tommiberry 03.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) Witam Bardzo dziekuje milarz,krolewna,kkwiat za informacje. Bardzo pocieszyliscie mnie ta informacja ile zaplaciliscie za materialy-bardzo dzieki za info-szczegolnie MILARZowi za szczegolowy wykaz. Mozesz powiedziec milarz na kiedy te koszty?-tzn z tego roku? Czy ktos inny jeszcze moze sie wypowiedziec za ile najtaniej udalo mu sie znaleźć ekipe budowlaną na stan zero? My w sierpniu bedziemy miec okolo 20tys zl i zastanawiamy sie ze chyba mozna by juz ruszyc z tematem budowy stanu zero-Tyle chcielibysmy zrobic w tym roku. Pozdrawiam i czekam na wasze info. Milutka=sprecyzuj swoje pytanie. Pytasz o przylaczenie tych mediów na dzialke czy o co ? Edytowane 3 Lipca 2011 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 04.07.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 tommiberry mój mąż jest budowlańcem więc sam sporo zrobił, fundament jest jego dziełem. Ale mówi, że gdyby wziął ekipę to powinno się to zamknąć w 20 tys. wraz z robocizną. Przynajmniej w małopolsce takie są ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 04.07.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A wiec czekam na info od osób które zlecaly prace wykonawcą-z tego wiem jest to bardzo drogie. Dlatego chcialem zrobic to sam ale sie wacham czy sobie poradze (a bardziej czy czegos nie skopię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 05.07.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 tommiberryu mnie ekipa wzięła ( weźmie bo płacę po każdym wykonanym etapie ) 27 tyś i to cena za wszystkie prace bez dachu tznwykopy, ławy, ściany fundamentowe, malowanie dysperbitem i ocieplenie fundamentu, ściany parteru, strop ściany piętra, działówki i wylewane schody. Sam wykonałem zasypanie fundamentu i jego zagęszczenieDo tego dochodzą materiały. W dzienniku załączyłem plik z szczegółowym kosztorysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 07.07.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Tommiberry nas sama robocizna kosztowala 18 tys. (fundamety, paka, 2 stropy w tym 1 ocieplany, kominy, schody wewnetrzne, scianki dzialowe) ja tylko z mezem wymalowalismy fundamenty ta breja czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 07.07.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Tommiberry nasza dzialka jest w te media uzbrojona. mamy teraz robic przylacz wody i gazu do domu, nie bardzo wiem gdzie i w jakiej kolejnosci mam sie udac???? robil to ktos moze ostatnio i jest na biezaco i jest w temacie...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 07.07.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam, jesteśmy na etapie zmian w projekcie Granat, mamy kilka pytań:1. Czy jeśli zlikwidujemy okna dachowe we wszystkich trzech pokojach na piętrze (zostaną tylko boczne okna) to będzie wystarczająco dużo światła?2. Czy warto wstawić okna dachowe w pomieszczeniu nad garderobą? (jedno pomieszczenie z wejscie z sypilani będzie garderobą, drugie z wejściem z lazienki będzie suszarnią i strychem) Bardzo proszę o odpowiedz gdyż już jutro mamy spotkanie z projektantem. Pokoj z balkonem jest od strony płn, dwa pozostale pokoje mają okna boczne od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 07.07.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Portnej my mamy zlikwidowane te 3 okna dachowe, powiem Ci ze w pokojach dla mnie jest ok, a lubie tylko i wylacznie jasne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 07.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 ja bym nie likwidowała okien dachowych , doświetlają pomieszczenia,tworzą nastrój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 08.07.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 do Portnej witamc ziomala, my juz mieszkamy w granacie pół roku, nie mamy na górze okien dachowych oprócz korytarza, jest całkiem jasno, a co do pomieszczenia nad garażem to uważam, że trzeba, my nie dzieliliśmy tego pomieszczenia, wybiliśmy dodatkowe okno i wyszedł mam piękny pokój....i cudna sypialnia . Pokój do kąd? Co w tym pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 09.07.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 do Portnej witamc ziomala, my juz mieszkamy w granacie pół roku, nie mamy na górze okien dachowych oprócz korytarza, jest całkiem jasno, a co do pomieszczenia nad garażem to uważam, że trzeba, my nie dzieliliśmy tego pomieszczenia, wybiliśmy dodatkowe okno i wyszedł mam piękny pokój....i cudna sypialnia . Moze jakies zdjecia tego pokoju i domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 10.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 http://imageshack.us/f/717/dsc0011li.jpg/ A oto moja kuchnia, jeszcze w 100 % nie skończona, ale wszystko przed nami..... bardzo ladna. a gdzie macie jeszcze grzejniki w tym pokoju dziennym na dole???bo jeden widze na zdjeciu. macie tez ogrzewanie podlogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 11.07.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Ogrzewanie podłogowe mamy w łazienkach i częściowo w korytarzu. A grzejnik w salonie mamy na tej ścianie co okno balkonowe.tommiberrychodzi mi o pokój nad garażem, nie dzieliliśmy nic, wybiliśmy duże okno i zrobiliśmy w tym pokoju sypialnię. Edytowane 11 Lipca 2011 przez kasiah73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 11.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 AAAAAAA-a mozesz wrzucic fotki jak to wyglada ? Z tego co wiem to w projekcie to pomieszczenie jest przewidziane na jakaś nizsza temperature, w zwiazku z tym -w zime nie jest tam zimno? Z tej sypialni macie przejscie i do lazienki i do pokoju? co w tym pokoju z balkonem w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 11.07.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Nie jest tam zimno, mamy tam dość duży grzejnik. A wejście do tej sypialni mamy z łazienki. Tak, że sypialnia z własną dużą łazienką.... Śpimy na samym końcu domu...ma to też swój urok. Oczywiście ściana nad garażem była wcześniej podniesiona. A pokój z balkonem na razie czeka-planuję tam drugi salon, skórzany ładny wypoczynek, szafa, komoda... albo pokój kinowy z projektorem...kto wie..Dom jest duży, jest co sprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 14.07.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) 14 lipiec - mamy dach Edytowane 14 Lipca 2011 przez EWA 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 15.07.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Mam do was pytanie odnosnie zwrotu podatku VAT na zakupione towary jako materialy budowlane. Czy ja powinienem miec na wszystkie zakupione produkty faktury? Jak mam wziasc osobe na osobe prywatną? Brawo Ewa28 Budujecie z YTONGa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.07.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 tom, jak jest możliwość zakupu na fakturę to bierz fakturę a jak kupujesz od prywatnej osoby to nie dostaniesz faktury ale też nie możesz tego rozliczyć. Ja przeważnie brałam faktury ale nie ukrywam ,że szukałam okazji cenowych bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 15.07.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 My też staramy się brać na wszystko faktury, chyba że coś jest kupione od znajomych; w tym wypadku i tak jest taniej. Rozmawiałam kilka dni temu z księgową o rozliczeniu tych faktur, przypomniała żeby koniecznie zwrócić uwagę czy na fakturach jest nr PKWiU (przy nazwie towaru) jeśli nie - trzeba się pofatygować do sprzedawcy i poprosić o korektę. Ja jeszcze nie rozliczałam faktur ale planuję się wziąć za to niebawem, osobiście znajoma księgowa mówi, że nie jest to zbyt skompikowane ale dużo dłubaniny.. A odnośnie naszego granacika- mamy wymurowany garaż i część ścian parteru. I dopiero teraz zdecydowaliśmy się na jeszcze jedną zmianę - powiększamy łazienkę na dole kosztem kotłowni. A piec będzie stał w garażu (garaż jest sporo przedłużony, będzie podzielony na 2 pomieszczenia). Przeraziło mnie to, że nie byłoby gdzie wstawić pralki bez tej zmiany! Swoją drogą, gdzie trzymacie pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 15.07.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) "Budujecie z YTONGa ?" Tommiberry:Tak, buduję z Ytonga 36,5 Edytowane 15 Lipca 2011 przez Andre79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts