Izulek 17.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 My nie poszerzaliśmy tarasu jedynie go wydłużyliśmy, nie pamiętam o ile, tak "na oko" ma coś około 4 metrów. Może w dzienniku będzie widać jaki jest duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 17.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 My jeszcze tarasu nie mamy, ale wiem jak bedzie wygladal mniej wiecej. My na pewno go powiekszymy...na szerokosc rowniez...jednego tylko zaluje.Ze nie wydluzylismy dachu nad tarasem no ale to juz dawno za pozno. Moze pomyslimy i jakies markicie w przyszlosci postaram sie jeszcze dis wkleic zdjecie tarasu ktory mi sie podoba i jaki bym chciala pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka27 17.07.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 My równiez planujemy stworzenie większego tarasu, nie chcemy przedłużać dachu nad tarasem bo automatycznie salon zostanie zacieniony a nie po to poszerzamy drzwi balkonowe my mieć egipskie ciemności wewnątrz ..................dużo lepszym pomysłem są automatycznie chowana markizy- przewagą markizy na innymi zadaszeniami jest to, że gdy nie korzystamy z tarasu, możemy ją po prostu złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 17.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 witam dawno nie pisałam, przyczyna prozaiczna - brak czasu nasz granat się buduje jesteśmy na etapie ścian zewnętrznych na górze robiłam już wycenę okien i najtańsza oferta to 12 tyś z montażem kolor dwustronny tyle że ja mam chyba inne wymiary okien bo projekt indywidualnie robiliśmy taras będziemy mieć duży bo zamiast okna zwykłego w salonie zrobiliśmy balkonowe i tak powstanie taras z dwóch stron to na razie tyle mam nadzieję że z dachem panowie przyjdą planowo mam jeszcze pytanie - czy 50 tyś za dach kompletny z oknami 6 szt. dachówka ceramiczna - to dużo czy w sam raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 17.07.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Niestety nie mogę znaleźć zdjęcia tarasu, który bym chciała... trudno...może uda się go znaleźć to kiedyś wkleję. Bardzo marzy mi się taras z drzewa egzotycznego, ale chyba zdecydujemy się na coś tańszego... mężowi podobają się takie duże płyty, ale widział je tylko w Niemczech więc ciężko mi wytłumaczyć o które chodzi. Ale jak my już będziemy mieć taras to wkleję zdjęcia (jeśli oczywiście będziemy mieć z tych płyt ) A tak z innej beczki to dzwonił do mnie Pan od schodów i powiedział,że właśnie bierze się za moje... więc tak jak była umowa w sierpniu montaż... tylko kto mi położy płytki w holu pod te schody muszę zmolestować takiego jednego co robił łazienkę u moich teściów albo mojej przyjaciółki mąż (ten co kładł pomieszczenie gosp. i mała łazienkę) ale on musiał by zarywać urlop,żeby przyjechać na moją budowę a niech sobie chłopak odpocznie Jak tylko położą płytki i zamontują schody, wstawiamy drzwi wewnętrzne bo już czekają na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 17.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Według mnie to w sam raz. My mamy dach wyceniony na 40.500 z tym że dachówkę mamy braas celtycką a za ceramiczną trzeba liczyć ok 10 tys więcej. Pozdrawiam i życzę miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 18.07.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 2magda5 a ile okien masz zwykłych a ile dachowych? bo 15000 za wszystkie okna, kolor, rolety i montaż to chyba mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.07.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Podałam cenę samych okien bez dachowych bo takie było twoje pytanie o okna plastikowe okna dachowe ROTO to koszt ok 7tys z markizami zewnętrznymi ale to było 2 lata temu......my mamy ich 6szt nsze okna kupione były na wsi - mała hala produkcyjna profile ALUPLAST więc chyba dobre, gdzie w naszym mieście okna były ok 3tys droższe, więc trzeba szukać i szukać aż się znajdzie w opowiedniej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 18.07.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 dziekuję za szybko odpowiedź a ile wyniosły Cię same okna? bo ja dostałam wycenę na 8000 za 12 okien z jednostronnym kolorem + montaż (zrezygnowałam z łuku na górze i okrągłego okienka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 18.07.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 wycena dotyczy okien avantgrade 7000 (prawdopodobnie najtańszy profil na rynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.07.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 No napisałam, że 15tys z roletami a mamy ich 10szt + okienko okrągłe obustronna okleina złoty dąb profile ALUPLAST a te 8tys to cena bez rolet zewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 18.07.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 chyba źle się wyraziłam, bo rozumiem, że 15 tys to suma za wszystkie rolety i okna, a ja chcialam wiedzieć ile konkretnie kosztowały Cię same okna, bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczkowy_potwór 18.07.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 oj ciężko mi dzisiaj przychodzi myślenie u mnie te 8 tys to za same okna, bo rolet nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 18.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Same okna nie mam pojęcia nam chodziło o całą kwotę rolety+okna ale w sumie to już dwa lata minęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 19.07.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Nie wklejam zdjęć już na fotosika... z wiadomych wszystkim powodów a z nowej galerii nie mogę wkleić zdjęć na forum... i nie wiem czemu. Więc zapraszam do galerii link jest podany poniżej Łazienka dolna jeszcze bez blatu pod umywalkę i podłogi... poddasze skończone..., posadzki schną i już za kilka dni będą kładzione płytki pod schody i w salonie (mam taką nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek57 20.07.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam.Mam pytanko - wiecie kto poszerzyl Granacika (widzialem kiedys na forum na nie potrafie teraz znalezc tej informacji)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 20.07.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Kasia, czy mogłabyś zdradzić jaki masz wkład do kominka i ile kosztował? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 20.07.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Piotrek dom poszerzala Nina czyli Wasiek... ja tez mam troseczke szerszy niz w projekcie, ale tego nie bylo w planach. w sumie salon z kuchnia (kuchnie mam wieksza kosztem spizarki) mam 37-38 m2 Agaba my kupilismy z Hajduka model volkano z plaszczem wodnym ale teraz nie pamietam dokladnej nazwy u nas cale ogrzewanie bedzie sie opierac na kominku... a gaz bedzie tylko dodatkowo kosztowal 7200zl. ale to sam wklad bez osprzetu. potem jak zaczelismy dokupowac caly osprzet to doszlo okolo 3000zl. kosztow a o tego obudowa... masakra ale coz takie zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 21.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kasiu, dziękuję za informację.. trochę przerażaja mnie koszty wykańczania... to co mi się podoba okazuje się ze względów finansowych niedostępne i szukamy kompromisów.. a wkład super i rozważa,u jego zakup pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 21.07.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 NIe wiem czy ktoś z Was wyceniał już ogrodzenie. Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna.Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena? Agaba my mamy wkład Arysto, narożny z giętą szybą. Z tą różnicą że u nas kominek będzie tylko rekreacyjnie - koszt 4900 zł. Są dobre opinie o tym wkładzie, nasz jeszcze nie był używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts