DaMa 21.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Hmmm...będę więc musiał poruszyć jeszcze raz z architektem temat ścianki kolankowej Jesteśmy raczej średniego wzrostu więc może nie warto bawić się w podnoszenie ścianki kolankowej. A jak bez podnoszenia ścianki wygląda strych nad garażem ?? Żona ma wizję urządzenia tam suszarni, ja natomiast...małej siłowni ;P Jak wygląda to pomieszczenie w rzeczywistości i czy jest możliwość sensownego zagospodarowania go w jakiś sposób ?? Claudii pewnie nie będziesz potrafiła doradzić bo jak zauważyłem macie garaż dwustanowiskowy więc i miejsca macie sporo nad nim, ale może ktoś buduje ten domek z garażem jednostanowiskowym ?? ja mam podniesioną ściankę nad garażem o 2 pustaki i myślę że jest OK jak jesteś zainteresowany to podaj e-maila to Ci prześlę zdjęcie może wtedy się zdecydujesz. co mogę doradzić to wydłużajcie garaż bo ja go tylko poszerzyłem o 1m i baaaaaardzo tego żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 21.02.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No i muszę się pochwalić zamówiliśmy okna. Zdecydowaliśmy się na KNS- firma nieznana, ale trzeba dać im szanse. Podobał nam się kształt ramy, no i co ważne zbrojenie pełne a nie jak w nie których przypadkach tylko ceownik. Jednostronnie barwione w kolorze orzech. I co nam się podobało: na profilu Veka, okleina jest na brązowej masie a nie jak w większości przypadków na białej. Zrezygnowaliśmy na dobre z łuku na balkoniku. Ja również mam zamówiony profil VEKA ale z fabryki okien DAKO u mnie zamiast okrągłego okna okno 60x70 drzwi balkonowe (bez zaokrąglenia) 150x220 drzwi tarasowe (3 skrzydłowe) 240x220 okno w kuchni takie jak w pokoju na dole brak okna w garażu reszta bez zmian wszystkie okna z roletami i ciepłą ramką, kolor dwustronny orzech, + 3 napędy elektryczne = 14 774zł. brama garażowa KRISPOL zew. orzech segmentowa 260x225 z napędem elektr. = 3650zł A jak to wyszło u ciebie??? Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 21.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 co mogę doradzić to wydłużajcie garaż bo ja go tylko poszerzyłem o 1m i baaaaaardzo tego żałuję Mozesz powiedziec cos wiecej w temacie? Ja go tylko poszerzylem o 0.5 metra. Dlaczego zalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 21.02.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Mozesz powiedziec cos wiecej w temacie? Ja go tylko poszerzylem o 0.5 metra. Dlaczego zalujesz? mój garaż to 4,6x6,2m (ja mam zamiast okna drzwi, ) a więc trzeba uwzględnić to, że przy całkowitym ich otwarciu i zaparkowanym aucie powinna być swoboda przejścia z każdej strony auta, oczywiście to jest dla mojej wygody nie wiem co Wy o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 21.02.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ja drzwi nie bede mial.... masz garaz jednostanowiskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 21.02.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 DaMa ta wycena okien to z montażem czy bez ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hoot 21.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Witam, czy jest ktoś w stanie podać koszt stanu surowego zamkniętego, Granacika ale na stan 2010/11.?, czy ktoś z forum powiększał może garaż do 2 stanowiskowego, ale bez podpiwniczenia,, jakie macie jeszcze uwagi ,co byście polecili zmienić w projekcie, tak na krótko w paru zdnanich, wiem że pewnie zostało to już omówione milion razy , ale proszę o wyrozumiałośc i kwintesencję użytykowników Granata. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się pom. gosp troszkę za małe no i problem srosunkowo niewielkiej kuchni, bo spiżarki nie chce likwidować kosztem kuchni , może tak powiększyć (wydłużyc kuchnie i fundamenty o jakieś 2 m?) sam niewiem proszę o rady.pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2011 przez Hoot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 21.02.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No niestety i o wszystkich zmianach i innych kwestiach o które pytasz bylo na ostatnich kilku stronach. U mnie w dzienniku masz zmiany jakie wykonalem. Stan surowy zamkniety na ten okres to chyba tylko w dzienniku u kogos znajdziesz-np u CLaudii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hoot 21.02.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki za info, dziennik claudii już przeglądałem, wartościowa lektura,, mam nadzieje że wytrzymam z tą całą kwitologią i całą resztą bałaganu................ale z drugirj strony wiem że warto.PS. może ktoś niedaleko Piły w wlkp wybudował sobie granacika, chętnie bym obejrzał, bo na razie to zlokalizowałem wszystko albo na południu , albo w centralnej .Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 22.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) wszystkie okna z roletami i ciepłą ramką, kolor dwustronny orzech, + 3 napędy elektryczne = 14 774zł. brama garażowa KRISPOL zew. orzech segmentowa 260x225 z napędem elektr. = 3650zł A jak to wyszło u ciebie??? Daniel Zrezygnowaliśmy z łuku na balkonie Okno w kuchni takie jak w pokoju Zrezygnowaliśmy z okrągłego okienka Dodatkowo okienko na schodach W garażu dwa wąskie okienka W pomieszczeniu nad garażem okno Jednostronnie barwione w masie kolor orzech, również mamy z ciepłą ramka. Cena z montażem 8100 Przeanalizowaliśmy za i przeciw roletom i postanowiliśmy, ze z nich rezygnujemy. O bramie garażowej pomyślimy bliżej wiosny. Edytowane 22 Lutego 2011 przez klinkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 22.02.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ja drzwi nie bede mial.... masz garaz jednostanowiskowy? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 22.02.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) DaMa ta wycena okien to z montażem czy bez ?? Tak z montażem Edytowane 22 Lutego 2011 przez DaMa błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 22.02.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Tak To po co ci taki duzy? Nie za duzy? W twoim to juz chyba dwa auta sie mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 22.02.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Zrezygnowaliśmy z łuku na balkonie Okno w kuchni takie jak w pokoju Zrezygnowaliśmy z okrągłego okienka Dodatkowo okienko na schodach W garażu dwa wąskie okienka W pomieszczeniu nad garażem okno Jednostronnie barwione w masie kolor orzech, również mamy z ciepłą ramka. Cena z montażem 8100 Przeanalizowaliśmy za i przeciw roletom i postanowiliśmy, ze z nich rezygnujemy. O bramie garażowej pomyślimy bliżej wiosny. U mnie ta wycena przy twoich założeniach była niższa o ok.700 (ale dot. to moich okien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marluk19 24.02.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Kwestia ścian zewnętrznych. Budujecie tak jak w projekcie z BK 36 czy raczej dwu - trzy warstwowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 24.02.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam wszystkich My będziemy ściany stawiać z porothermu 30+10 ocieplenie A mam pytanie odnośnie doświetlenia klatki schodowej-jakoś nie bardzo jestem za wstawieniem tam okna dachowego a jak by to wyglądało jak by w ścianie dało się parę warstw pustaków szklanych(luksfery) ?? co o tym sądzicie -proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Też myśleliśmy o luksferach (kasa) ale jestem teraz szczęśliwa, że zdecydowaliśmy się na okno. I wielu naszych znajomych przychodzących oglądać domek zwraca na niego uwagę - wygląda super, a to oświetlenie.... rano promienie słońca padają na cały hol na parterze. Wczoraj byliśmy oglądać domek w stananie surowym zamkniętym u znajomych (podobny do granta) ale oni nie mieli możliwości wstawienia okna bo przeszkadza im daszek. Bardzo żałują, że nie zwrócili na to uwagi w trakcie wyboru projektu. Polecam zainwestować, warto. A pochwalę się, ze jeszcze tydzień ..... i przeprowadzka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Mirela, w takim razie gratulację z okazji zbliżającej się przeprowadzki ....i relacja z Waszego granacika chyba się nalezy........czekamy, starzy granatowcy też czytają to forum...:yes:... Pozdrawiam Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 24.02.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Mirela no ja też gratuluję i czekam na zdjęcia no i mam nadzieję że pochwalisz się tym oknem dachowym na klatce schodowej może mnie przekonasz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.02.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Mircial, okno na korytarzu jest jak najbardziej potrzebne. U nas nie ma ściany tam gdzie są schody więc pewnie byłoby i tak widno ale projektując raz jeszcze, to okno byłoby tam gdzie jest obecnie, czyli na środku dachu klatki schodowej...:yes: Poza tym wcale nie ma takiego problemu z myciem, bo ........myję je baaaardzo rzadko. Wbrew wszystkiemu nie brudzi się tak bardzo jak pozostałe...a może nie widać, tak jak przy pozostałych? Patrzę w górę i widzę piękne niebieskie niebo i słońce, które rozświetla mi cały korytarz...:p:p Reasumując, ja stary granatowiec zachęcam Cię do wstawienia okna na klatce..........decyzja należy do Ciebie... Pozdrawiam Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts