milarz 24.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 u mnie instalator weźmie 55tys zarobotę i materiały plus piec gazowy kondesacyjnykolektorykominek z płaszczem wodnymzasobnik na wodę 300lpodłogówka na dole plus łazienka górna no i zwykłe grzejniki na górzeMirella tez chcę dać dechy na dole ale nie wiem jak to będzie z podłogówką grało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam dechy w dwóch pokojach i tam mam właście ścienne. Dechy to straszna kasa. Jak musisz się ograniczać to warto przemyśleć temat. Tam gdzie podłoga nie będzie bardzo użytkowana warto dać lepsze panele (sa piękne z quick-stepa za np 100 pln na necie). A mnie finishdeska na ogrzewanie podłogowe kosztowałą przeszło 300 pln za metr . Żałuję że nie kupiłam panela). A poza tym gdzie się da to mam kafle i w dwóch pokojach panele. Kominek u nas to ofiara jednego z pierwszych cięć budżetu . aha - jak dużą masz rodzinę ? 300 litrów ? Nie wiem w ile minut Twój piec to zagrzeje, ale mój w około 5. Więc nawet jak się kąpiemy jeden po drugim (córka siedzi czasami pod prysznicem jak się nam zapomi po 40 minut) to 100 litrowy nam starcza. Nigdy jeszcze nie zabrakło nam ciepłej wody (a kąpiemy się jeden za drugim i jest nas 3). Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 24.08.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 a ja ponawiam pytanie CZY KTOS KŁADŁ NA DACH GONT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.08.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Popytaj lepiej w dziale o dachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 24.08.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pytam tutaj poniewaz:-chcialem sie dowiedziec ile kosztuje polozenie gontu na granacie-mialem nadzieje na jakies opinie i wskazówki od osoby -mialem nadzieje zobaczyc jak wyglada granat z GONTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 24.08.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 takie filcowe spirarlki kupione w lokalnym sklepie z firankami a teraz mam tak też ładnie ale ,musiałabym zobaczyć jak wygląda z daleka i jak komponuje się ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga33 25.08.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 z pracowni krajobrazy. Wg. mnie ciekawy domek pod wzgledem rozmieszczenia pomieszczen i malo skomplikowanej konstrukcyji. A to wszystko wg. mnie moze rownac sie - dom za rozsadna cene. Nie ukrywam, ze cena jest dla mnie priorytetem. Bardzo prosze o jakies konstruktywne opinie na temat tego projektu. A moze ktos mial do czynienia z budowa tego domku? link: http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=GRANAT Ładny, klasyczny domek, trochę kojarzy mi się z projektami Lipinskich.. np http://projekty.lipinscy.pl/Florencja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 25.08.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ładny, klasyczny domek, trochę kojarzy mi się z projektami Lipinskich.. np http://projekty.lipinscy.pl/Florencja/ Nie wiem odnosnie czego to piszesz ale ma sie nijak do komentarza cytowanej osoby. Domek zapewne drogi albo bardzo drogi w budowie (np.pelno łuków w oknach, garaz dwustanowiskowy, dach wielospadowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakrystian 25.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No faktycznie... podobieństwa ZERO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 27.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 kolejny etap za mną. Okna prawie wstawione brakuję łukowych ( nie zdążyli zrobić) w tym roku jeszcze elektryk i wod-kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 30.08.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 co tu taka cisza. ile was kosztowała instalacja elektryczna (robocizna plus materiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 30.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 7tys , masz w tabelach u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 31.08.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) No i ja za 2 tygodnie ruszam z fundamentami-taki jest plan. Pytanie do was:1)-czy podlaczenie elektryczne puszczaliscie w fundamencie czy idzie po wierzchu?2)-czy wykonywaliscie w fundamencie jakies uziemienie do Piorunochrona? W wyliczeniach jednej z osób widze "odgromówka 2500zl"-za co tyle kasy?3)-czy zbrojenie fundamentow mieliscie spawane czy tylko skrecane?4)-czy zostawialiscie jakies dodatkowe przepusty w fundamencie? Pytam poniewaz mam watpliwosci co do sposobu wykonania prac przez moja ekipe... Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 31.08.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) 1. nie mój instalator powiedział że sobie przewierci!2. nie robiłem instalacji odgromowej3. tylko skręcane4. były przepusty na kanalizę ( w miejscach gdzie w projekcie biegną rury) i włożylem od razu rurę do wody pod ławę. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez milarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 31.08.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 My robiliśmy tak samo jak milarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 31.08.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 I my też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 01.09.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anmaciejewska 02.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 WitamU nas trwaja prace wykonczeniowe, w nadchodzacym tygodniu bedziemy miec montaz kuchni w miedzy czasie polozenie paneli pomalowanie korytarza na dole oraz gabinetu oraz skrytki i mozemy myslec o przeprowadzce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 03.09.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam wszystkich. My niedługo zalewamy dekę, spieszymy się bo za kilka dni chcemy wyjechać na urlop. Przy okazji - czy ktoś ma filary przed wejsciem do domu? Wymyśliłam filarki pod balkonem, nadają "dworkowego" wyglądu, podoba i się taki efekt. bardziej - wyprowadzić komin z kosza dachu. Komin z kuchni i salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 05.09.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Kazio, ciekawie to zrobiłeś, co granat to nowy pomysł. Czekam na więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts