Claudii 11.10.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 gr@jek , dla mnie super sprawa u nas kuchnia jest trochę odgrodzona od salonu barkiem i ścianą z kominkiem .Zapachy mi nie przeszkadzają(mamy okap kominowy i to niweluje co nieco) a odgłosy nie są aż takie głośne. Zalety : mogę krzątać się po kuchni zerkając na TV,mam stały kontakt z gośćmi, Wady : nie stwierdzam Ale wiadomo każdy ma swoje upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micg 12.10.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 czesc Rowniez buduje granata. Chcialbym was zapytac jak rozwiazaliscie wentylacje. W projekcie, w rzucie dachu sa 4 kominki wentylacyjne (2 nad garazem i po jednym nad lazienka gorna i klatka schodowa.) Ogladalem zdjecia waszych domow i nigdzie nie widzialem kominkow. Czy zrezygnowaliscie z tej wentylacji czy moze zastosowaliscie inne rozwiazanie? U mnie na dachu jest blachodachowka, do ktorej kominek wentylacyjny jest duzy i brzydki i napewno bedzie szpecil dach (a szczegolnie 4 sztuki) i chcialbym tego uniknac. Druga sprawa: jak rozwiazaliscie odpowietrzenie pionow kanalizacyjnych? podobno podlaczenie do komina to nienajlepsze rozwiazanie. dawac jeszcze 3 dodatkowe kominki - jeszcze gorzej. moze zawor napowietrzajacy? bede wdzieczny za wszelkie wskazowki. DziekiMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.10.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 u mnie brak kominków wentylacyjnych -brzydkie i drogie, mam natomiast dachówkę wentylacyjną wg projektu , co do odpowietrzenia to nie wiem za bardzo gdzie mam ,bo robil to fachowiec i chyba wyciągnął ale nie wiem gdzie , gdzieś jest bo nie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micg 12.10.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 aha. hmm. kazdy mi mowi, ze wentylacja jest bardzo wazna i lepiej zrobic te kominki. sam juz nie wiem. a dachowka wentylacyjna sluzy chyba do wentylacji dachu a nie pomieszczen. nie masz chyba do niej podlaczonej rury went.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.10.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 zapomniałam dodać ,że mamy rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micg 12.10.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 korzystajac z okazji chcialbym jeszcze zapytac czy ktos ma moze okna Veki i nie rezygnowal z okraglego okienka. Po zamowieniu i wplaceniu zaliczki okazalo sie, ze okraglego fixa fi60 nie sa w stanie zrobic. Czy ktos moze ma to okienko w oryginalnym rozmiarze? jezeli tak to prosze o namiary gdzie je wykopnano. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micg 12.10.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 a to zmienia postac rzeczy. masz w sumie problem z glowy. u mnie wentylacja grawitacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.10.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ja mam kominki - bardzo zwracałam na to uwagę. Jeden - wentylacja garderoby nad garażem, drugi - zastanawiam się jeszcze czy klatka schodowa czy jeden pokój na górze, trzeci i czwarty to odpowietrzenie kanalizacji, piąty do wentylacji górnej łazienki (elektryczy wentylatorek). Oprócz tego w tym górnym pokoju z kominem będzie też wentylacja, w dolnej łazience także kominowa z wentylatorkiem, no i jeszcze podłączenie do komina w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mer1906 19.10.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam. Mam problem ze schodami! Jakie wybrać. Klatka sch. nie jest wielka. Proszę o jakieś zdjęcia jak macie je rozwiązane.Dzięki!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 19.10.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Oryginalnie w projekcie nie ma schodów,polecają drewniane wg własnego projektu. Ja mam akurat drewniane.A ta klatka tyko wydaje się mała , w użytkowaniu jest naprawdę bardzo wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mer1906 20.10.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Ciekawe rozwiązanie i chyba funkcjonalne... a można zobaczyć rozmieszczenie w kuchni i salonie? Mamy spotkanie z elektrykiem i musimy wiedzieć co gdzie ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 21.10.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 mer1906 - zapraszam do mojego dziennika , tam wszystkiego się dowiesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgiero 25.10.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam. A teraz wkleję kilka zdjęć naszego granacika. Aktualnie czekamy na postawienie ścianek działowych i to by było tyle na ten rok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyslt 28.10.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, zastanawiamy się nad kupnem projektu GRANAT z garażem, ale przedtem chcielibyśmy wiedzieć jak rozwiązaliście problem związany z przechowywaniem węgla. My chcieliśmy zrobić to w ten sposób, aby zrównać szerokość i wysokość garażu z szerokością i wysokością domu, wtedy powstanie nam pomieszczenie na węgiel a pomieszczenie gospodarcze zaadoptować jako kotłownię. Nie wiemy tylko czy taka powierzchnia starczy nam, aby magazynować węgiel na całą zimę i czy kotłownia nie będzie zbyt mała. Napiszcie proszę jak rozwiązaliście ten problem z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka370 28.10.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam. A teraz wkleję kilka zdjęć naszego granacika. Aktualnie czekamy na postawienie ścianek działowych i to by było tyle na ten rok!! pawelgiero mam do CIEBIE pytanie, czy mógłbyś mi podać koszty budowy jakie poniosłeś do tej pory. Będę wdzięczna, my dopiero zaczynamy i cenniki mnie przerażają.Bardzo proszę o wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 28.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 justyslt moim zdaniem ja zrównasz garaż z domem to wyjdzie stodoła , wybacz ale bardzo nie podoba mi się takie rozwiązanie (widziałam) , domek straci urok.Może mini piwniczka pod garażem albo poszerz trochę garaż i wydziel składzik na węgiel. W pomieszczeniu gosp.zmieści się kocioł i bojler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyslt 29.10.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź, nie chcemy robić piwnicy pod całym domkiem a pod garażem to świetne rozwiązanie a może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 30.10.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam ile płaciliście za adaptację projektu do warunków lokalnych? Pawełgiero jaki był koszt adaptacji i zmian które wprowadziłeś. Również planuję doprojektowanie wykusza. Ciekawi mnie ile taka zmiana kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 31.10.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 My pokazaliśmy projekt architektowi, jednak chcieliśmy nieco szerszy dom, przerobiliśmy kotłownię i trochę górę, w sumie architekt od nowa rysował projekt, zapłaciliśmy 3200 zł - wielkopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuś 03.11.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam wszystkich granatowiczów, czytam was non stop już pół roku, z takim rezultatem że za tydzień odbieram nasze pozwolenie na budowe. pozdrawiam wszystkich którzy budują i myslą:) o budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts