klinkaa 23.01.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A ja wyszperałam przypadkiem w necie Granata z prostokątnym balkonikiem i wcale nie wygląda tak źle. http://www.sprawdzonedomy.pl/oferty.php?nier=3 Faktycznie wygląda nawet fajnie. Za to bardzo podoba mi się to prostokątne okienko w spiżarce. Gdybym ją robiła pewnie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria3420 23.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam. A teraz wkleję kilka zdjęć naszego granacika. Aktualnie czekamy na postawienie ścianek działowych i to by było tyle na ten rok!! Witam o ile metrów powiększył sie domek o ten wykusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 23.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Faktycznie wygląda nawet fajnie. Za to bardzo podoba mi się to prostokątne okienko w spiżarce. Gdybym ją robiła pewnie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie. Okienko prostokątne w spiżarce tej wielkości też mi się podoba i właśnie taka zmianę mamy wprowadzoną do projektu. Tak się jeszcze zastanawiam nad tym balkonem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.01.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 To może jeszcze kilka spostrzeżeń. Balkonik okrągły jest droższy w budowie (co z płytkami z cokolikami ?). Okno nad schodami - szkoda mi było wydawać kolejnego tysiaka jednak go wstawiliśmy. Okno jest od strony południowej i rano przez niedo wpadają piękne promienie słoneczne na parter. Radzę zastanowić się nad nim, to jedna ze zmian, z których jestem cholernie zadowolona. Nie wyobrażam sobie jaką miałabym tam ciemnicę. No i okrągłe okienka - to także podraża i to całkiem sporo. A wykusz - super, szkoda że na to nie wpadłam wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 24.01.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 niby granacik mały skromny domek ale jak sie zrobi te wszystkie nasze zachcianki- wykusz ,powiększenie garażu , dodatkowe okna połaciowe , piwnice to wychodzi majątek.Nas najbardziej szarpnął garaż 2-st ze ścianką kolankową jak w domu , to jak drugi malutki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 24.01.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 kkwiat Gdzie budujecie tego granata? Jakie wojewodztwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 24.01.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A może ktoś z Was jest z okolic Turku? Niedaleko nas znalazłam jeszcze 3 granaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkwiat 24.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 kkwiat Gdzie budujecie tego granata? Jakie wojewodztwo? W wielkopolsce okolice piły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 25.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Loxley dziękuję za zwrócenie uwagi. Muszę przyznać, że prawdziwa ze mnie blondynka (a ja myślałam, że jak przefarbuje włosy to rozum mi zostanie a jednak...hehe. Faktycznie teraz weszłam na stronę Krajobrazy.com i okazuje się, że nie mamy odbicia. I co najgorsze nie wiem skąd się wzięło to przekonanie. Teraz chyba już zapamiętam. Mamy jeszcze jedna zmianę o której nie napisałam. Otóż na poddaszu do pomieszczenia na garażu wydzielony jest korytarzyk między łazienką a sypialnią. Z drzwiami będziemy mieli mały problem bo okazało się, że ocieplenie dachu będzie zachodzić na drzwi, ale taki problem to nie problem zrobi się drzwi harmonijkowe np klinkaa !!! Też właśnie chcę zrobić ten korytarzyk kosztem łazienki i sypialni , tylko jak on będzie szeroki ? i co z kominem ? bo chyba będzie lekko wystawał ? p.s. mamy podobne wizje co do Granata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmaciejewski 25.01.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 klinkaa !!! Też właśnie chcę zrobić ten korytarzyk kosztem łazienki i sypialni , tylko jak on będzie szeroki ? i co z kominem ? bo chyba będzie lekko wystawał ? p.s. mamy podobne wizje co do Granata.... My zrobilismy korytarzyk kosztem lazienki, szerokosc gdzie jest komin ok 90cm na gotowo, bynajmniej mowiono nam aby taki minimalnie byl bo wezszy to rzeczywiscie nie praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 25.01.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Granatowiczow sledze Wasze forum od dluzszego czasu i postanowilam sama dolaczyc Budujemy z mezem Granata od pazdziernika `09, systemem gospodarczym, bez kredytow itp... wiekszosc z Was pewnie wie o co chodzi hmmmmmmm piszecie o zmianach, a wiec my zrezygnowalismy ze spizarki i okienka okraglego, maz sie uparl zeby kotlownie obnizyc do stanu garazu, na co ja pukam sie w glowe, bo tam nie ma miejsca na piec, a gdzie tam jeszcze robic schodki... sciane kolankowa podnieslismy o 2 pustaki (chcialabym pokazac wam zdjecie jak sie prezentuje ale jeszcze nie potrafie tego zrobic okno dachowe zostalo tylko w lazience i mamy tez zrobiony stropo-dach. W lecie zamierzamy robic przylacza i pomalutku pchac do przodu ta biede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 25.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 cos pokombinowalam i chyba zobaczycie naszego Granata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 25.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 tak przegladam zdjecia z budowy i przypominam sobie zmiany... wysunelismy dach po bokach 80cm (w planie z tego co pamietam jest 60cm) na tarasie zalewane, okragle slupy, schody tez mamy zalewane, w gornej lazience zamurowane drzwi do pomieszczenia nad garazem. w zamian zrobilismy wlaz w stropie i wlaz tez jest zrobiony na korytarzyku u gory na strych. Mamy tez zrobione okienko na klatce schodowej,ale prawie w calosci zaktywa go ta wysunieta czesc dachu na tarasie i nie wiem czy okno zostanie czy bedzie zamurowane....wyszlo tak ni w 5 ni w 9...moze wpanie troche swiatla przez nie... bo tak to bedzie z tych schodow czarna dziura. teraz wiem ze najlepszym rozwiazaniem byloby tam okno dachowe, ale teraz juz przepadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.01.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Loxley Faktycznie komin delikatnie wchodzi w korytarzyk. Nie mogę Ci odpowiedzieć jaką mam szerokość korytarzyka bo nie mam jeszcze ścianek działowych na poddaszu. p.s. może to jakiś znak hehe milaluka Witam w gronie do którego sama niedawno dołączyłam. Śliczny masz domek. Z pewnością projekt podoba się tu wszystkim... hehe. A jeśli chodzi o obniżenie kotłowni to trochę się nasłuchałam na temat : "Jakie to ważne jest zaniżenie kotłowni", bo mój teściu jest hydraulikiem. A ze schodkami dacie radę. Najwyżej mąż "za karę" (bo w końcu On to wymyślił) po drabince będzie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 25.01.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Kalinkka mowisz ze tez przerabialas ten temat.. i co macie w koncu ja obnizona??? jak to wszystko wyglada? my bedziemy miec piec weglowy i ja tak rozumujac po babsku nie wyobrazam sobie gdzie ten piec tam stanie. a zdj wstawilam po to zeby osoby ktore nie sa zdecydowane co do poniesienia tej scianki kolankowej zobaczyly jak wyglada po podniesieniu na 2 pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 tak przegladam zdjecia z budowy i przypominam sobie zmiany... wysunelismy dach po bokach 80cm (w planie z tego co pamietam jest 60cm) na tarasie zalewane, okragle slupy, schody tez mamy zalewane, w gornej lazience zamurowane drzwi do pomieszczenia nad garazem. w zamian zrobilismy wlaz w stropie i wlaz tez jest zrobiony na korytarzyku u gory na strych. Mamy tez zrobione okienko na klatce schodowej,ale prawie w calosci zaktywa go ta wysunieta czesc dachu na tarasie i nie wiem czy okno zostanie czy bedzie zamurowane....wyszlo tak ni w 5 ni w 9...moze wpanie troche swiatla przez nie... bo tak to bedzie z tych schodow czarna dziura. teraz wiem ze najlepszym rozwiazaniem byloby tam okno dachowe, ale teraz juz przepadlo. Też mamy podobnie powiększony dach. W dodatku powiększone jest trochę zadaszenie tarasu tak, żeby nachodziło na drzwi z tyłu domu. I faktycznie to okienko na schodach jest przysłonięte przez dach, ale zawsze odrobina światła wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.01.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Kalinkka mowisz ze tez przerabialas ten temat.. i co macie w koncu ja obnizona??? jak to wszystko wyglada? my bedziemy miec piec weglowy i ja tak rozumujac po babsku nie wyobrazam sobie gdzie ten piec tam stanie. Przerabialiśmy ten temat, kiedy zastanawialiśmy się czy robić piwnicę i stanęło na tym, że mam piwnicę pod połową budynku. U mnie kotłownia zajmuje pomieszczenie wielkości łazienki i kotłowni razem a i tak nie wiem jak się zmieści zapas węgla. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez klinkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 25.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 czyli my jednym slowem mamy nie przemyslana do konca ta budowe...:/ opal bedziemy trzymac w garazu, z ta mysla tam stanol - bo pierwotnie granat mial byc bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.01.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) czyli my jednym slowem mamy nie przemyslana do konca ta budowe...:/ opal bedziemy trzymac w garazu, z ta mysla tam stanol - bo pierwotnie granat mial byc bez Więc skoro garaż ma stanowić magazyn opału może trzeba było pomyśleć o wejściu do kotłowni kosztem garażu tzn chodzi mi o zrobienie schodków w garażu. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez klinkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwlonka 25.01.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Milaluka napisałam do Ciebie na priv. Sprawdz proszę czy dostałas wiadomośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts