JU.JA. 27.08.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mąż chce wymurować kominy z cegły klinkierowej i zastanawiamy się czy obmurować już te istniejące od stropu u na pietrze - mamy systemowe (oczywiście najpierw zwykłą cegłą a klinkierową ponad dachem) albo wylać betonową podporę pod dachem i na to klinkierka ( tak podobno też się robi) Proszę napiszcie jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga z Radomia 27.08.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Noo super są i fajnie że jest tam ten spocznik choć na połowie. Ciekawe jak nasze wyjdą bo chciałabym mieć właśnie ze spocznikiem a projektant dosyć mało miejsca przeznaczył na te schody i z tego co widzę to prawie wszyscy mają zabiegowe. Nasze planujemy na luty-marzec. Już wstępnie rozmawialiśmy ze stolarzem. My mamy schody lane ze spocznikiem choć podzielonym na połowę. Wyszło bardzo wygodnie i jest łatwy dostęp do pomieszczenia pod schodami, dodam, że rozmiary domu są zgodne z projektem Budowy wszystkich Granatowców śledzę regularnie. U nas też się ruszy już za tydzień, będziemy robić ocieplenie, montaż okien i bramy oraz tynki, wszystko już umówione. Jak nauczę się dodawać zdjęcia to będę się chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 27.08.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 JU.JA zabiłaś mnie tym pytaniem nie mam pojęcia jak było u nas... tzn. wiem,że jak już był dach to jakiś pan obkładał je płytką klinkierową... ale nie wiem czy o to Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JU.JA. 28.08.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Tyle że my będiemy obmurowywać cegłą klinkierową a nie płytkami klinkierowymi i ta cegła od spodu musi się na czymś trzymać. Z tąd moje pytanie. Dziś ma przyjść murarz to nam coś doradzi. Tak apropo Agi z Radomia to ja też przyznaję się bez bicia ale nie wiem jak umieszczać zdjęcia a z chęcią bym pokazała nasz Granacik. Proszę o jakąś wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 28.08.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Tutaj masz dokladny opis, jak wkleic zdjecia : http://forum.muratordom.pl/jak-wkleic-zdjecia,t138412.htm A my z niecierpliwoscia czekamy na foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 29.08.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Mam jeszcze pytanko, mam nadzieje, ze ktos odpowie. Bo czytam tu i czytam i juz kilka razy widzialam, ze wprowadzacie zmiany odnosnie komina. Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tym obroceniem i wyciagnieciem go z kosza? Dlaczego lepiej go obrocic? Bo nie bardzo rozumiem, a to juz ostatni moment na takie zmiany.Dzis zrobie jakies foteczki u nas to pozniej wkleje, choc w porownaniu do Waszych domkow, to u nas jeszcze nie bardzo jest co ogladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia67 29.08.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 witam ja tez bylam przerazona tym ze jest taki maly jak nie bylo scian i scianek dzialowych ale teraz jest dobrze my zostawilismy spoizarke i kuchnia jest duza tylko powierzylismy o 1 metr domek duzy wyjdzie tez schowek pod schodami my robimy schody ze spoczynkiem spokojnie takie wyjda szerokie na 1 metr byl juz stolarz i wymierzyl a okienko mamy na scianie przy schodach jest jasno i bede miala dobrze myc a do pomieszczenia nad garazem bedziemy wchodzic z korytarza moze tam zrobimy pokoj bo po podniesieniu scianki kolankowej wyszlo super duze pomieszczenie zrobilismy tez wejscie do kotlowni z garazu zeby sie w domu nie kurzylo a garaz mamy zrownany z domem i czesc odgrodzilismy na rozne klamory a komin tez mamy odwrocony zeby sie w nim nie zbierala woda i zeby nie zaciekalo tak nam poradzil architektchcialam spytac co dajecie na podloge w salonie ? ja chcialam panele ale bedzie podlogowka wiec sa lepsze kafle ale nie wiem jeszcze co dam aha mnie wycenil schody na gotowo buk-8500 ,dab -9500 zastanawiam sie czy znajde jeszcze tansze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 30.08.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 asia ale napisalas...musialam 3 razy spokojnie przeczytac twoj post... ale juz wszystko wiem uwazam ze 9,5 tys. za debowe schody to super cena... ale to zalezy jakie schody. widzisz ja mam duzo dodatkow jak porecze, bramki dla dzieci itp. i same ozdobne tralki duzo kosztowaly. zalezy jakie chcesz te schody, po jesli jakies wymyslne to uwazam ze super cena a jesli zupelnie proste, prosciutkie to mozna taniej... tak do 8000zl. u nas w salonie juz skonczone plytki, ale jeszcze ich nie widzialam. troche sie zalamalam bo tesciowa powiedziala ze roznia sie od holu... sa bardzie pomaranczowe a tak balam sie tego ona je w sumie ogladala w ciemnym swietle (rolety bylo zsuniete, bylo tylko sztuczne swiatlo) ale obawiam sie ze mi sie za bardo nie beda podobac poprosze siostre zeby pojechala zrobic zdjecia i wyslala mi kilka, to wam pokaze i osadzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 31.08.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 mnie ostatnio sen z powiek spędza oświetlenie w górnej łazience... mam pytanie czy planujecie w górnej łazience plafony czy też sufit podwieszany z oparawami oświetloniowymi Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 31.08.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 U nas jest (a właściwie będzie) i jedno i drugie plus dodatkowo oświetlenie nad lustrem i obok wc, za ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 31.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 U nas jak będzie podwieszany sufit a w nim 3 halogenki i dodatkowo jak u Izy będzie oświetlenie nad lustrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 31.08.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dzięki dziewczyny za odpowiedź...myślałam o takim rozwiązaniu do swojej łazienki http://images40.fotosik.pl/186/673866c99ecf4f49m.jpglub dwa plafony 1. wersjahttp://images41.fotosik.pl/186/67af9157132cc352m.jpglub 2. wersja plafonówhttp://images49.fotosik.pl/190/978e3e46f0fd305cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 04.09.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Oj cosik nam ucichły tematy... ja wciąż czekam na zdjęcia Izy ale jutro jedziemy na wakacje, więc pewnie pooglądam sobie po... a tak dla otuchy, tym którzy zostają na swoich budowach http://www.empikfoto.pl/albumy17/405111/885786/previews/28126687_tunezja.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy17/405111/885786/previews/28126690_tunezja_2.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy17/405111/885786/previews/28126708_tunezja_4.jpg miłego oglądania my właśnie tam jedziemy... więc do usłyszenia a raczej do napisania za dwa tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 04.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Miłych wakacji Kasiu,my też wyjeżdżamy we wtorek, na tydzień, wprawdzie nie do ciepłych krajów ale zawsze to odpoczynek.Mam więc nadzieję, że po naszych powrotach zdjęcia będą.Nie mam netu w domu a w pracy to tak trochę nie fair ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 04.09.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Zazdroszcze Wam wakacji!!! Bawcie sie dobrze, my moze pojedziemy gdzies za rok, jak nasz maluch podrosnie, bo na razie ma dopiero 4 miesiace Obiecalam pare fotek, choc jeszcze nie bardzo jest co ogladac. To nasze fundamenty. http://images43.fotosik.pl/193/abdb4384336ac332m.jpg http://images41.fotosik.pl/189/04d78c0f771f0206m.jpg http://images45.fotosik.pl/193/83ba353d5a98d65em.jpg Na dzien dzisiejszy sa juz zasypane piaskiem (oj, strasznie duzo piachu weszlo), mamy kanalizacje i zalali beton. A od poniedzialku ruszaja mury :) Nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 04.09.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 udanych wakacji Kasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 05.09.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 dzięki dziewczynki... Iza tobie też życzę udanego wypoczynku ostatnie zerknięcie na forum i już znikam kończę pakowanie i w drogę do usłyszenia wszystkim!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marchewka80 09.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam serdecznie Granatowiczów i pozdrawiam po dość długiej nieobecności na forum. W tym czasie "przemaglowałam" różnorodne projekty i szczęśliwie powróciłam do Granata co świdczy o tym że jest to niesamowity domek. Gratuluję wszystkim postępom na budowach, ja nadal zmagam się z urzędami i niestety nie zdążę z fundamentem przed zimą. Ale to lepiej bo będę miała więcej czasu na przemyślenie zmian. Mam prośbę do tych, którzy oddzielali kuchnię ścianką i robili wejście do kuchni w wiatrołapie oraz do tych którzy zrobili kotłownię w garażu. Bardzo proszę o zdjęcia wielkości kuchni, jej wyglądu oraz kotłowni i wygląd dachu z kominem w garażu ( mąż nie jest przekonany ). Mój email to [email protected] Będę niezwykle wdzięczna Pozdrawiam i życzę jak najszybszego zamieszkania w Granacikach Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.09.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam granatowców. Coprawda dopiero w sobotę leję chudziaka, ale musimy już rozglądac się za dachówką Czy ktoś z forum ma na dachu Granata prostą dachówkę ? (np. domino creatona lub g-10 nelskamp) ? Ciekawi mnie jak będzie wyglądać dach granata (lub mu podobnego projektu) z taką prostą dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 12.09.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Ja niestety nie odpowiem jesli chodzi o dachowke, moze ktos inny pomoze A mnie ciekawi jak robiliscie skosy? Betonowe czy z plyt? U nas mialy byc betonowe, ale teraz sklaniamy sie ku plytom. Podobno beton drozej wychodzi, no i trzeba od razu ocieplac przed robieniem dachu. Jakie sa Wasze opiniie na ten temat? Izulek, nie moge sie doczekac foteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts