emi8013 29.07.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam.My również jesteśmy na etapie układania stropu i pomału zamawiamy ekipę na wieźbę.Jakie robiliście tynki?Maszynowe czy zwykłe?Ile mniej wiecej trwa nałożenie zwykłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACEK WOSZ 29.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 My jesteśmy umówieni na sobotę z panem tynkarzem. Mamy dogadywać szczegóły. Będziemy robić tynki maszynowe ale cementowo - wapienne . Wstępna cena to 24 zł za m2 - dość przystępnie myślę. Takie tynki robi się ok tygodnia a takie ręczne z pewnością dłużej w zależności od tego ilu panów przy nich robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 29.07.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Czy ktoś buduje Granata podpiwniczonego ?ciekawi mnie rozwiązanie różnicy poziomów. Czy strop nad parterem i garażem jest na tej samej wysokości ? U mnie przez te piwnice to trochę kombinowania jest.Strop nad garażem mam niżej o 2 pustaki niż strop nad parterem,z łazienki na stryszek będą 3 schodki po 15cm.W projekcie są 2 schodki po 17 cm ale nie rozumiem dlaczego,skoro stropy chyba są na tej samej wysokości.Sama nie wiem jak to będzie u mnie wyglądało,dowiem się dopiero jak położą dach.Zresztą widać na moich fotkach jaki mam wysoki parter,jeszcze sporo ziemi nadsypiemy i powinno być git ! Powiem ,że ciężko się buduję taki dom z doprojektowanymi piwnicamy,wiele rozwiązań trzeba wymyślić samemu bo są poza projektem. Wykonawca musi mieć wyobraźnię .Mój murarz na szczęście jest bardzo mądry i obcykany w tych sprawach i mówi ,że wszystko będzie dobrze tzn jest dobrze i mam się nie zadręczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia67 29.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 hej my mamy za tynki 21 zl cementowo -gipsowe , a wylewki 11 zl jeszcze do ugadania my nie mamy schodkow miedzy domem a strychem nam to wyrownalia elektryk od calosci 10 tysiecy z materialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JU.JA. 30.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 My też nie mamy schodków wszystko jest na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 30.07.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 hejka!!! własnie wczoraj byłya u nas pewna pani inspektor, moja mama oczywiscie, była poptrzyła i pochwaliła Nasz kierownik budowy załamał nas bo powiedzieł zebyśmy już szukali jakiegoś źródła ze żwirem bo potrzeby będą ogromne do obsypania fundamentów hmmmm no cóż jak mus to mus <a href=http://images46.fotosik.pl/171/6002ac69092d2858med.jpg' alt='6002ac69092d2858med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 30.07.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jak miło patrzec jak nowe Granaty mną się do góry U nas po wielkich analizach za i przeciw oraz finansowych wybraliśmy: - kominek ZUZIA 19kw bok prawy -piec kondensacyjny De Dietrich MCR II 24 S . Mam nadzieję, że wybór okaże się OK i wszystko będzie działać jak należy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LESZEKLESZEK 30.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 witam budowal ktoś ściany zewnętrzne z pustaków eder bo ja zamierzam polecacie je czy lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 03.08.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam wszystkich nowych Granatowiczów U mnie pomału idzie wszystko do przodu... dzisiaj zaczynają kłaść płytki w holu... strasznie boję się efektu... jak będą wyglądać schody i jak będą się komponować z podłogą. W dodatku salon będzie z takich samych płytek, z tym że w tym większym rozmiarze... jak skończą hol, wezmą się za salon i dokończenie małej łazienki i pomieszczenia gospodarczego a dopiero w październiku górna łazienka. Zmienił się fachowiec, który będzie robił łazienkę na górze więc muszę wytłumaczyć mu co i jak... ale w Polsce będę dopiero w październiku. Za to mam nadzieję,że inne roboty się ruszą... np. zamontujemy w końcu drzwi wewnętrzne i uda się przykleić na elewacje sztukaterie czyli ramki nad okna i drzwi jak już będą schody to czym prędzej się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 03.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Kasia czy możesz zdradzić szerokość otworu drzwi wejściowych? lub szer. drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 03.08.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 DaMa nie pamiętam dokładnie, ale chyba 120 albo 130. Na pewno ta dostawka ma 30cm. a same drzwi albo 100 albo 90cm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 05.08.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Dzieki Kasia damy rade Widziałem je ostatnio z bliska (przejeżdżaliśmy) wizualnie powiększają cały front - piękne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian1972 06.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Czy ktoś buduje Granata podpiwniczonego ?ciekawi mnie rozwiązanie różnicy poziomów. Czy strop nad parterem i garażem jest na tej samej wysokości ? U mnie przez te piwnice to trochę kombinowania jest.Strop nad garażem mam niżej o 2 pustaki niż strop nad parterem,z łazienki na stryszek będą 3 schodki po 15cm.W projekcie są 2 schodki po 17 cm ale nie rozumiem dlaczego,skoro stropy chyba są na tej samej wysokości.Sama nie wiem jak to będzie u mnie wyglądało,dowiem się dopiero jak położą dach.Zresztą widać na moich fotkach jaki mam wysoki parter,jeszcze sporo ziemi nadsypiemy i powinno być git ! Powiem ,że ciężko się buduję taki dom z doprojektowanymi piwnicamy,wiele rozwiązań trzeba wymyślić samemu bo są poza projektem. Wykonawca musi mieć wyobraźnię .Mój murarz na szczęście jest bardzo mądry i obcykany w tych sprawach i mówi ,że wszystko będzie dobrze tzn jest dobrze i mam się nie zadręczać Witam, my budujemy podpiwniczonego Granata na Pomorzu. Klatka schodowa do piwnicy będzie w miejscu pom. gospodarczego, z garażu będą też drzwi na ogród, ponieważ nie mamy osobnych drzwi do piwnicy z zewnątrz. Różnica poziomów między stropami nad garażem i nad parterem będzie na 2 pustaki. Kuchnia będzie w miejscu małego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi8013 06.08.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 OOOO jak fajnie,nie tylko ja będę miała kuchnię w miejscu małego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek kielce 07.08.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam , apropo kuchni , ja mam zamiar mieć kuchnie jak w projekcie razem .ze spiżarkom i tu moja prożba może ktoś ma jakieś aktualne zdjęcie tak aby zobaczyc wielkośc kuchni i rozataw mebelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 07.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych którzy już wybudowali swój domek. Chodzi mi o okragłe okienko. jaka jest róznica w cenie między okragłym a kwadratowym bądz prostokatnym w tym miejscu. Nie chcialabym rezygnowac z okragłego ale muszę ograniczac koszty więc jest to dla mnie wazne. No i musze zdecydowac bo w przyszłym tygodniu będą murowac sciany i nie chciałabym potem poprawiać. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 08.08.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam , apropo kuchni , ja mam zamiar mieć kuchnie jak w projekcie razem .ze spiżarkom i tu moja prożba może ktoś ma jakieś aktualne zdjęcie tak aby zobaczyc wielkośc kuchni i rozataw mebelków oto moja kuchnia, jest dość dużo miejsca na szafki ale zlikwidowaliśmy spiżarnię w to miejsce (za tą ścianką działową)stanie lodówka z podwójnymi drzwiami,ukryję tam też kuchenkę z okapem żeby goście z salonu nie widzieli co pichcę i zmieści się jeszcze szafka narożna Zabudowa kuchenna będzie w kształcie litery"U"na mebelki to jeszcze musisz poczekać... Czyli zaplecze kuchenne będzie schowane w to miejsce,gdzie miała być spiżarka aby tego syfu nie eksponować na salon.W centralnej części kuchni będą mebelki.Zastanawiam się jeszcze nad zlewem,w projekcie jest pod oknem ,czy to dobre rozwiązanie ? http://img25.imageshack.us/img25/2942/87690813.jpg w rogu od strony salonu będzie kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 10.08.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam ! wszystkich po dłuższej przerwie, nic się nie działo wiec nie miałam co pisać , ale czytałam Was uważnie. Teraz juz mam się czym pochwalić, w piątek 7 sierpnia 2009 r. odebraliśmy POZWOLENIE NA BUDOWĘ serduszka sie radują , choć jeszcze długa droga przed nami, jeden maleńki krok juz do przodu - chciałabym powiedzieć że teraz to juz z górki, ale to chyba nie odpowiednie okreslenie. Teraz trzeba odwiedzić firmy budowlane i porozmawiać o kosztach , to już mniej przyjemne , ale nie do uniknienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 11.08.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Hej wszystkim, u nas już budowa na ukończeniu (o ile kiedykolwiek będzie wszystko ukończone). Mamy schody prawie gotowe, drzwi wewnętrzne, podłogi za wyjątkiem salonu, szafę w wiatrołapie i garderobie, prawie skończone łazienki, pomalowane ściany oprócz salonu i jutro montują kuchnię. Chcemy przeprowadzić się około 22 sierpnia. W dzienniku trochę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 11.08.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 No i w końcu doczekaliśmy się aktualnych zdjęć od Izy Piękne drzwi... takich jeszcze nie widziałam, śliczne... i kolor też suuuper. Obudowę kominka będę miała podobną, z tym,że chciałabym przedłużyć kawałek kamienia żeby można było usiąść koło kominka, no i nie wiem co z półeczkami bo chyba mi się nie zmieszczą albo... ach sama nie wiem. Zobaczymy jak przyjdzie fachowiec, obliczy wszystko i coś zaproponuje... U nas dopiero dzisiaj wszedł pan od kafli w wiatrołapie i holu... Pan od instalacji elektrycznych miał 2 miesiące temu, pozakładać gniazdka, ale zachorował i już drugi miesiąc leże w łóżku... problemy z kręgosłupem. Na szczęście to znajomy, i na pewno dokończy co zaczął i nie oszuka nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts