Izulek 16.11.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 nie ma problemu miło było Was gościć. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 16.11.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Magda śłicznie masz w domku i przed nim gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 16.11.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Właśnie zauważyłam że nie ma mojego postu do Magdy . Bardzo ładne są Twoje firanki. Czy te do córki kupowałaś w sklepie internetowym czy "prawdziwym" ? A rude Wasze super urosło Ja już chyba mniej więcej wiem jaką chcę kostkę i jak ją ułożę. A płot macie super, my nie mamy wogóle z przodu, może za miesiąc będzie A i zazdroszczę ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 17.11.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Płot iście wiejski Przed domem kutego nie robimy niestety tylko takie panele ocynkowane i pomalowane na czarno w marketach budowlanych są właśnie takie tylko srebne Firanka kupowana w sklepie na osiedlu ciężko coś na necie znaleźć ale w marketach OBI można też ładne kupić w sobote zabieram się z mamą za przeróbke firany i zawiśnie coś w końcu w sypialni a teraz przeglądam naklejki ścienne żeby coś wybrać bo ściany gołe nasz rudzielec to wygląda jak podwyższony jamnik ale oczywiście ładniejsza jest z mordki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 17.11.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Magda! Przesliczne te firanki, ja tez uwielbiam takie delikatne A moze wstawisz nam jeszcze pare fotek salonu? Bo z tego co juz wstawilas, widze, ze bardzo fajnie sie prezentuje, ale chcialabym zobaczyc wiecej U nas robota stanela, bo czekamy na dekarzy. Znow przesuneli termin i maja przyjsc w przyszlym tygodniu....., wrrrrrr.... Ale na szczescie mamy juz skonczone kominy, fajermury, krokwie, blacha zamowiona, teraz jeszcze tylko kilka dni i bedzie po robocie na ten rok Az boje sie myslec ile jeszcze przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 17.11.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Zrobię i wstawię w sobotę bo jak wracam to noc za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 20.11.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam !!! nie wiem czy wszyscy zajęci swoimi inwestycjami czy na chwilkę mają odpoczynek i nie ma o czym pisać OK w takim razie ja sie pochwalę DOSTALIŚMY Z MĘŻEM KREDYT!!! Mamy ten z dopłatą. Najpierw euforia i kamień z serca a teraz no cóż na 30 lat mamy juz zaplanowane wydatki hiiiiiiii. Kochani dajcie znak bo nagralismy sobei juz ekipę na dach, czy ok 60 zł za metr z więźbą i całą resztą to dobra cena? U nas firmy życzą sobie nawet 120 zł/metr wiec uważam że cena nie jest tragiczna a i firma sprawdzona bo robili dach znajomym. My od wiosny zaczynamy tzn ekipa mówi że w zależności od pogody bo można zacząć juz w styczniu jak aura pozwoli. pozdrawiam i bede mile zaskoczona jakąkolwiek odpowiedzią pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 20.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 do 2magda5 !!!Magdziu jak mozesz prześlij mi fotkę z podłogą w salonie, wiesz mam dylemat czy robić kafelki a'la parkiet czy lepsze jakościowo panele, rozważam ogrzewanie podłogowe w łazience i salonie i każdy radzi innaczej ale widzę ze Ty możesz coś powiedzieć bo masz taką podłoge. Wiele osób mówi że kafelki dają zimno z kolei ja boję sie ze drewno prędzej czy później będzie się rysowało tym bardziej że domniemam, iż w naszym domku całe życie będzie skupione na salonie i kuchni. Wątpie czy za każdym razem będzie mi sie chciało w wiatrołapie zdjąc buty zeby tylko wziąć jakiś klamot z kuchni i zaraz znowu zakładać buty żeby wyjsć z domku:) oczywiscie o dzieciach i mężu nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 20.11.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 U nas prace posuwają się pomału... w sypialni próba koloru na jednej ścianie..kolorek po jednym malowaniu a będą trzy warstwy.. http://images48.fotosik.pl/229/c4bb20730c7a3f83med.jpg oraz powoli wykańcza się łazienka na górze...oaza spokoju http://images36.fotosik.pl/116/8fda2d3804814af8med.jpg http://images44.fotosik.pl/229/6c24c0fbdd882bdfmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 20.11.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 wow Agaba fajna ta twoja łazienka Jakie to płytki?? Te ciemniejsze to zgniła zieleń?? Jeśli tak to suuuper, zawsze coś innego... każdy ( w tym ja) wybierają brązy, beże i szarości a u ciebie taka odmiana Asiula Magda ma w salonie płytki, jak większość z nas... bo większość ma podłogówkę Tylko ma inny sposób ułożenia ale przyznam,że super się prezentuje ta podłoga. Ja szczerze mówiąc nie za bardzo lubię ułożenie czegokolwiek w jodełkę, ale u Magdy wygląda to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A ja w sprawie podłogi w salonie. Tak jak Kasia napisała wiekszośc ma podłogówkę ...tak jest i u mnie ale ja mam połaczenie płytek i drewna. W części kuchennej i jadalnianej mam płytki a w salonie w obwódce z tych samych płytek ( 60x60 ) drewno merbau. Podlogówka sprawuje sie na drewnie super ale tak jak Asiu napisałas drewno sie rysuje. Uwierz mi, ze po jakims czasie w ogóle juz nie będziesz na to zwracała uwagi.. Mam dwa psy i wnuka, który lubi bawić sie na drewnie. Mam na nim pare rysek i pamietam jak przeżywałam na początku jak wnuk porysował mi deski samochodzikiem......teraz juz smieje sie z tego.... bo dom ma byc dla nas a nie my dla domu.... A teraz pare słow w temacie kostki przed domkiem. Wymysliłam, że.....nie bedę nic wymyslać i kostka została położona w taki sam sposób jak u Magdy. Wodze puścił sobie mój bardzo pokręcony brukarz - który przed garażem w celu zniwelowania różnicy lini prostej ( droga u nas jest zlamana ) zrobił mi wachlarz a w to wpisał koło, co widac poniżej...... http://i48.tinypic.com/14vr5z7.jpg http://i45.tinypic.com/iz993o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 U nas prace posuwają się pomału... powoli wykańcza się łazienka na górze...oaza spokoju http://images36.fotosik.pl/116/8fda2d3804814af8med.jpg Bambus z Paradyza Verde i Ecrue ?? tez mam takie tylko zamiast verde jest ten jasno zielony ... tak bardziej wiosennie swietny pomysl z ta scianka oddzielajaca sedes od umywalki ... a moglabys pokazac jak szeroka jest scianka?? i co planujesz na scianie graniczacej z sypialnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 20.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Nasza podłogówka jest wyłączona, jest za gorąco kominek tak ogrzewa salon że siedzimy w krótkim rękawku w salonie jest 22st troche zaciepłoale w górnych sypialniach jest idealnie bo troche kominek nie dogrzewa brakuje jeszcze jednej pompy ale w nocy śpi sie dobrze ciekawe jak będzie zimą przy większych mrozach a kafle są z opoczna http://gfx.efotek.pl/images/6fu6neh5cgslet529uav.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 20.11.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 my też mamy podłogówkę, w calym domu i na górze wszędzie są panele tak samo w salonie i w pokoju na dole. Fakt jest taki, że niestety panele sie rysuja, w salonie też mam już parę rys, a że podłoga ciemna to niestety widać. Dzisiaj przywieźli mi witrynę do salonu i powiem wam, szlag mnie trafił, bo nie dosyć, że szklana półka wewnątrz ma skazy i rysy to jeszcze to szkło albo czymś posmarowane, albo jakieś felerne, bo nie mogłam za ch....rę go doczyścić, same mazaje ... a próbowałam chyba wszystkiego, została tylko woda z octem bo woda z cytryną też nie dała rady. Agaba bardzo ciekawie zapowiada się Twoja łazienka. Misha miło Cię widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 21.11.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Iza a ty dawałaś jakieś specjalne panele na podłogówkę czy takie zwykłe?? Bo mi odradzali drzewo, bo ponoć trzeba dawać specjalne, bo zwykłe z czasem może się powyginać a już nie wspomnę,jak odradzali panele... ja mam płytki, więc nie chcę się wypowiadać czy drzewo albo panele dobrze przewodzą ciepło Tylko piszę bo po prostu mi odradzali Dobrze ci się te panele nagrzewają... czuć ciepło jak na płytkach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 22.11.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mamy panele quick step, są przeznaczone do podłogówki, na razie nic się z nimi nie dzieje, ciepła nie czuć, bo mamy pompę ciepła i temp, zasilania wody w podlogówce to max 30-35 stopni w obecnej chwili. A ciepło jest w całym domku, 23 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek.i.beata 22.11.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 witam forumowiczow i sympatykow GRANACIKA Własnie zakupilismy ten projekt i na wiosne chcemy zaczac budowe, ale jak narzie zastanawiamy sie nad zmianami jakie mozna byłoby wprowadzic, aby ten domek byl jeszcze bardziej funkcjonalny. Przeczytalem juz cale forum i kazdy cos wklada nowego w ten projekt, kazy cos zmienia. W zwiazku z tym, ze nie mam zadnego doswiadczenia w budowie domu zwracam sie do panstwa o pomoc abyscie podpowiedzieli mi jakie rozwiazania zastosowaliscie u Siebie a jakich lepiej nie robic. z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 22.11.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Osobiście uważam że granat jest sam w sobie bardzo funkcjonalny i dlatego też my nie dokonywaliśmy w nim wielu zmian. To co zrobilismy to - okno nad schodami - super rozwiązanie, liikwidacja spiżarki (miejsce pod schodami wystarczająco spełnia tą funkcję), dodaliśmy w salonie drugie okno (tam gdzie było jedno z boku), trochę zmodyfikowaliśmy układ ścianek dzialowych u góry, tak aby pokoje dzieci były takie same. I to chyba wszystko, Naprawdę uważam że to dobry, funkcjonalny projekt, z perspektywy prawie 4 miesięcy (ooo właściwie równo 4 miesięcy ) mieszkania we własnym granaciku nic więcej nie chciałabym zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 22.11.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jarek i Beata ja odpisałam wam już na P.W. ale zapomniałam dodać,że właśnie tak jak Iza zlikwidowaliśmy spiżarkę na rzecz większej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 22.11.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A ja dzisiaj dostałam mailem kilka zdjęć mojej jeszcze nie dokończonej łazienki uff... kamień z serca mi spadł jak zobaczyłam efekt mojej wizji hihi. Pochwale się choć jeszcze trochę roboty do końca zostało. Brak fug... na ciemnych płytakch będzie ciemna a na jasnych jasna, brak prysznica, wanna nie dokończona i bark mozaiki i lustra nad umywalką oraz samej umywalki i kibelka no i brudna jeszcze okropnie ale co tam http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637024_381.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637148_380.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637068_378.jpg W tym miejscu będzie kabina... i brak jeszcze dekoru http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637246_377.jpg Nad skrzynką od podłogówki będzie wisieć grzejnik drabinka http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637224_376.jpg i to chyba na tyle... ale jak będzie już widać efekt końcowy to też wam pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts