kasiulakp 06.12.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Acha... ostatnio pytałam ile biorą fachowcy za tynki gipsowe... Nasz zawołał 30zł. ale mój kochany teściu jak zwykle załatwił tak,żeby było dobrze dla nas i facet wczoraj zaczął robotę za uwaga!!- 26zł. oczywiście z jego materiałem Kończy również robotę pan od kanalizacji i ogrzewania, także po świętach kładziemy podłogówkę i zalewamy posadzki jejku jak się cieszę,że i u nas widać postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 06.12.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 kasiula - sie dzieje u ciebie pieknie u nas byly tynki cementowo-wapienne, wiec chyba nie pomoge z cenami... jesli moge dac wszystkim jeszcze budujacym taka mala porade.... robcie zdjecia wszytskich pomieszczen na kazdym etapie !! mam na mysli np polozenie instalacji elektrycznej, ogrzewania, instalacji wodnej.... przed wprowadzeniem pewnie bedziecie wiercic dziurki, zakladac listwy dylatacyjne itp... wtedy warto zerknac na fotki tak dla zasady czy nie naruszy sie przy wierceniu jakichs kabli czy nie daj boze rur od podlogowki nam sie udalo uniknac szkod na etapie koncowym, choc nie raz stalismy nad majstrem odmawiajac zdrowaski za trafnoc decyzji co do miejsca wiercenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 07.12.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Cześć,i tak mimo starań budownuczych będą wyglądały u nas drzwi z górnej łazienki do pomieszczenia gospodarczego http://images35.fotosik.pl/38/a6e6618599e70e88med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 10.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Do anmaciejewska. Dzięki za odpowiedź, jak mogłabyś zdradzić w którym banku byliście, myslę że w tej kwesti banki mają podobne zasady bez względu na województwa. Ja byłam dzisiaj w PKO BP i szcerze mówiąc to się załamałam. Spróbuję jeszcze pochodzić po innych bankach. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 10.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ja tak nie budowlano pochwalę się nowy członkiem naszego stadka miało być w wakacje ale jak ją zobaczyliśmy to już bez niej nie wróciliśmy do domu, mojemu tacie się spodobała od razu mamie na fotkach też ale osądzi jak wróci z wojaży więc teraz wesoły domek mamy http://images47.fotosik.pl/39/f0a5ba91843cc451med.jpg http://images24.fotosik.pl/304/ead1b09965400a7emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 10.12.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ojej jaki slodziak..... rozplynelam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.12.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Magda śliczny :) a właściwie śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A u nas: zaczęliśmy przygotowywać pomieszczenie kotłowni na przyjęcie PC. Od wczoraj kolega kładzie płytki ścienne. W poniedziałek albo we wtorek ma być instalowana PC, mam nadzieję, że zdążymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 10.12.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 magda ..piękna suczka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.12.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ma z niej wyrosnąć posokowiec bawarski na razie jak jamnik wyglądą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 11.12.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam,pozwólcie, że do Was dołączę. Co prawda jesteśmy jeszcze na etapie zakupu działki, ale projekt już wybrany (wiadomo jaki). Mam do Was pytanie: chciałabym, żeby pokoik na dole był z tyłu domu, wtedy z przodu byłaby kotłownia i łazienka - no i nie bardzo mogę sobie wyobrazić co wtedy z oknami? Każde okno inne (bo okrągłe w spiżarce chcę zostawić)? Czy ktoś z Was wprowadził takie zmiany? Może coś podpowiecie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 11.12.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ma z niej wyrosnąć posokowiec bawarski na razie jak jamnik wyglądą posokowiec..... super beda takie wielgachne uszy spadajace wprost do miski no i posokowce sa takie radosne i towarzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.12.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Klesia, poczytaj kilkanaście stron wczesniej a zobaczysz mój projekt zaadaptowany własnie w taki sposób o jakim piszesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia67 12.12.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 witam ponownie my jestesmy na etapie wybierania ekipy budowlanej mamy takie ceny 40 tysiecy bez dachu a 60 tysiecy z dachem chcialam was spytac jaki macie strop bo my mamy w projekcie z teriva nie wiem czy jest dobry prosze odpiszcie . bardzo mi sie podobaly wasze schody i tez sie zastanawiam nad salonem bez scianyprzy schodach nasz granacik ma 16 na 8.5 metra pozdrawiam prosze odpiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 12.12.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam, asiu ja jestem na etapie kończenia stanu surowego otwartego. Wyceny od ekip budowy mieliśmy od 35 tys do 85 tys. Wybrana została ekipa , która zbudowała z odeskowanie dachu i położeniem papy za 40 tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 12.12.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Do agajan my skladalismy papiery i wszelka dokumnetacje w Polbancu. I troche tej biurokracji bylo. Ale tak jak pisalam wczesniej my kosztorys robilismy sami i sami go podpisywalismy. Najgorsze jest dopasowywanie kwot do danej kwoty, masakra ale jakos wybrnelismy oczywiscie wszytkiego nie trzeba wypelniac wg ich kosztorysu co daje bank ale mimo to kilka razy o robilismy. Teraz pozostaje nam czekac na decyzje mam nadzieje ze bedzie pozytywna. pozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.12.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Wasiek dziękuję, już wcześniej przeglądałam forum, ale jakoś przeoczyłam sprawę tego okna. Teraz już wszystko wiem. Gratuluję pięknego domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 12.12.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Cześć dziewczyny Mam pytanko odnośnie drzwi wewnętrznych A mianowicie: jak macie otwierane drzwi w łazienkach?? Ja chciałabym i na dole i na górze otwierać do wewnątrz, na prawo czyli na ścianę, ale słyszałam,że nie zezwalają na to przepisy BHP. No i jak będziecie mieć resztę drzwi otwieranych?? No i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie łazienek: Czy ktoś ma albo będzie miał wannę Koło-serenada? Bo na każdym obrazku jaki znalazłam na internecie, bateria jest ze ściany a nie z wanny. Ja wolałabym z wanny, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy istniej taka opcja tej wanny Aha i pochwale się,że mniej więcej wiem jakie będziemy mieć płytki w górnej łazience Baaardzo podobają mi się Opoczno Organic- kolor grafit- cream i chyba na takie się zdecydujemy... a na dolną jeszcze nie mam pomysłu ale już w styczniu będę musiała się zdecydować bo już będziemy kupować No i jeszcze jedno pytanie również o kafelki, ale do salonu i kuchni... czy ktos z was ma w salonie i kuchni inne kafelki na podłodze...ja myślałam,żeby całą przestrzeń pokryć takimi samymi płytkami (tak ma moja przyjaciółka)i wygląda dobrze, z tym,że ona ma jasne a ja będę miała imitację drewna i nie wiem czy w kuchni będzie to dobrze wyglądać i czy nie będzie za ciemno, bo meble w kuchni też będą ciemne, tylko góra jasna Jak myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia67 12.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 do agaba 2 dzieki za odpowiedz to tania ekipa u nas jest drozej a powiedz mi jaki masz strop i ile wydalas do tej pory kasy?dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 12.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Kasiula co do drzwi wewnetrznych - rzeczywiscie ze wzgledu bezpieczenstwa lepiej miec je otwierane w lazienkach na zewnatrz... ale jak to mowia - wolnoc tomku w swoim domku ja osobiscie nie wyobrazam sobie miec drzwi w lazienkach otwieranych do srodka....szkoda by mi bylo miejsca w srodku.... na dole z racji wielkosci lazienki, na gorze za to idealnie drzwi otwierane na zewnatrz wpasowuja sie w korytarzyk klatki schodowej...... ale decyzja nalezy do ciebie \ no i pokaz nam koniecznie te plytki do lazienki moze myslalas juz nad ich ulozeniem?? co do podlogi w kuchni... ja mam jasna...widac okruszki i plamki po wodzie i innych plynach, jednak na ciemnej tez to bedzie widoczne... moze sprobuj sobie w jakims prostym programiku ulozyc swoje pomieszcenia, to bardzo pomaga w wyobrazeniu sobie, jak to bedzie wygladac w rzeczywistosci .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts