wasiek 12.12.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja mam wszedzie te same jasne płytki, czyli cały korytarz, część salonu i kuchnia. W kuchni jest tylko inny rozmiar płytek ....i wygląda to całkiem, całkiem.... A teraz mam juz obrobione filary....i kończącą się łazienkę... http://images29.fotosik.pl/304/8c88b12579aca425med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 13.12.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 asia67 strop mamy zgodnie z projektem teriva.. koszt budowy: papierologia+ robocizna + materiały stan surowy otwarty (dach deskowany i papa) to 124 tyś zł wasiek imponujące są twoje filary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.12.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Nina pięknie Kasia, u nas też drzwi do łazienek będą otwierać się na zewnątrz. Na dole ze względów praktycznych - bo ta łazienka jest naprawdę niewielka, a dodatkowo u nas po lewej stronie będzie grzejnik. Na górze natomiast drzwi będą też na zewnątrz otwierane, na prawą stronę na barierkę od schodów. Jeśli chodzi o resztę drzwi to w pokojach do środka - na ściany. Tak samo drzwi między wiatrołapem a holem, patrząc z wiatrołapu to na lewą ścianę. Płytki Organic są super, my wybraliśmy je do dolnej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 13.12.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Nina coraz piękniej wygląda twój granacik... ja uwielbiam oglądać wnętrza i każdego z was granacik wygląda inaczej ale naprawdę super Iza chyba jednak u mnie będzie podobnie jak u Ciebie z tymi drzwiami. Ja dolną łazienkę mam jeszcze mniejszą niż jest w projekcie więc tym bardziej chyba szkoda miejsca na drzwi ... ale z drugiej strony: nie wyobrażam sobie też jak te drzwi będą się otwierać na taki mały przedsioneczek. A do pomieszczenia gospodarczego jak się mają otwierać...bo ja też chciałam do środka. Jakoś moja wyobraźnia nie może tego ogarnąć bo przecież jak otworzysz i drzwi od łazienki i od pom.gosp. jednocześnie to się będą stykać. Jejku...czy ktoś może zrobić mi zdjęcie tych drzwi jak się otwierają (dolna łazienka i pom.gosp.) proszę bardzo i od razu dziękuję Aha...Iza a ty mogłabyś zrobić mi kilka zdjęć płytek Organic?? jedno jakieś zbliżenie i ogólnie jak się prezentują i też z góry dziękuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.12.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Kasia, zdjęć nie zrobię, bo płytki na razie tylko wybrane, ale jeszcze nie kupione. Teraz tylko chodząc po marketach budowlanych utwierdzam się w poprzednich wyborach. Co do drzwi jeszcze - to u nas do pomieszczenia gospodarczego będą otwierać się do środka na lewą ścianę - my nie mamy komina , więc jest prościej. A drzwi do łazienki będą otwierały się na zewnątrz też na lewo, żeby wchodząc z "holu" nie było potrzeby ich "obchodzić" aby je otworzyć. U nas takie rozwiązanie (czyli drzwi do łazienki na zewnątrz, a do pokoju i pom.gosp. do wewnątrz) spowoduje to, że nie będzie "kolizji drzwiowych" . Ten etap budowy jest naprawdę wykańczający ... tyle trzeba przemyśleć, zadecydować, a i tak nie wiadomo czy będziemy do końca zadowoleni z wyborów ... Kasia te Twoje drzwi wejściowe tak mi się podobają ..... chyba zmienię swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 13.12.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Ja znowu niebudowlano dom "prawie" wykończony czeka do lipca na zamieszkanie (ale od wiosny panele i malowanie) nic na budowie nie robimy więc pochwalę się swoją córką urodzona 16.12.2003r. ale dzisiaj imprezka http://images38.fotosik.pl/40/b3ad1d546ff95623med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 13.12.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 U was praca wre a my już....szkoda brakuje mi trochę tej nerwówkipowodzenia dla reszty Granatowiczek w dokańczaniu i wykańczaniu granata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.12.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Alicjo . Śliczną masz córeczkę. Tobie Magda brakuje nerwówki, a ja szczerze powiem mam dreszcze jak sobie pomyślę, ile jeszcze przed nami ... póki co kotłownia na ukończeniu, jeszcze w poniedziałek fugowanie i pod koniec tygodnia montaż PC. Mam nadzieję, że to "ustrojstwo" za niemałą kasę będzie działać bez zarzutu. A tu kawałek kotłowni: http://images31.fotosik.pl/419/977e3ae6ca4ba7f2med.jpg http://images33.fotosik.pl/424/f0937d637c217d94med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 14.12.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Iza spokojnie zadzaiała wszytsko U mnie było pare usterek: wyciekł glikol z solarów zalało nam stryszek ale sufit suchy małż zdążył posprzątać potem kuliśmy podłogę w holu (zakaflowaną i zafugowaną) bo gdzieś z grzejnika się lało potem okazało się, że nie trzeba było kuć bo to uszczelka puściła od grzejnika w kotłowni też z rurki woda się lała małż przyjeżda rano a na podłodze kałuża to były przeboje na przełomie pażdziernika i listopada a narazie wszystko gra małż w kominku pali, piecem dogrzewa i suszymy trochę dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 14.12.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Iza ja właśnie boję się tych kolizji drzwiowych o których piszesz Ale jakoś trzeba będzie to rozwiązać. Magda sto lat dla Twojej córci.Niech rośnie zdrowa, szczęśliwa i zawsze uśmiechnięta A Iza..ty też masz przecież ładne drzwi teraz to chyba szkoda "wchodzenia" w koszty związanych ze zmianą drzwi... Chociaż nie powiem...mi tez się te moje drzwi podobają hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 14.12.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie spowodowanej kompletnym brakiem czasu. U nas dzieje się, dzieje...Budowa na pełnych obrotach,śpieszymy się i planujemy przeprowadzkę na luty. Przypominam,że od półtora miesiąca mieszkamy na stancji i wcale nie jesteśmy z tego powodu zadowoleni. Tak więc u nas na zewnątrz dom ocieplony, tynk położony, drzwi zewnętrzne już obsadzoone,gładzie w środku położone a w dolnej łazience fachowcy kładą płytki.Zdecydowaliśmy się na Opoczno Organzę, natomiast do górnej łazienki kupiliśmy Opoczno Metalic.Zamowiliśmy meble kuchenne i czekamy również na schody od stolarza.Przyznam szczerze,że jesteśmy wykończeni tempem które sami sobie narzuciliśmy, ale nie możemy się już doczekać kiedy przeprowadzimy się do naszego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 19.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 WitamWasze granaty rosną i pięknieją my na razie na fundamentach zakończyliśmy prace po nowym roku starania o kredyt i mam pytanie:1 jaki bank polecacie 2 czy bank wymaga na wszystkie materiały i prace wykonane faktury Pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 19.12.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Siorka 74 - Jeśli moge ci coś podpowiedzieć to popytaj o kredyt z dopłatami. ja ostatnio chodziłam po bankach bo czekamy na pozwolenie ma byc za niedługo wiec chciałam zdecydować sie na jakis bank żeby potem juz szybko składać dokumenty. na poczatku się załamałam ale w PKO SA kobieta podnisła mnie na duchu. Mowię o kredycie z dopłatami, jest tam kilka warunków które trzeba spełnić m.in. dom nie mioze być większy od 140m, i nie mozna byc włascixcielem ani współwłasciicelem, no i z tym ostatnim mamy problem bo mój mąż jest wspólwłaścicielem domu rodziców. Chcemy się odpisac, bo duzo na tym korzystamy. Jesli będziesz zainteresowana to napisze Ci więcej szczegółów, bo troche tego jest.anmaciejewska dzięki za odpowiedź, mi w polbanku powiedzieli ze decyzja trwa ok 4 miesięcy - troche mnie to przeraziło i zrezygnowałam, jestem juz zdecydowanana PKO SA. pozdrawiam i zycze spokojnych i wesołych świat. Mam nadzieję że niedługo bedzeimy je spędzaźć w naszych nowych domkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 19.12.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Siorka 74, zapomiałam o co pytałas w drugim punkcie. Jesli chodzi o faktury, to PKO SA powiedzieli mi że nie są wymagane jesli biore transze na np zrobienie fundamentów, Zbudowanie scian, zrobienie dachu - jest tyo wykonanie okreslonej pracy tak to okreslila więc na to nie trzeba faktur, tylko przyjeżdza ktoś z banku na budowę żeby zweryfikowac. Natomiast jesli we wniosku o wypłate transzy napisze " na zakup materiałow" wówczas wymagają faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 19.12.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 agajan dzięki bardzo a jeśli chodzi o kredyt z dopłatami to nie spełniamy już 1 warunku, dom ma ponad 140m bo my powiększyliśmy troche granacika 2 warunek, jestem właścicielką mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 19.12.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Ja swoim polecam dwa banki...MILLENNIUM i FORTIS... my najpierw staraliśmy się w WBK, ale w ogóle jakaś porażka. Wzięliśmy w MILLENNIUM i uważam,że mają najlepszą ofertę kredytową.A uwierzcie mi, "przeszliśmy" przez prawie wszystkie oferty banków. Najlepiej założyć na stronie http://www.aukcjekredytowe.pl aukcje i banki same przysyłają oferty,jakby licytują się kto da korzystniejszą. I powiem wam,że przez kilka miesięcy fortis i millennium przysyłali nieporównywalnie lepszą ofertę niż cała reszta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 20.12.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 kasiulakp też mi się o uszy obiło że millennium - dzięki za info no i zaloguje sie na aukcjach kredytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 21.12.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Tradycyjnie,jak co roku sypia się życzenia wokół.Większość życzy Świąt obfitych i prezentów znakomitych,a Ja życzę,moi mili,byście Święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy,że mu kiedyś się przydarzy.Może cicho bez hałasu wyjeżdżając gdzieś do lasu,może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z wspólnej miski,może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju,może lepiąc gdzieś bałwana,jeśli śnieg popada z rana,może tak jak to lubicie licząc dziury na suficie,sami zresztą chyba wiecie,gdzie najlepiej się czujecie.Takie dla Was mam życzenia w dniu Bożego Narodzenia Zdrowych spokojnych Świąt! Kasia i Tomekhttp://www.sp14.lublin.pl/swieta/bn01.jpg http://img157.imageshack.us/img157/1249/27110611qp9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 21.12.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 I takich Świąt tak wyżej na obrazkach i w wierszyku Wam życzymy Świąt pełnych białego puchu, ale mimo to ciepłych oraz pełnych prezentów i uśmiechu Kasia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 21.12.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia.Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasemspędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień.Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciółoraz wszystkich Bliskich dla Was osób.Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia.Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. Życzy Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts