agagab 23.08.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 i jeszcze jedno - jak zrobic odnosnik żeby byl wgląd do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATENTdgl 24.08.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 No to już wiemy gdzie będzie stał nasz granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 05.09.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witamto mój pierwszy wpis na granatowym forum ale przyglądam się co najmniej rok. Jestem właśnie na etapie zakupu projektu granat i zastanawiam się gdzie go kupić. jest kilka możliwości. dom.pl, krajobrazy.pl. extradom.pl. Może pochwalicie się gdzie kupowaliście projekt i czy są jakieś różnice w zależności od biura. Szukam również Granat w Opolskim lub w okolicach Długołęki (tu pracuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 05.09.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam to mój pierwszy wpis na granatowym forum ale przyglądam się co najmniej rok. Jestem właśnie na etapie zakupu projektu granat i zastanawiam się gdzie go kupić. jest kilka możliwości. dom.pl, krajobrazy.pl. extradom.pl. Może pochwalicie się gdzie kupowaliście projekt i czy są jakieś różnice w zależności od biura. Szukam również Granat w Opolskim lub w okolicach Długołęki (tu pracuje) My kupowalismy w lokalnym biurze projektowym ktore to pozniej mialo nam robic adaptacje , ale ostatecznie znalezlismy kierownika z uprawnieniami ktory zrobil nam adaptacje taniej niz w tym biurze chcieli. Warto bynajmniej poszukac biura ktore sciagnie projekt i zrobi adaptacje zarazem, bo mysle ze wtedy mozna wynegocjowac troche cene , chociaz nam sie zbytnio nie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 05.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Czy ktoś z was ma ogrzewanie podłogowe w całym domku? Ja z żoną planuje w każdnym pomieszczeniu na parterze i na poddaszu, bo cena rurek jest porównywalna z cena dobrej jakości grzejnika, a komfort znacznie lepszy i nic nie zabiera miejsca w pomieszczeniu (np. grzejnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka370 06.09.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Czy ktoś z was ma ogrzewanie podłogowe w całym domku? Ja z żoną planuje w każdnym pomieszczeniu na parterze i na poddaszu, bo cena rurek jest porównywalna z cena dobrej jakości grzejnika, a komfort znacznie lepszy i nic nie zabiera miejsca w pomieszczeniu (np. grzejnik). Wojtku my też zaczynamy przygodę z Granatem. Jak widać na zamieszczonym obrazku to chyba masz powiększony garaż?? A może jeszcze zrobiłeś jakieś zmiany? Chętnie bym obejrzał twój dziennik jeśli byś mi go udostępnił?? Interesuje mnie ilość materiału, jakieś wstępne koszty. Za wszelkie informacje serdecznie z góry dziękuję. Życzę powodzenia i w miarę szybkiego zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 07.09.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam,Czy ma ktoś sporządzony kosztorys inwestorski do projektu granat?Jeśli tak to proszę o przesłanie na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 08.09.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Jeszcze jedno pytanie raczej do osób które się już wybudowały. Czy zachowując oryginalne wymiary pomieszczenia nad garażem ( bez podnoszenia ścianki kolankowej) jest szansa na podzielnie go na dwa tak aby było wejście z sypialni i łazienki. Jeśli ktoś ma zastosowanie taki rozwiązanie to proszę o zdjęcia p[pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 08.09.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Czy ktoś z was ma ogrzewanie podłogowe w całym domku? Ja z żoną planuje w każdnym pomieszczeniu na parterze i na poddaszu, bo cena rurek jest porównywalna z cena dobrej jakości grzejnika, a komfort znacznie lepszy i nic nie zabiera miejsca w pomieszczeniu (np. grzejnik). Ja mam ogrzewanie podłogowe prawie w całym domu z wyjątkiem piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 08.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Do milarzWitam, jeżeli mogę ci doradzić to podnieś ściankę nad garażem, wyszedł tam nam cudowny pokój np. sypialnia. Wybiliśmy okno i jest dodatkowy pokój. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 08.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Kasia. o ile podnieśliście ściankę kolankową?Czy możesz mi Pani podesłać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 11.09.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Garaz mamy wydluzony to znaczy mamy mniejsza roznice miedzy domiem a garazem (u nas ok 30cm z przdou i z tylu). Zmian troche bylo:- czesciowe podpiwniczenie- usuniecie okna spizarni i spizarki- wyrownanie okna aneksu kuchennego z gabinetem- okno dachowe nad klatka schodowa- okno szczytowe w pomieszczeniu nad garazem- powiekszenie tarasui wiele drobnych innych zmian. Co do kosztow to roznie to sie ksztaltuje w zaleznosci od hurtowni w ktorych sie zaopatrujesz i cen wykonawcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 11.09.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 I jak sie spisuje? Jaki byl koszt wykonania i co jest zrodlem Ciepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr30 13.09.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 (edytowane) Witam, zastanawiam sie nad wyborem granata. Czy któś mógłby mi napisać jakie są wymiary salonu i kuchni? Chodzi mi o to - jeśli oddzielę sobie ścianką część kuchenną od salonu to ile ma długość ściana w kuchni a ile salonie? bo jakos nie mogę sobie wyobrazić czy wszystko mi się zmieści... Edytowane 13 Września 2010 przez mr30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 13.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 I jak sie spisuje? Jaki byl koszt wykonania i co jest zrodlem Ciepla? Szczerze mówiąc jak to się będzie spisywać to jeszcze nie wiem, bo nie robiłem jeszcze próby. Źródła ogrzewania na razie nie mam bo czeka na podłączenie do ciepłowni miejskiej. Na dzień dzisiejszy widzę taką zaletę, że nie ma grzejników, które niepotrzebnie zajmują miejsce. Mogę sobie dowolnie planować ustawienie mebli w pokojach. Co do kosztów to jeden hydraulik zaśpiewał mi 18000 (za same centralne) natomiast wykonał mi to inny znajomy hydraulik za parę tysięcy taniej. Dodam jeszcze, że każde pomieszczenie to oddzielny obieg. W ścianach zamontowane mam czujniki, które będą mierzyły temp. wszystko jest sterowane automatycznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 19.09.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 mr30- zerknij do mojego dziennika właśnie urządzam salon , nie jest to łatwe bo salon jest mały i jeszcze jadalnia musi się zmieścić.W kuchni zlikwidowałam komórkę i to była dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr30 20.09.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 mr30- zerknij do mojego dziennika właśnie urządzam salon , nie jest to łatwe bo salon jest mały i jeszcze jadalnia musi się zmieścić.W kuchni zlikwidowałam komórkę i to była dobra decyzja. Przejrzałam Twój dziennik No własnie mi też się wydaje, że ta część jadalnia-salon jest troszkę mała... Bardzo mi się podoba to oddzielenie barkiem kuchni od pozostałej części. A napisz mi proszę jaką długość ma ściana salonu (ta na której stoi kanapa, do barku). A co do spiżarki to też bym ją pewnie zlikwidowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 26.09.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witamjak już wcześniej pisałem jestem przed momentem zakupu projektu granat. Jednak zanim tego dokonam chciałbym zobaczyć dom na żywo. Czy znalazłby się ktoś z okolic Wrocławia, Oleśnicy, Oławy kto zaprosiłby mnie do swojego domu. Ja jestem z okolic Namysłowa a codziennie jadę do pracy do Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 27.09.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam U nas w sobotę montowali drzwi wiec domek już inaczej wygląda bez tych desek Mąż dalej walczy z elektryką na parterze a tynkarze kładą już tynki w piwnicy i na poddaszu, dzisiaj wjechała dachówka aby moc kłaść, tylko pogoda coś przestała dopisywać ale już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę wszystko w całości, czy kolorystycznie jest ok Później ogrzewanie i podłogi i będzie można walczyć w środku jak już będzie cieplutko. A już nie mogę się doczekać kiedy wypije kawkę w swoim salonie pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 27.09.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Aneta , pokaż swojego Granata z piwnicami :)a kawa w salonie przy kominku smakuje wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts