JACEK WOSZ 16.06.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 WITAM WSZYSTKICH GRANATOWICZÓW!!!MY TEŻ OD NIEDAWNA JESTEŚMY W POSIADANIU PROJEKTU GRANAT A OD PONIEDZIAŁU WRESZCIE RUSZYŁA EKIPA. WCZEŚNIEJ JEDNAK ZAGLĄDALIŚMY NA FORUM I NIE UKRYWAM ŻE NIEKTÓRE Z WASZYCH POMYSŁÓW ZAINSPIROWAŁY NAS DLATEGO TEŻ WPROWADZILIŚMY KILKA ZMIAN W PROJEKCIE MIN:OKNA BALKONOWE WE WSZYSTKICH TRZECH SYPIALNIACH NA GÓRZE, PODNIESIEMY O 2 PUSTAKI POMIESZCZENIE NAD GARAŻEM I ZROBIMY TAM PRALNIO-SUSZARNIĘ Z OKNEM Z BOKU BUDYNKU, NIE BĘDZIEMY MIEĆ ŚCIANKI DZIELĄCEJ SALON Z KLATKĄ SCHODOWĄ , WYDŁUŻYLIŚMY BUDYNEK O 120CM ŻEBY POWIĘKSZYĆ SALON I KUCHNIĘ ORAZ ZMIENILIŚMY KOMIN TAK ŻEBY WYCIĄGNĄĆ GO Z KOSZA ORAZ TROCHĘ PODNIEŚLIŚMY POZIOM PARTERU WIĘC PRZED DOMEM BĘDIE SCHODEK NO I JESZCZE KILKA SPRAW BARDZIEJ KOSMETYCZNYCH. ALE OGÓLNIE PROJEKT BARDZO NAM SIĘ PODOBA I TERAZ TYLKO CZEKAĆ AŻ PANOWIE SIĘ UWINĄ ( MAM TAKĄ NADZIEJĘ) POZDRAWIAMY WSZYSTKICH I ŻYCZYMY MIŁEGO BUDOWANIA I URZĄDZANIA DOMKÓW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 16.06.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 PROSIMY O FOTKI WASZYCH DOMKÓW ZA CO BĘDZIEMY SZCZERZE WDZIĘCZNI [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 18.06.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 ZAPOMNIAŁAM DODAĆ ŻE MY BUDUJEMY NA ŚLĄSKU- POWIAT TARNOWSKIE GÓRY - GMINA RADZIONKÓW. JEŚLI JEST KTOŚ Z OKOLIC TO PROSZĘ O KONTAKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 20.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 do osób już zamieszkujących granata: za ile można sie już wprowadzić? ile wyniósł Was SSZ oraz ile wykończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 21.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 ciasteczkowy potworze nie da się określić za ile można się wprowadzić. Jak ktoś ma kasę i roboty idą non stop to można nawet po pół roku... ale czy warto,żeby potem ściany pękały?? I tak samo jest z kwotą wykończenia... każdy kupuje inne kafle, zamawia inne schody, jedni kładą najtańsze panele inni drzewo... niektórzy sami robią wylewki i tynki inni zamawiają firmę My na dzień dzisiejszy wydaliśmy ponad 296 tyś. a z moich obliczeń wynika,że jeszcze prawie 80 tyś. nie licząc prac na zewnątrz (zrobienie ogródka i ogrodzenia) te 80 tyś. to tyle ile nam potrzeba żeby się wprowadzić, nie liczę umeblowania dwóch pokoików na górze i gabinetu na dole... tylko nasza sypialnia, salon,kuchnia, łazienki także życzę powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 21.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Kto z was stawia granat w wielkopolsce ???czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 21.06.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 do osób już zamieszkujących granata: za ile można sie już wprowadzić? ile wyniósł Was SSZ oraz ile wykończenie? nam sie udalo w rok za nieco ponad 400 kPLN z kostka granitowana podjezdzie ale czesc mebli pokojowych mamy ze starego domu. teraz walczymy z ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 21.06.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 heh źle się wyraziłam pytając 'za ile' chodziło mi o pieniądze, nie o czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.06.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Misha, a możesz pokazać jak zrobiliscie kostke? U nas wlasnie przymierzamy sie do bruku....troche tego jest, bo aż 300m2.... co do kosztów, to nasz Granat - 200m2- na dzień dzisiejszy kosztował nas 360 tys. Mąż konczy robic górę, potem zabudowa garderoby, zabudowa w pomieszczeniu gospodarczym. I.....na tym bedzie KONIEC.....robót w domku.... Juz nie mogę sie doczekać. Troche długo to trwa ale mój mąż sam jeden robi wykonczeniówkę i jestem z niego B A R D Z O D U M N A[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LESZEKLESZEK 21.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam wszystkich.Do bartucha87 ja buduje granata w wielkopolsce.Ty w którym miejscu budujesz w wielkopolsce?.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 25.06.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam wszystkich posiadaczy granatów. Widzę że coraz więcej zainteresowanych tym domkiem. Fajnie bo milej bedzie siębudować jak więcej osób dopiero zaczyna. My mamy wytyczony domek 4 lipca wjeżdza koparka a 6 przychodzi ekipa. Mam pytanko czy ktoś budował z betonu komórkowego, chodzi mi o sciany domu nie o fundamenty. Mamy dylemat bo różnie nam doradzają, jedni mówią że lepiej z betonu inni że z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 26.06.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, jak miło, że grono Granatowiczów się powiększa u nas domek schnie po tynkach i wylewkach, a pogoda temu nie sprzyja Dzisiaj zaczynaja nas podłączać do sieci wodnej, kanalizacyjnej i gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
necvip 28.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam wszystkich jestem szczęśliwym posiadaczem pozwolenia na budowę Granata uff... rok trwały wszystkie te papiery ale od dobrego tygodnia budowa w końcu ruszyła. Stoje przed dylematem ogrzewania - eko groszek lub gaz - co u siebie wybraliście ??? Może są już tacy co mają już sezon za sobą - ciekawy jestem kosztów ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 29.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 hej wszystkim na początek zdjęcie elewacji (najbardziej zbliżony kolor do rzeczywistego, ale to i tak jeszcze nie to) http://www.imagic.pl/files//13562/100_1034.jpg oczywiście dojdzie do tego sztukateria więc całość będzie jaśniejsza zdjęć posadzek jeszcze nie mam, ale jutro wybieram się na budowę więc porobię kilka. I na koniec cos co mnie wyprowadziło z równowagi... i oczywiście nie ma winnego http://www.imagic.pl/files//13562/27062009%28001%29.jpg ktoś ma jakiś pomysł jak to teraz naprawić,tak żeby po nałożeniu koloru ponownie, odcień nie był inny??[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga z Radomia 30.06.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam ,czy Ktoś budujący dom Granat może napisać do mnie w jaki sposób rozwiązaliście problem baku kanału wentylacyjnego w górnej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 30.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 czy ktos z was zmienial strop na zelbetowy (monolityczny) i czy musi to przeprojektowac projektant(narysowac zbrojenie tego stropu) czy to juz jest w gesttii murarzy??czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emildros 01.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam,u nas jest wykonany strop monolityczny, zbrojenie wykonał murarz, i nie robilismy zmian w projekcie,pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 02.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 a laliscie betoniarka czy grucha ile stali poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 02.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ile kosztowały Was okna i ile oraz jakie one były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 02.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ile ich było oczywiście a co do pytania jakie one były, to chodzi o to, czy były one białe, z okleiną jedno- czy dwustronną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts