tommiberry 04.02.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ale z tego co widze to wynika ze ty niemasz obróconego komina.?? Jest tylko przesunięty bardziej w stronę salonu...Ale pozostal rownolegle do sciany... W takim razie masz szerszą scianę równiez na parterze? CHyba nie do konca rozumiem jak to masz zrobione-mozesz opisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 nooo , tylko przesunięty..a po co chcesz odwracać komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 04.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Po to aby nie wypadal w koszu-tak robi duzo osób na tym forummm?.... Popatrzylem teraz na twój dziennik i chyba wiem co zrobilas. A czy przez tą operacje komin nie wystaje zbyt do salonu? A w takim wypadku przesunięcia go-nie bylo problemów z dachem? Poniewaz z tego co pamietam to w twoim wypadku wypada na jakiejs grubej belce dachu... Czy w takim razie ktos inny kto obrócil komin moze powiedziec jak wyglada kwestia pokoiku na drugim pietrze? Edytowane 4 Lutego 2011 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 no wystaje ale mam tam wkomponowany kominek i podłączony rurą to tego komina,zabudowany więc nic nie widać i niczemu to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 04.02.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 No to teraz mam dylemat. Bo z jednej strony podoba mi sie ten kominek tak wkomponowany na parterze-ale nie podoba mi sie ze tak bardzo wystaje na 2gim pietrze. Czy w takim razie ktos kto obrócil komin moze sie wypowiedziec co uwaza o obracaniu komina i jego "wystawaniu" w srodku pokoju na górze? Jakies fotki moze ktos zamiesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 zawsze możesz na kominie na piętrze zabudować szafę,ja mam akurat wieszak ..będziesz miał cieplutkie ciuchy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 04.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Tommiberry - znalazłam już kogoś kto obrócił komin i wybudował Granata. namiary wysyłam Ci na priv Claudii - komin obrócić chcemy po to,bo podobno według fachowców jest w fatalnym miejscu i może przeciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) z tych samych przyczyn co Ty to zrobiłam ,bo jak górale zobaczyli projekt to od razu krzyczeli przesunąć ten komin Edytowane 4 Lutego 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 04.02.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Enya-dzieki za info-jak bedziesz miala fotki to daj znac. Odnosnie obracania komina to zrobilo to juz wiele osób na tym forum w tym wątku-ale ze ma 200stron to juz niepamietam kto-ale jakie 50% osób. Tylko ze przypominam sobie jedynie jedno zdjecie pokazujące pokój gorny z takim kominem. Twoje rozwiązanie klaudii jest z jednej strony lepsze a z drugiej nie-tj.pisalem powyzej. Powiedz jeszcze-nie miala problemu przy stawianiu konstrukcji dachu z kominem w takim polozeniu? Claudii jesli mialbym zrobic tj. TY to musialbym w dachu przeciąć płatew P1-sprawdzilem w projekcie. Edytowane 4 Lutego 2011 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) tak się już nie zagłębiałam , to było zadanie górali ale nic mi nie marudzili ,że jest problem jak obrócisz komin to chyba musi wyjść gdzieś , eee ciężko mi się myśli po drinku Edytowane 4 Lutego 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko22 05.02.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam. Zastanawiam się na wyborem tynków wewnetrznych: gipsowe czy cementowo-wapienne? Napewno będą wykonywane maszynowo. Proszę o podpowiedź użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi i piotrek 05.02.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Myslimy nad przeniesieniem kuchni do pokoju (tego na dole) w zwiazku z tym mam wielka prozbe czy móglyby mi ktos opisac kto zrobil taka zmiane czy jest z tego zadowolony i ewentualnie przeslac zdjecia.Bardzo dziekuje.Mój e-mail:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasal 05.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam. Zastanawiam się na wyborem tynków wewnetrznych: gipsowe czy cementowo-wapienne? Napewno będą wykonywane maszynowo. Proszę o podpowiedź użytkowników? 100% cementowe! Gipsowe tynki nie oddychają i chłoną wilgoć , są bardzo delikatne, jedno dotknięcie i rysa gotowa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasal 05.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Myslimy nad przeniesieniem kuchni do pokoju (tego na dole) w zwiazku z tym mam wielka prozbe czy móglyby mi ktos opisac kto zrobil taka zmiane czy jest z tego zadowolony i ewentualnie przeslac zdjecia.Bardzo dziekuje.Mój e-mail:[email protected] Dokładnie tak zrobiłem, jednak dopiero będę budował w br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 05.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 100% cementowe! Gipsowe tynki nie oddychają i chłoną wilgoć , są bardzo delikatne, jedno dotknięcie i rysa gotowa:D A nie mysleliscie o plytach karton-gips? Ostatnio slyszalem ze jest taki system ze na gołe sciany jakos przykleja sie plyty karton gips. Potem tylko wyrównuje i juz. Podobno wychodzi najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 05.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 A mnie przerażają pęknięcia na łączeniach płyt. Podobno, żeby ich nie było kładzie się siatkę na całej powierzchni i to nawet podwójną. Co fachowiec to inne zdanie, ale jedni znają się lepiej inni gorzej-byle zrobić szybko... I nie wiesz na którego trafisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 05.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 co za bzdury,że gipsowe nie oddychają .....gipsowe chłoną wilgoć a gdy jest za sucho w domu to ją "oddają" i następuje równowaga .Mam w piwnicy cementowo-wapienne a w całym domu gipsowe i nie widzę różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 05.02.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 DObrze by bylo aby sie wypowiedzial ktos kto robil z karton-gipsu. Stron terriva tez podobno pęka ale i tak wszyscy z niego robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 06.02.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 My mamy strop "klasyczny" czyli taki jak dawniej robiono. A nawet z powodu pęknięć na KG chcieliśmy stropodach, ale to za dużo roboty i czasu nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ata303 11.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam wszystkich granatowców!!Też budujemy swój wymarzony domek. Jesteśmy na etapie instalacji. i tu rodzi się pytanie. Jakie kuchenki dajecie- gazowe czy indukcyjne? Czy gazowa w kuchnio-salonie jest dobrym pomysłem? Zawsze miałam gaz. Jak wysokie rachunki placicie przy indukcyjnej? I ogólnie proszę o wszelkie porady w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts