Claudii 01.03.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 no ja też mam na eko-groszek .... piec jest prawie bezobsługowy ,tzn trzeba co jakiś czas dosypać do podajnika i wybrać popiół ,którym utwardzamy drogę dojazdową i podjazd.W mieszkaniu miałam ogrzewanie gazowe i oprócz bezobsługowego działania nie sprawdzało się - była wilgoć , cały czas miałam zaparowane szyby , zimno -nie umiałam zagrzać 55m2 ,miałam wiecznie zimne stopy i ręce ,syn kaszlał a rachunki płaciłam szokujące( 1300/2 m-ce zimą ) w domku absolutnie nie chciałam gazowego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A ja za ogrzanie gazem niecałych 150 metrów w grudniu i styczniu płąciłąm co miesiąc ok. 500 pln (grudzień 480 styczeń 506)Na piecu mam temperaturę 23 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 01.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hejka !!! to ja ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta, chyba z rok nie pisałam ale cały czas śledzę wątek. Jak mi sie uda(nie pamiętam jak to się robiło) to wkleję kilka fotek osoby przez która mnie nie było z Wami za tydzień kończy roczek. muszę zgrać na pena kilka zdjęć naszej inwestycji mąż wszystko ma w swoim kompie. Jesteśmy na etapie wykańczania w przyszłym tygodniu ma przyjsc pan Marian na kafelki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 01.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Wasiek lub inni cierpliwi prosze napiszcie jak wklejać zdjęcia bo "stara" forumowiczka ma czarną dziurę w głowie hiiiii. acha i jak rozpocząć dziennik ??? Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.03.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Asia, wejdz na stronkę http://pl.tinypic.com/ zarejestruj się i tam wgrywaj swoje zdjecia potem jak wgrasz to kliknij na to małe zdjęcie a ono się powiekszy i z boku masz adres IMG.......to skopiuj i wklej na naszej stronce.....wybieraj zawsze rozdzielczość 640x840 to jest optymalny rozmiar zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Asia , tak w ogóle to fajnie, że po tak długim okresie znowu się odezwałaś. Przynajmniej od razu zobaczymy Wasze postępy w budowie no i juz urządzony Granacik. Niestety, nie pomogę ci w założeniu dziennika ale poszukaj na forum, tam jest temat jak założyć dziennik.PozdrawiamNina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 03.03.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kochani Granatowicze, my w tym roku stawiamy mury, czekamy, jak tylko nasze fundamenty odtają..Nasuwa mi się pytanie dla osób którzy zbliżają się ku końcowi, jak długo budowaliście się, my obliczyliśmy, że bez kredytu, ale po sprzedaży naszego obecnego mieszkania to i tak z 5 lat pobujamy się, zanim zaczniemy cieszyć się naszym domkiem ;/eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.03.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Tinka, możesz wczesniej cieszyć się domkiem....bo my np. rozpoczęlismy budowę w 2007 roku a mieszkamy już od 2009. Najpierw zrobiliśmy dół a potem już w trakcie zamieszkania mąż robił górę. W naszym przypadku nic nas nie goniło do przeprowadzki, ( bo nadal mamy mieszkanie w mieście ) ale chęć mieszkania na wsi, w domku wsród przyrody i bez sąsiadów.... Teraz nastał rok 2011 a u nas nadal jest coś do zrobienia - teraz na zewnątrz domku.....ale cały czas mieszkamy i na nic ( oprócz braku kasy:() nie narzekamy, bo mieszka się super.....no i nie chciałabym już mieszkać w mieście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.03.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Asia, a Ty znowu zaginęłaś w akcji? Myślałam, że wstawisz trochę zdjęc z Waszej realizacji domku......wstawianie zdjęć nie jest trudne.....Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.03.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 och.... kasa kasa kasa nam też jeszcze dużo brakuje a najgorsze jest to ,że mam koleżankę ,która w tym samym czasie rozpoczęła budowę i ma już wszystko na tip top zrobione ,łącznie z posadzeniem tui i zrobionym placem zabaw ...... a ja się zadręczam i wpadam w kompleksy:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Claudia, przestań tak się zadręczać i wpadać w kompleksy. .........My mamy też kilku znajomych, którzy wprowadzili się do swoich domków w pełni wykończonych po nawet niecałym roku budowania. Różnica polega tylko na tym ile oni mają kredytu a ile ja. Nasz domek 200 metrowy kosztował nas 420 tysięcy a ich domki 800 albo i 900 tysięcy. Materiały do wykończenia mam nawet z lepszej półki niz oni i do tego domek ciepły i wiem, że dobrze zrobiony a u nich.....szykują sie już do remontu ...bo albo ogrzewanie mają skopane, albo okna źle wstawione, albo kominy im zaciekają i woda leje się po ścianie....i tak dalej i tak dalej.... Reasumując, wolę dłużej budować i się wykańczać niż po roku mieć problemy z domkiem..... Popatrz na mnie...:D:D... nie mam jeszcze kuchni a żyję...... Pewnie, że chciałabym ....no ale cóż, urządzenia kuchenne mam wszystkie i działają bez zarzutów więc brak mebli nie stanowi dla mnie takiego problemu. Poza tym mam spiżarkę, którą większość granatowców wyrzuca w celu powiększenia kuchni - no i w mojej spiżarce mam kuchnię czyli wszystkie naczynia, garnki i pozostałe rzeczy...... spiżarka .......bezcenna...:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 06.03.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) witamostatnio się nie odzywałem.ale zajęty byłem załatwianiem papierów. MakabraNa szczęście wszystko już za mną, właśnie odebrałem ostateczne pozwolenie na budowę. Teraz pozostało już tylko załatwić kredyt i mogę ruszać. wykonawcy umówieni. jak wszystko ułoży się po mojej myśli to pod koniec marca lub zaraz na początku kwietnia ruszam z budową. Przed chwila włośnie wróciłem od murarza i postanowiłem sam zasypać i ubić fundament, jak to się je? muszę poszperać ale chyba warto bo zaoszczędziłem ok 5tys. Edytowane 6 Marca 2011 przez milarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 07.03.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Asia, a Ty znowu zaginęłaś w akcji? Myślałam, że wstawisz trochę zdjęc z Waszej realizacji domku......wstawianie zdjęć nie jest trudne.....Czekamy Hej Nino i cała reszto. internet mam tylko w pracy a zdjęcia w kompie w domku na domiar złego nasza pociecha ostatnio troszkę się rozchorowała wiec wiecie ze grzebanie w zdjeciach i wybieranie najlepszych wymaga trochę czasu a niestety nie mam go ostatnio za dużo. Obiecuję poprawę. Postaram sie na dniach wrzucić kilka zdjęć ale Nino ta strona którą podałaś http://pl.tinypic.com/ jest po angielsku i jakoś mi ona nie idzie (wolę niemiecki lub włoski) Pamiętam ze kiedyś robiłam coś na FOTOSIK-u postaram sie coś odgrzebać i popróbować. Tym czasem do nastepnego razu. Acha w środę przychodzi do nas pan Marian na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 07.03.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Kwestia ścian zewnętrznych. Budujecie tak jak w projekcie z BK 36 czy raczej dwu - trzy warstwowe ?? Witam, buduję ściany zewnętrzne z Ytonga 36,5, czyli tak jak w projekcie technologia jednowarstwowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Asia, jak się zarejestrujesz a potem zalogujesz to wszystko bedziesz miała w języku polskim.... a Fotosik każe sobie płacić za transfer więc uważaj, bo za chwilę nie bedzie widać twoich wstawionych zdjęć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 07.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 a my stawiamy tzn dopiero będziemy stawiać (koło maja) ściany z porothermu 30 + 10 styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 07.03.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 hejka!!!sprawdzam czy umiem wklejac fotki http://i52.tinypic.com/2ql71jt.jpg Jupi udało się !!! To mój synek Feliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 07.03.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 no to jak umiem wklejać to wrzucam kilka zdjeć na razie naszej pociechyhttp://i51.tinypic.com/mtqb6f.jpg Feliks czeka na Mikołajahttp://i56.tinypic.com/1zxw8x2.jpg http://i53.tinypic.com/jruqhi.jpg http://i55.tinypic.com/65ri51.jpg http://i55.tinypic.com/2upr5sp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 07.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich granatowców. Jesteśmy z żonką na etapie papierkowym związanym z warunkami zabudowy. Mamy już decyzję. Oczywiscie jesteśmy zauroczeni projektem GRANAT i chcielibyśmy w takim domku zamieszkac Projektu jeszcze nie zakupiliśmy. Mamy pytanie czy ktos na podkarpaciu lub w małopolsce budował bądź buduje domeczek GRANAT. I czy byłaby możliwość obejrzenia "na żywo" Co do wstępnych "przemeblowań", chyba zlikwidujemy okienko w spiżarce, troszkę ją pomniejszymy na rzecz kuchni. W górnej czesci odsuniemy od siebie w pokojach okna. Na wstępnym etapie to chyba tyle. pozdrawiamy Andrzej & Ewelina Edytowane 7 Marca 2011 przez portnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek ch 07.03.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 witam ja już zakończyłem mieszkamy od 3 tygodni służę rada co trzeba zmienić aby było funkcjonalnie jak masz jakieś pytania to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts