drzwi z naświetlem ale tylko jednym (które się nie otwiera) .Drzwi to setki a naświetle 30 cm. Ja na początku chciałam drzwi z naświetlem, ale potem jak okazało się ile samo naświetle kosztuje stwierdziłam,że mogliśmy nie robić. :-?Ale teraz nie żałuję bo uważam,że wygląda to super hihi- wiadomo,każdy chwali swoje i uważa,że jest śliczny Moje drzwi otwierają się na prawą stronę do wewnątrz...mam nadzieję,że nie będą zajmować mi za dużo miejsca w wiatrołapie Asia&Darek oraz fato wasze granaciki robią ogromne wrażenie...są piękne mam nadzieję,że nie będziecie źli jeśli zrobię, opaski na około okien jak ktoś z Was Ojjj...jak ja bym chciała już być na takim etapie jak wy ale wiem,że i mnie czekają takie przyjemności hihi. grzegbal życzę cierpliwości w załatwianiu papierków. Ja myślę,że jeśli zrobisz ściankę kolankową nad garażem o 3 pustaki to domek będzie wyglądał źle, no albo przynajmniej straci na uroku. Bo dach nad garażem będzie prawie (albo równo) z dachem reszty domu. Poza tym jeśli mogę Ci coś doradzić, to zastanów się nad wstawieniem okna dachowego nad klatka schodową. Ja już wcześniej pisałam o tym,że my nie zrobiliśmy od razu:evil: ale teraz wiem,że mimo,że dach już dawno jest to można takie okno dołożyć i tak zrobimy. Fakt jest ono ciężkie do mycia, ale bardzo ładnie doświetla schody My ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden i pomieszczenie nad garażem jest ogromne...wejście do tego pomieszczenia mamy od sypialni i tam będziemy mieć ogromną garderobę Aha i jeszcze jedno: jeśli masz taką możliwość to też zrób drzwi wyjściowe z garażu a nie tylko okno(mowa oczywiście o tyle domu) my niestety oczywiście też nie zrobiliśmy, i teraz zastanawiamy się czy nie "pruć" ściany,żeby jednak zrobić drzwi Mam nadzieję,że coś komuś pomogłam hihi...3majcie się cieplutko w te zimne, długie wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegbal 28.10.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 kasiulakp dzięki za rady z tymi dwoma lub trzema pustakami to jest jeszcze myśl, proszę wyślij mi [email protected] fotkę jak wygląda Twój Granacik z podniesioną ścianką o jeden pustak. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 28.10.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Saxys wyslalam ci na maila rzuty z wymiarami pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 28.10.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Asia & Darek oraz Foto wasze granaciki wygladaja super My jestesmy dopiero w trakcie adaptacji, dlatego na taki efekt musimy jeszcze poczekac Ale milo zobaczyc jak wygladaja gotowe domki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 28.10.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Jak miło zobaczyć, że są nowi posiadacze Granata, chodzi mi o tych którzy dopiero zaczynają i są na etapie papierków - tak jak ja. Muszę przyznać że troche zaczęłam wątpić jak widzę wasze śliczne domki, a do mojego jeszcze daleko. Ale w miarę jak odzywają się nowi posiadacze to nieco podnosze sie na duchu. Mam nadzieję że na bieżąco będziemy się wymieniać doświadczeniami. Asia&Darek oraz Foto wasze domki sa piekne i ten wykusz. Bardzo żałuje że my nie mogliśmy takiego wykuszu sobie zafundować. a wszystko dlatego że żle wpisaliśmy długość domu w warunkach zabudowy tzn. dokładnie taką jaka jest w projekcie, nasz gminny urząd budownictwa nie chcial tego zmnienić w decyzji więc musielismy zrezygnować z wykuszu bowiem wydłużyłby on dom.Pozdrawiam wszystkich nowych granatowiczów.[/b][/url][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 29.10.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam! Sporo nowych granatowiczów Pozdrawiam i życzę powodzenia! kasiulakp co z naszym spotkaniem? ps. ładny ten wasz granat widziałem go ok. 1,5 miesiąca temu byłem w tej okolicy u znajomego. Widzę, że są nowi budowniczy na moim etapie U nas : bez płyty reszta wiosną . Zdjęć nie wklejam bo większość przerabia wykończeniówkę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 29.10.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 DaMa ja bym chętnie zobaczyła zdjecia z wcześniejszych etapów budowy niż wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 29.10.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 DaMa przepraszam Cię najmocniej, ale jak byłam we wrześniu w Polsce to tak si rozchorowałam,że wylądowałam na pogotowiu a resztę dni przeleżałam u mamy w domu załatwiłam tylko projekt kuchni żeby pokazać elektrykowi gdzie mają być kontakty, włączniki itp. Dlatego nie zadzwoniłam ani do Ciebie ani do jeszcze jednego granatowicza któremu obiecałam pokazać mój Granacik Dzięki za miłe słowa na temat mojego domku ale czy na pewno widziałaś mój?? bo obok sąsiad buduje również granata (ale on jest na bardziej zaawansowanym etapie-bo sam codziennie coś robi-nie jak my:cry: i na początku wioski stoi jeszcze jeden...ale on jest na etapie późniejszym. Ale mój można poznać po ciemnym dachu i tych wcześniej wspomnianych, pięknych drzwiach hihi Będę w Polsce na przełomie stycznia i lutego więc obiecuję,że na pewno tym razem się odezwę- wciąż mam twój numer telefonu Ty chyba i tak na wiosnę znów ruszasz z budową?! do zobaczenia wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 30.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 kasiulakp dużo zdrówka mój domek rośnie powoli i nas cieszyhttp://images44.fotosik.pl/25/5007d083d7635eefmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba1111 31.10.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam wszystkich Jestem z Gorzowa Wlkp. Szukam firmy, która zbuduje naszego GRANATA. Może dostanę jakieś namiary? Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 03.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam wszystkich!Nie zauwazylam na forum informacji na temat wejscia na dach dla kominiarza!Mozecie mi powiedziec jak rozwiazaliscie ta kwestie?dzieki pozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 03.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ojej ludzie i ludziska na naszym forum spiesze poinformowac, ze wlasnie zainstalowali linie telefoniczna i interent w nowym domku i "wracam do swiata zywych" ale zanim sie przedre przez te wszystkie posty to troszke potrwa ..... pozdrawiam z Granata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 03.11.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Gratulacje dla kolejnej wytrwałej GRANATOWICZKI (misha i jej famili) w dążeniu do zamieszkania we własnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Misha witamy i czekamy na opowieści, jak się mieszka w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 03.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 1. witam kolejne nowe osoby ale super ze granacikow bedzie przybywac 2. wasiu - gratulacje z okazji zostania po raz drugi zona dziadka 3. fato i Asia&Darek ale macie piekne domki - elewacje bardzo podobne do tej z projektu - bardzo mi sie podobaja no i wykusze na pewno powiekszaja wam salonik... 4. wyjscie na dach?? anmaciejewska my mamy wylaz dachowy - takie jakby male okno dachowe - ale zeby tam dotrzec trzeba sie wspiac na strych ... na strychu mamy dechy na podlodze, zeby bylo wygodniej niz chodzenie po belkach 5. jak sie mieszka?? mysle ze jeszcze troszek potrwa zanim sie emocjonalnie zidentyfikujemy z nowym domkiem, choc na razie calkiem dobrze nam z tym idzie mieszka sie super !! dopiero po ustawieniu mebli okazuje sie, ze ani kuchnia ani pokoj dzienny nie sa takie maluskie, maly ma mase miejsca na zabawki i nawet trojkolowym rowerkiem zasuwa po saloniku gora jest ogromna po podniesieniu sciany kolankowej o jeden pustak ... sypialnia bardzo przestronna, a pomieszczenie nad podwojnym garazem to po prostu lotnicho !! a wcale nie przeprowadzalismy sie z malego mieszkanka wszytskie pomieszczenia mamy juz umeblowane, czekamy jedynie na schody... troche sie stolarz opoznia, ale bez tego tez mozna mieszkac (mamy betonowe ) tylko troche sie na papciach kurz przenosi na podlogi... fahofcy jeszcze walcza z kostka na podjezdzie, ale juz widac koniec !! juz sa prawie przy bramie wjazdowej reszta dziala bez zarzutu dopiero na wiosne bedziemy decydowac co polozyc na tarasie i schodkach wejsciowych... no i ogrod zostawilismy na wiosne, ale to juz detale ciekawe kto nastepny sie wprowadzi ?? czego Wam wszytskim zycze z calego serca !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Marta, rozumiem, że już mieszkacie... Nic tylko pogratulować... A teraz - opis wrażeń i resztę zaległych zdjęć - ładnie poprosimy. Ciekawa jestem jak wyglada w całości kuchnia, salon no i jak wyszły wam łazienki..... Do dzieła, czyli pstryk, pstryk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ale sie wciełam... przeczytałam twój post z poprzedniej strony, nie zauważając, że jest juz kolejna stronka... Dziękuję za gratulacje....u nas finał dopiero w lutym....z bobaskiem oczywiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanguros 06.11.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam wszystkich widzę ze dawno nikt nic nie napisał na forum,czyżby to pogoda miała taki wpływ na wszystkich? My troszkę przystopowaliśmy ,ale to związek z czym innym nie z budową i papierologią, .... napiszcie coś tam co u was jak postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 08.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 A oto zdjęcia: (chwilowo zdjęcia usunięto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 08.11.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Nikt nic nie pisze, to wklejam parę zdjęć z końcowego etapu w tym roku (chwilowo zdjęcia usunięto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts