AGABA2 08.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 2magda5 zadzawiłam do gościa i mu podziękowałam, a on mi na to jak nie to nie bez łaski.... zostawiam to bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosean 08.07.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Przeżylam dzisiaj załamanie - i nie wiem co dalej będzie z naszym Granatem... Konserwator zabytków odpisał , że muszę mieć zezwolenie na prace konserwatorskie - to rozumieim, po drugie muszę mu przedstawić do zatwierdzenia projekta elewacji, a ponieważ juz w miedzyczasie go dostał, to dostałam pismo, że balkon nad drzwiami jest niezgodny z wytycznymi i mam go zlikwidować... I co mam teraz zrobić... Plakać mi sie chce... Domek cały urok stracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 13.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Moje okna - 12300 brutto z montażem - pcv okleina obustronna - firma Technika Okienna Elbląg okna Avante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 13.07.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 a okna masz takie jak w projekcie czy też coś zmieniłaś/dodałaś/zlikwidowałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Zlikwidowałam okrągłe okienko bo nie mam spiżarni, a w salonie tam gdzie było jedno okno są dwa. Reszta jak projekcie. A i balkonowe okno w sypialni na górze jest proste a nie z łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 13.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 14.07.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Mam pytanie odnośnie okna z łukiem. Otóż to nadproże jest wycinane czy zamawia się takie gotowe z łukiem? Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 14.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 wracając jeszcze do tematu okien, to w przypadku zmiany okna łukowego na prostokątne okno bedzie tańsze u mnie o prawie 830zł (wycena dotyczy okna białego), a o prawie 1200zł w przypadku okien z dwustronną okleiną drogi interes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.07.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 właśnie dlatego zrezygnowaliśmy z tego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 14.07.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 14.07.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Moje okna 15tys z montażem (w tym rolety + 2 mają napęd) plastikowe okleina dwustronna złoty dąbnadproże łukowe BETARD okno prostokątne http://www.fothost.pl/upload/09/29/6a619708.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka27 15.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów!! Bardzo cieszę się, że trafiłam na to forum-poszukując informacji o projekcie Granat. Postanowiłam dołączyć do grona entuzjastów tego uroczego domku. Projekt wybraliśmy w zeszłym roku, zaraz po zakupie działki pod Wrocławiem. Szukaliśmy niewielkiego domu do 140 m parterowego z poddaszem i ten idealnie spełnia nasze oczekiwania. Sprawy urzędowe i całą papierologie oraz ubieganie się o kredyt mamy już za sobą- swoją drogą poszło naprawdę sprawnie i jak na razie bez jakichkowek utrudnień. Budowę rozpoczęliśmy ok 3 tygodni temu-jesteśmy na etapie ukończonych fundamentów. Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie standardowo m.in obrócnie komina, likwidacje spiżarki, okno nad klatką schodową, 2 pustki więcej nad garażem, szersze drzwi balkonowe, poszerzenie tarasu, brak ściany między salonem a schodami. Mam nadzieje, że będe mogła liczyć na Waszą pomoc i sama również chętnie podziele się doświadczeniami z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 15.07.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 malinko budujesz sie pod wrocławiem? a mogę wiedzieć z której strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 15.07.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 15.07.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 16.07.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam. u nas powoli posuwa sie do przodu. Powoli bo myslałam że w tym tygodniu skończą fundamenty ale w tym tygodniu nie przyjda bo dwoch majstrów spadło z rusztowania i musimy czekac aż skończą strop na innej budowie wtedy przyjda do nas. ni jestem z tego zadowolona bo [pogoda jest wręcz idealna na tzw. wychodzenie z ziemi, a jak zacznie znowu lac to sie nie da robic. Narazie mamy wylane ławy i czekamy. Zycze powodzenia nowobudującym Granata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 16.07.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam. u nas powoli posuwa sie do przodu. Powoli bo myslałam że w tym tygodniu skończą fundamenty ale w tym tygodniu nie przyjda bo dwoch majstrów spadło z rusztowania i musimy czekac aż skończą strop na innej budowie wtedy przyjda do nas. ni jestem z tego zadowolona bo [pogoda jest wręcz idealna na tzw. wychodzenie z ziemi, a jak zacznie znowu lac to sie nie da robic. Narazie mamy wylane ławy i czekamy. Zycze powodzenia nowobudującym Granata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 16.07.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 U nas mury ruszyły do góry i do końca tygodnia mają być skończone a od wtorku strop. Pogoda sprzyja więc się bardzo cieszymy. Mąż właśnie poszedł kopać fundament pod taras i stąd moje pytanie. Jaki duży jest Wasz taras ? Jakby mi ktoś napisał wymiary a jeszcze lepiej wkleił zdjęcia Waszych tarasów. Chcę żeby nasz był w miarę duży ale nie chcę znowu przesadzić . Pozdrawiam wszystkich budujących i już mieszkających! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka27 17.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Ciasteczkowy Potworze budujemy się w okolicy Kobierzyc. Dołaczam się do zapytania Jacka o wielkość Waszych tarasów (tych już utworzonych i tych planowanych)- też ostatnio zastanawialiśmy się nad tym z mężem. My właśnie wczoraj zakończyliśmy fundamenty, od przyszłego tygodnia lecimy dlaej z robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts