sutruh 03.08.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 DaMa jeżeli chodzi o kominek to Wasz wybór, Wasz dom, odnośnie cytatu (jeżeli to ja napisałam) to pisane słowa musiały wystąpić przy temacie pieca a nie kominka:( Iza piwnicę mamy pod częścią domu, ta strona z łazienką i pom.gosp. + pokój po drugiej stronie, całe pomieszczenie piwnicy będzie podzielone na pół w jednej będzie piec (pod pokojem) a druga część to np. magazyn na drzewo 2magda5 my będziemy mieli schody ze spoczynikiem, jak aparat wróci z naprawy to zrobię zdjęcie jak to teraz wygląda, był na pomiarach facet, który będzie nam robił schody i powiedział, że jest ok. ze wszystkim się zmieści, jutro napisze Ci wymiwry spoczynku jaki u nas jest zrobiony pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 03.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dzięki Gosia Przy małym dziecku te schody zabiegowe nie nadaja się, mam nadzieję, że uda się ze spocznikiem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 03.08.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Oj, ja też chętnie obejrzę zdjęcia schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 03.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ok. dziewczyny to są schody kiedy jeszcze nie było dachu, nie było okien i chodziło sie po piachu czyli tak sprzed 3 miesięcy http://images26.fotosik.pl/46/c3d051557bffbd37.jpg właściwie teraz te co mam niczym się nie różnią, jedynie otoczenie jest bardziej sprzyjające do zamieszkania nasze schody będą drewniane - buk pażony, a spoczynek obity drewnem, montaż schodów końcowych początek grudnia, chyba że nam kasy zabraknie to te co Piotrek zrobił wyszlifujemy, polakierujemy i też będzie jak wejść do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 04.08.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Cosik cichutko ... My cały czas debatujemy jak by tutaj zmieścić w kotłowni piec na ekogroszek. Piwnicy nie zrobimy napewno .. kurcze, obym nie żałowała, jak okaże się że piec nie wejdzie ... Wyjście wtedy tylko jedno - gaz z butli ... drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Hej, hej rzeczywiście cosik cichutko.... ale pewnie dlatego, że kazdy zajety swoja budową. Izulek piec na eko groszek troche miejsca wymaga i musisz dobrze sprawdzić i wyliczyc czy bedziesz miała miejsce żeby normalnie poruszać się w tym pomieszczeniu gospodarczym. Gosia ja tez będę miała ( albo inaczej bardzo chcę mieć, pytanie czy kaski wystarczy .... ) schody drewnianie i takie same drzwi a do tego obłozone tym samym drewnem filary i podciagi. Wiem, że troche za to zapłacę ale o takim wykończeniu myslałam od samego początku budowy. teraz mam bojowe zadanie coby zarobić tyle, żeby było mnie stac na spłatę zaciągniętego kredytu.... Anijka a gdzie Ty się znowu zapodziałaś? Gata no teraz to juz najwyższy czas pokazać nam jak wygląda Twój granat a nie czekac do samego końca i potem pokazać nam juz pięknego Granat w uroczej elewacji.... Nie bądź taka i dawaj zdjęcia.... Dobranoc wszystkim śpiochom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.08.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 pokażcie jakieś nowe fotki szczególnie wnętrz ja myślę o tym zeby podejść z projektem z katalogu do miejscowego architekta i zrobił mi podobny bo chce troszke zmian wprowadzic wiec po co płacic 2 x... a co do piwnicy - bedzie i to jak największa - nie wyobrażam sobie domu bez piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 06.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 http://2magda5.fotosik.pl/albumy/242626.html Załozyłam album, jutro z poślizgiem dwutygodniowym mają już wejść murarze, wow może to już w końcu nabierze rozpędu, fotki popstrykam w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.08.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Magda zdjęcia super. I znowu inny sposób wykonania stanu zero.... Zobaczysz teraz jak to juz szybko pójdzie w górę. Tylko, żeby murarze dopisali to i my czekamy na zdjęcia.... queene masz rację, jeżeli wiesz juz jakie mają byc zmiany to spróbuj tak zrobic. Myślę, że nie powinno to Ciebie drożej kosztować, niż gdybyś kupiła projekt i potem dokonała adaptacji. Daj znać jak będziesz miała wycene. Dobranoc wszystkim, niech śnią się Wam Wasze Granaciki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 07.08.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 I znowu falstart! Murarze muszą budować najpierw dom moich rodziców ponieważ bank transzy im nie wypłaci. Budujemy się przy tej samej ulicy oni wybrali projekt Melodia z krajobrazów, no cóz nie dane nam jest w tym miesiącu zacząć budowe Ile jeszcze cierpliwości i czekania przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Magda głowa do góry i popatrz na innych.....każdy z nas czekał a to na budowlańców a to na hydraulika i na wielu jeszcze innych...... Ja czekałam od września do marca, żeby budowlańcy w końcu zaczeli stawiac mi stan surowy zamknięty i doczekałam się.......chociaż z usterkami ale mam juz ten stan osiągnięty.... i na Ciebie tez przyjdzie kolej....... Uwierz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 08.08.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witajcie Ja na moment bo ostatnio urwanie glowy a dzis sie fatalnie czuje - straszny bol glowy Na szczescie na budowie wszystko zgodnie z planem i " mury ida do góry " pare fotek z poniedzialku w albumie jutro porobie aktualne Pozdrawiam wszystkich spokojnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Sylwia gratulacje, że wszystko idzie zgodnie z planem. Oby tak dalej...chociaż to i tak od Ciebie nie będzie zależało. Wystarczy, że jeden z fachowców się spóźni ... i juz Ci wszystko lezy. Ja miałam juz zamówionych tynkarzy na sierpień a niestety nie mam jeszcze elektryki i oni nie moga robić, więc poszli gdzieś indziej... I tak to wygląda...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Poniżej moja osatnia praca na działce....aż samej miło mi patrzeć, chociaz to takie malutkie....http://images28.fotosik.pl/53/581a398bf4a3d114med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 12.08.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Wasiek, ale Ci zazdroszcze tych prac ogrodowych - ja mam niewielka dzialke i na razie wszystkie moje grzadki sa zajete przez: blaszak na narzedzia, barakowoz, kibelek, palety z ceglami (ktore wreszcze musze sprzedac), betoniare i gore piachu Kolejne zmiany sie dokonaly - powiekszylam wiatrolap kosztem hallu - sciane z drzwiami do hallu przesunelam z 202cm do 240. Troche sie martwie, jak w praktyce bedzie wykorzystana ta wneka w wiatrolapie po prawej. Cos mi sie po glowie kolacze, ze kiedys czytalam, iz optymalna glebokosc szafy to 65cm, w granacie (po odjeciu tynkow) bedzie 61-62. Musze zmierzyc kurtke wiszaca na wieszaku, moze sie uspokoje U mnie gotowe juz wszystkie sciany wew, w poniedzialek ma byc montowana folia na dachu, jednak zauwazylam, ze majster chyba zapomnial o oknie w pomieszczeniu nad garazem i zle przeprowadzil tasmy "do stezen", wiec to na pewno bedzie do poprawienia. Wybralam juz okna dachowe - roto. Do lazienki i pomieszczenia nad garazem (pralnio-suszarnia) wybralam biale - plastikowe (w zwiazku z wieksza wilgotnoscia w pomieszczeniach), do sypialni - drewniane. Oczywiscie mam tez dodatkowe okno nad schodami . okna maja os obrotu w 1//3 wysokosci (liczac od gory) - bardzo to wygodne w uzytkowaniu. U mnie caly czas jest zamieszanie jezeli chodzi o grzanie...ale rym ...teraz mysle o kominku z plaszczem i o solarach no i chyba jednak olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 12.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Sutruh jak tam schody? Czy możesz podać wymiary spocznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 16.08.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witajcie straszny zastój sie nam zrobil na forum, pewnie wszyscy teraz praca -dom -budowa u nas sie dzieje , raczej zgodnie z zalozeniami a efekty w albumie - wkleilam nowe fotki Wasiek- sliczny mini ogrodeczek - ja juz tez bym chciala cos robic w tym zakresie ale jeszcze jest za duzy balagan budowlany no i jeszcze nie ma ogrodzenia - poczekam do wiosny tymczasem pozdrawiam wszystkich granatowcow i zachecam to wstawiania zdjec odezwijcie sie !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 16.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Hej, hej rzeczywiscie zastój sie zrobił. Czyżby nie było o czym pisać? U mnie dach powoli ale posuwa się do przodu. Dzisiaj własnie zrobili pierwsze okno dachowe, to na korytarzu. Jutro jak pogoda pozwoli wstawia drugie. Niestety, od wczoraj a chyba nawet od przedwczoraj, jak na złość popołudniami pada a dzisiaj to wręcz lał deszcz. Dach jest wtedy mokry i tak za bardzo to nie mozna na nim nic robić.A kolega dalej tylko po godzinach...... Nic to, jeszcze troszke i na pewno cały dach będzie zrobiony. Sylwia , dziękuję za pochwały dotyczące miniogródka. Takie małe i NIC a jak cieszy..... Pozdrowienia ....i odezwijcie się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 17.08.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich u nas budowa jeszcze nie ruszyła, więc nie mam dużo do opowiadania. Daliśmy projekt do adaptacji, szukamy ekip i jeśli będziemy mieli pozwolenie na budowę do końca września, no ... do połowy października to może w tym roku zrobimy stan zerowy Problem mamy z kotłownią. Chcemy piec na ekogroszek lub inne paliwo stałe i kombinujemy co zrobić żeby taki piec się zmieścił no i oczywiście żeby było wygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 17.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Izulek, lepiej juz na tym etapie zdecydowac sie co do rodzaju pieca (paliwa)- np. my bedziemy mieli olej i okazuje sie, ze MOZE jest jakis piec, ktory zmiesci sie w tej plytkiej wnece przy kominie (tak by nie zagradzac przejscia z garazu). wlasnie czekamy na telefon od naszego "kotlowego doradcy", ktory nas poinformuje, czy bedziemy musieli przesuwac w prawo drzwi do garazu , czy jednak znalazl sie jakis piec, ktory tam mozna wcisnac. Generalnie miejsca jest tam niewiele i warto albo przesunac drzwi (choc tez nie za bardzo, bo wtedy przejscie do domu bedzie niewygodne - po skosie), albo zrobic glebsza wneke kosztem tego pokoju na parterze. U nas jutro Wiecha i robimy grillka dla naszej kochanej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts