Claudii 17.02.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 o dziękuję klinkaa , ale czy męskie ręce nie są lepsze do masażu ? tzn silniejsze,mocniejsze a jeszcze jak są takie szorstkie to wtedy masaż z pilingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 17.02.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A jak są szorstkie to -> krem do rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 17.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Claudia a może stół bilardowy? My planujemy go w piwnicy, tzn mąż planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 17.02.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 nie umiem grać w bilarda ale za to jestem dobra w tenisie stołowym:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marluk19 17.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam wszystkich. Wraz z żoną zdecydowaliśmy się na budowę "granata", gdyż...ma to coś W chwili obecnej czekamy na wprowadzenie lekkich zmian do projektu przez naszego architekta tj. likwidacja okrągłego okienka w spiżarni, wydłużenie garażu z tyłu domu i zamontowanie drzwi zamiast okna oraz podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak. Jednak im dłużej siedzę i zastanawiam się nad tymi zmianami zaczynam mieć wątpliwości...czy warto w tym projekcie podnieść ściankę kolankową czy zostawić tak jak jest. Nie chcielibyśmy później żałować, że podniesienie ścianki popsuło ogólny urok domku lub też nie-podniesienie ścianki spowodowało "ciasnotę" na poddaszu. Proszę o poradę tych, którzy zbudowali już swój domek i również mieli podobny dylemat. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 17.02.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 koniec laby Granatowcy , wracamy to tematu , żółtodziub na tapecie Marluk , na poddaszu absolutnie nie ma ciasnoty , ja nie widziałam potrzeb podniesienia ścianki i nie żałuję ,jest w sam raz . Ale ... np Clea z mężem są wysocy nawet bardzo więc podnoszą , wszystko wg potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marluk19 17.02.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Hmmm...będę więc musiał poruszyć jeszcze raz z architektem temat ścianki kolankowej Jesteśmy raczej średniego wzrostu więc może nie warto bawić się w podnoszenie ścianki kolankowej. A jak bez podnoszenia ścianki wygląda strych nad garażem ?? Żona ma wizję urządzenia tam suszarni, ja natomiast...małej siłowni ;P Jak wygląda to pomieszczenie w rzeczywistości i czy jest możliwość sensownego zagospodarowania go w jakiś sposób ?? Claudii pewnie nie będziesz potrafiła doradzić bo jak zauważyłem macie garaż dwustanowiskowy więc i miejsca macie sporo nad nim, ale może ktoś buduje ten domek z garażem jednostanowiskowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ata303 17.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Marluk, mi osobiście wydaje się że przynajmniej nad garazem warto podnieść ściankę przynajmniej o jeden pustak. My tak mamy, pomieszczenie podzielone na dwie części - garderobę i pralnio-suszarnię- po blokowych klimatach te pomieszczenia bardzo mi się podobają. Już sie nie mogę doczekać kiedy zamieszkamy. A teraz pytanie do - bez obrazy- granatowcow weteranów. Czy ktoś z was ma na gorze pełne drzwi/ Zastanawiam się czy wtedy nie będzie tam zbyt ciemno. Klaudia- dziekuję za odpowiedź w sprawie kuchenki. Jestem pod wrazeniem tego co dokonalaś w swoim Granaciku-widać że nauka nie poszła w las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 17.02.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 My u siebie podnieśliśmy ściankę na garażu o dwa pustaki na domku o jeden. Jeśli boisz się, ze straci na wyglądzie możesz zamaskować to dłuższymi krokwiami. Ale szczerze jeden pustak nie rzuca się w oczy, ale za to poddasze jest chyba praktyczniejsze do urządzenia. Piszę "chyba" bo jeszcze nawet nie myślę o urządzaniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 17.02.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 No i muszę się pochwalić zamówiliśmy okna. Zdecydowaliśmy się na KNS- firma nieznana, ale trzeba dać im szanse. Podobał nam się kształt ramy, no i co ważne zbrojenie pełne a nie jak w nie których przypadkach tylko ceownik. Jednostronnie barwione w kolorze orzech. I co nam się podobało: na profilu Veka, okleina jest na brązowej masie a nie jak w większości przypadków na białej. Zrezygnowaliśmy na dobre z łuku na balkoniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 17.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 ... , ale czy męskie ręce nie są lepsze do masażu ? tzn silniejsze,mocniejsze a jeszcze jak są takie szorstkie to wtedy masaż z pilingiem Może i są mocniejsze, ale jak jakaś chudzina przyjdzie to też może nie dać rady. Jeśli chodzi o szorstkie ręce to ja chyba bym się wściekła jak by mnie ktoś godzinę masował takimi rękami. Gwarantuję Ci, że po 15 min prosiłabyś żeby już odpoczął. Masażysta a masażysta też różnica. Kiedyś usłyszałam, że jak się ktoś nie spoci i nie zmęczy podczas wykonywania masażu to masażysta z niego do kitu. Szczerze Ci powiem masaż nie jest lekiem na wszystko i o ile czasem fajnie jak mąż pogłaska po plecach, to są też przeciwwskazania do jego wykonania. Ale to już inny temat... Ale się naprodukowałam hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 17.02.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 !!!!!!!!!UWAGAAAAAA!!!!!!!Decyzja zapadła. Projekt kupiony, czas na zbrojenie działki i papierologię. Pozdrawiam wszystkich Granatowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 17.02.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam wszystkich granatowców, mam pytanie... Czy ktoś z Was w domku granat wykonywał wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła? Jeśli tak to proszę o swoje spostrzeżenia i uwagi odnośnie tego tematu, ewentualnie jakieś fotki przedstawiające realizację tego sposobu wentylacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 18.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam wszystkich granatowców, mam pytanie... Czy ktoś z Was w domku granat wykonywał wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła? Jeśli tak to proszę o swoje spostrzeżenia i uwagi odnośnie tego tematu, ewentualnie jakieś fotki przedstawiające realizację tego sposobu wentylacji. Pozdrawiam poczytaj wcześniej ..... Claudi chyba ma rekuperator ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marluk19 18.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ehhh...już mnie głowa boli od przemyśleń na temat zmian jakie można wprowadzić, żeby granat był "lepszy" Przyszło mi do głowy na koniec jednak pytanie: czy można polepszyć coś co od początku wydawało się "idealne" i dlatego przykuło uwagę ?? Doszliśmy do wniosku z żoną, że nie...i...nic nie będziemy podnosić ani wydłużać ;P Z drobnych zmian wprowadzimy jedynie: - likwidacja okrągłego okienka w spiżarni - likwidacja okna łukowego, zamiast niego będzie zwykłe,proste - dodamy jedno małe okienko dachowe na strychu od frontu domu - dodamy drzwi zamiast okna z tyłu garażu To by było na tyle. W chwili obecnej jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Jestem ciekawy tylko ile czasu mniej więcej czeka się na wydanie pozwolenia na budowę. Niby urząd ma czas do 65 dni na wydanie decyzji, ale mam nadzieję, że tyle czekać nie trzeba ;P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 18.02.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 !!!!!!!!!uwagaaaaaa!!!!!!! Decyzja zapadła. Projekt kupiony, czas na zbrojenie działki i papierologię. Pozdrawiam wszystkich granatowców. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nati_krzyś 19.02.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witamy wszystkich forumowiczów!! Cieszymy się że jesteśmy w waszym gronie!!Otóż kupiliśmy w grudniu działkę i juz nie możemy się doczekać naszego nowego domku.Oczywiście wybraliśmy projekt GRANAT, jest dla nas idealny. Żadnych zmian nie będziemy wprowadzać.Narazie jesteśmy na etapie załatwiania pozwoleńMyślimy że przynajmniej 2 miesiące musimy czekać, ale damy radę.:)Czytamy to forum już dłuższy czas i napewno zasięgniemy rad. Oglądanie zdjęć waszych Granacików sprawia nam wielką przyjemność i również my będziemy wrzucać swoje fotki! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek2457 20.02.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ja również buduję Granacika Mamy dom w surowym stanie ( otwartym) w okolicach Grudziądzazmiany w projekcie to:- wykusz w salonie - likwidacja małego korytarza na parterze - dodatkowe okno połaciowe na korytarzu- drzwi bezposrednie z korytarza do gabinatu- garaz poszerzony o 1,5metra i podwyższony o dwia pustaki na kolankowej- nad garażem pralnia i garderoba po połowie Jesteśmy na etapie wyboru okien i wyboru ogrzewania na paliwo stałe( chyba piec na ekogroszek )Chętnie skorzystałbym z rad z tego etapu budowy, od weteranów tego forumOd siebie --służę radą dala pozostałych forumowiczów Jakie okna z pcv proponujecie ???Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek2457 20.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 moja budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 21.02.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Po tygodniu zadzwonilem do ZUD i sie okazalo ze:-pomimo kilku moich próśb architekt nie wysłał do ZUD danych geograficznych/lokalizacji mojej dzialki emailem w zwiazku z czym moj wniosek nawet nie wszedl pod obrady szanownej komisji-elektrownia przy wydawaniu warunków przyłaczenia pradu do dzialki nie okreslila gdzie konkretnie bedzie stala skrzynka elektryczna (napisali tylko ze w lini regulacyjnej ogrodzenia) w zwiazku z czym ZUD nie pozwoli na uzgodnienie tego medium do czasu okreslenia przez elektrownie lokalizacji skrzynki, bądź do momentu kiedy projekt przylacza elektrycznego zostanie zlozony do ZUD przez elektrownie (a na to elektrownia ma czas praktycznie do polowy 2012r). Jednak po kontakcie z osobą która projektuje to przylacze ze strony elelktrowni dowiedzialem sie ze ma to byc na ZUD za 2 tygodnie. Co nie zmienia faktu ze wydluzy to otrzymanie PNB o 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts