lukasz-ts 27.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich GRANATOWICZÓWCzy ktoś buduje lub już wybudował granacika w okolicach bielska, oświecimia lub krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 27.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 hejka mały ruch pewnie wszyscy zajęci u nas po wylewkach kominek robią i łazienki za tydzień wkleję fotki - mam nadzieję że już coś będzie widać wielki spych zakopał nam się na działce więc niwelacja terenu wstrzymana ale sadzimy thuje na żywopłot matex ja też mam symetrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek.kukla 28.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam wszystkich GRANATOWICZÓW Czy ktoś buduje lub już wybudował granacika w okolicach bielska, oświecimia lub krakowa? Witam serdecznie, my nie tak dawno rozpoczeliśmy budowę naszego Granacika w Brzeszczach. jesteśmy na etapie robienia deki nad parterem. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawko41 29.03.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witamy wszystkich którzy budują Granata. Chcielibyśmy zobaczyć go przed zakupem projektu więc jeżeli ktoś buduje w opolskim lub śląskim i może nam pokazać gotowy domek to byśmy byli wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 30.03.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 WitamW związku z tym, że parę osób prosiło mnie o rzuty zamieszczam je poniżej. http://images49.fotosik.pl/278/c0e7fbc26897ec22med.jpghttp://images44.fotosik.pl/278/3aa880612555c033med.jpg Budynek jest podpiwniczony pod całością.Dodatkowo w każdym pomieszczeniu na piętrze wstawiłem okna dachowe.Zestawienia materiałów niestety nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 31.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Moi drodzy... życzę wam wszystkim i każdemu z osobna Wielkanocnych pisanekuśmiechu cały ranekjajek na twardokrólika z kokardąmokrego Dyngusafajnego psikusarzeżuchy po pachyi smacznej kiełbachy! http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33090455_wielkanoc_stroik__3_.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1020 01.04.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Mam pytanko czy ktoś z Was mieszka w granacie ogrzewanym na gaz. Niedługo musimy podkjąć decyzję, czy wybrać gaz, czy eko groszek. Mam ogromny dylemat, bo słyszałam że ogólnie gaz jest drogi i znowu ma iść do góry. Poradźcie proszę co wybrać. Jak wyszliście z gazem po tej zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 06.04.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, z trudem odnalazłam moje ulubione forum po zmianach na stronie, ale udało się, kilka razy radziłam się Was co do projektu Granata. Ja mogę powiedzieć, że projekt Granat był inspiracją do naszego projektu, gdyż ostateczny znacznie różni się wymiarami od tego z internetu, ale jak widać w załączniku elewacja pozostała bez zmian. Zamieszczam zdjęcia dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 06.04.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Załączam jeszcze rzut parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.04.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Bardzo pilnie proszę o pomoc. Mam "na już" zdecydować o rozmieszczeniu w łazience. Czy ktos ma w łazience na górze zwykłą wannę, nie rogową ? Jeżeli nie to co macie na ścianie skosnej (zewnętrznej) ? Zastanawiałam się nad umieszczeniem wanny tuz pod oknem (prostopadle do tej ściany) w ten sposób wanna przecięłaby niejako łazienkę na pół (na część "kibelkową" i lustrowo-umywalkową). Prosze o pomoc "starsze" koleżanki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgiero 08.04.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam wszystkich. Od kilku miesięcy śledzę poczynania osób budującech ten domek i właśnie dzisiaj Żona odebrała PNB naszeg Podpiwniczonego Granacika!!! Więc dołączyliśmy do waszego grona i ruszamy z budową naszego wymarzonego domku!!! Wprowadziliśmy troszkę zmian które można pooglądać na załączonych zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 09.04.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, ale dziwnie jest na tym nowym forum U nas mąż wydłubuje fugi w salonie i w górnej łazience.. fuga pękała i wyłaziła sama .... pożegnana ekipa od wykończeń za partactwo... działa nowa i różnica jest kolosalna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 09.04.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam,Jestem na przed etapem ocieplania. Mam zamiar ocieplić wełną 15 + 5(twardą) ale ile dać na ocieplenie strychu 10czy 15 cm. Jak robiliście?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 11.04.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 My ocieplaliśmy strych wełną między krokwie 15 cm +10 cm wełny na krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) My też mamy 15 +10. Zastanawiam się tylko co dajecie na ściany na stryszku ? Zostawiacie samą folię ?A my zamiast budować wzięliśmy się za rozwalanie. Okazało się, że dolna łazienka nie jest przygotowana do pociągnięcia kanalizacji i wody do górnej łazienki - trzeba było prawie całą skuć. Do tego w przedpokoju pojawiła nam się luka pod chudziakiem - siadło coś za bardzo. Też trzeba wykuć dziury i wlać beton. A jakby tego było mało to jakoś tak legła też w gruzach moja koncepcja co do pralni na górze. Okazało się, ze pralkę i brodzik damy do kotłowni (mamy kondensat to mało miejsca zajmuje) , a na górze pomieszczenie nad garażem( u nas powiększone o dodatkowe pomieszczenie za garażem) zostaje wolne. Więc spełniło się moje marzenie i zwalimy ściankę między tymi pomieszczeniami i będę miała ogromną garderobę. W tym tygodniu ocieplenie na zewnątrz, pod koniec tygodnia elektryk a od przyszłego tygodnia tynki (ze względów finansowych jednak gipsowe).Aha, jeszcze na gwałt muszę poszukać kogoś do kominka - chcę go zabudować ścianą z cegieł, ta ściana ma przechodzić w berek (także z cegieł) i kształcie litery L (taka wyspa w kuchni powstanie). A okazuje się, że ściany takiej nie mogę postawić na wylewce i muszę dokłądnie już teraz znać wymiaty tego mojego upatrzonego tworu. Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siorka74 12.04.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) mirela99 to się wam narobiło dodatkowej pracy a u nas łazienki się robią, a 20 kładą panele niestety nie wyrobimy się z malowaniem mamy już prawie skończony kominek tylko jak teraz wkleja się fotki hm... http://images42.fotosik.pl/194/e17baecbfea70427med.jpg Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez siorka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 13.04.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ile mam ORIENTACYJNIE szykować kasy na fundament pod dom o wym 9,5 m x 14m bez podpiwniczenia, nawiezienia ziemi itd. (wielkopolska).Z góry dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 15.04.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Stan zero to ok 20tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 16.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam, u nas stan zero pochłonął 23 tysiące. Pozdrawiam wszystkich granatowiczów.Jak dobrze, ze jest to forum . My zabieramy się za niedługo za tynki i wylewki. A ja się chyba już nie doczekam końca budowy. Pozdrawiam Claudii- śledzę Twój dziennik od początku-idziesz jak burza. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 16.04.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Mam jeszcze takie niedyskretne pytanie do granatowiczów nie wiem, może podniesiecie mnie na duchu, bo czasem z mężem mamy uczucie, że rzucamy się z motyką na słońce. Otóż, czy można ciągnąć budowę nie mając dużych oszczędności. Przyznam się, że my mamy odłożone tylko na fundamenty, na rok jesteśmy w stanie odłożyć ok. 30 tyś. nie spieszy nam się z budową, w tym roku fundamenty, w przyszłym mury, za dwa dach, na wykończenie chcemy sprzedać mieszkanie, czy jesteśmy szaleńcami? Czy był ktoś, kto budował się z "pensji"? Dodam,że mąż nie zrobi sam w domu nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts