Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zostalo tak jak jest w planie, czyli garaz jest "garazem" dla nas bedzie skladem opalu, i jest przejscie z garazu do kotlowni, ktore przesunelismy max w strone okna

Ale może warto byłoby pomyśleć o małej przeróbce teraz jeszcze masz szanse zepsuć trochę by zyskać więcej miejsca w kotłowni (przy czym nie wiem jakie macie ku temu możliwości). Warto się nad tym zastanowić.

Więc skoro garaż ma stanowić magazyn opału może trzeba było pomyśleć o wejściu do kotłowni kosztem garażu tzn chodzi mi o zrobienie schodków w garażu.

Dopiero teraz zrozumialam o co Ci chodzi jak dokladnie napisalas o co chodzi. :) ale nie jest to do konca rozwiazanie bo wejscie do kotlowni z garazu bedzie na pozionie garazu (nie ma tam roznicy wysokosci -tam nie potrzeba schodkow) ale jest miedzy korytarzem a kotlownia, rozumiecie o co mi chodzi -schodki, piec -jedno na drugim chyba...

Dopiero teraz zrozumialam o co Ci chodzi jak dokladnie napisalas o co chodzi. :) ale nie jest to do konca rozwiazanie bo wejscie do kotlowni z garazu bedzie na pozionie garazu (nie ma tam roznicy wysokosci -tam nie potrzeba schodkow) ale jest miedzy korytarzem a kotlownia, rozumiecie o co mi chodzi -schodki, piec -jedno na drugim chyba...

Ja mam z domu do garażu zrobiony wąski korytarzyk (kosztem kotłowni, która jest złączona z łazienką), kolejna zmiana o której kompletnie zapomniałam. I dlatego nie mogłyśmy się zrozumieć. Moja wina...

Podepnę sie do wątku-co to za drzewa? Sa to 4 drzewa z tego co widze sa to dwa gatunki.

Prosze o pilną pomoc poniewaz musze okreslic gatunek drzewa aby uzyskac pozwolenie na ich wycinke:

Drzewko 2 i 3 to na bank akacja i tu z wycinką chyba nie jest aż tak źle. Na drugi gatunek stawiam na dąb, ale nie jestem pewna.

Edytowane przez klinkaa

Nie znam się na drzewach, ale akacji jest u nas sporo, dlatego w tym przypadku jestem pewna.

Większość drzew ma z północnej strony "nalot" to są porosty nawet kiedyś o tym w szkole nas uczyli jak się w lesie nie zgubić... hehe

Edytowane przez klinkaa

Nie znam się na drzewach, ale akacji jest u nas sporo, dlatego w tym przypadku jestem pewna.

Większość drzew ma z północnej strony "nalot" to są porosty nawet kiedyś o tym w szkole nas uczyli jak się w lesie nie zgubić... hehe

Na innym forum zasugerowano mi ze to o czym mówisz ze to Akacja- ze jest to wierzba krucha lub wierzba biala. Ale w sumie akacja mi do tego bardziej pasuje. TYlko czy akacje rosną takie wysokie?

Na innym forum zasugerowano mi ze to o czym mówisz ze to Akacja- ze jest to wierzba krucha lub wierzba biala. Ale w sumie akacja mi do tego bardziej pasuje. TYlko czy akacje rosną takie wysokie?

U mnie utrapieniem były brzozy-ogromna ilość samosiejek i odrostów z korzeni. Na sąsiedniej działce jest sporo akacji i to naprawdę pokaźnych rozmiarów.

I tak sobie myślę, że może warto byłoby pogrzebać pod śniegiem i poszukać suchych liści ewentualnie żołędzi, Albo porozmawiaj z osobą od której kupiłeś działkę. Może to ułatwiłoby rozwiązać zagadkę...

Tommibery !!!!

Prosze o pilną pomoc poniewaz musze okreslic gatunek drzewa aby uzyskac pozwolenie na ich wycinke:

wystarczyło by jak byś do każdego drzewka zdjęcie 1 listka zrobiła :-) ..... no ale . Mówiłaś że 2 gatunki , ja na moje "sherwoodowe" oko widzę 3 : na pewno akacja, potem olcha i ten z tymi paroma suchymi konarami to raczej dąb - ale na 100% cie potwierdzę. Co do pierwszych dwóch jestem raczej pewien.

Aha !!! to 7 od góry też nie jestem pewien do końca ....

Edytowane przez loxley

Problem jest taki-dzialka kupiona od gminy-wiec poprzedniego wlasciciela brak.

Jutro rano musze zlozyc wniosek o pozwolenie na wyciecie.

Tak naprawde chodzi o to abym sie tylko nie wyglupił ze to zupelnie inne drzewo. CHodzi tylko zeby bylo podobne bo nikt tego nie bedzie sprawdzał chyba.

Nie ma zadnych lisci-leżą głęboko pod sniegiem-zgnile juz.

Problem jest taki-dzialka kupiona od gminy-wiec poprzedniego wlasciciela brak.

Jutro rano musze zlozyc wniosek o pozwolenie na wyciecie.

Tak naprawde chodzi o to abym sie tylko nie wyglupił ze to zupelnie inne drzewo. CHodzi tylko zeby bylo podobne bo nikt tego nie bedzie sprawdzał chyba.

Nie ma zadnych lisci-leżą głęboko pod sniegiem-zgnile juz.

Jedno jest pewne ! ! ! Sosna ani świerk to nie jest !!!! :-) :-) :-) Powiedz w urzędzie że to platany, to ich w czwartek rano masz na placu :-) pozdrawiam