olkaikrzyś 20.09.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=75520&d=1316539284 Okna sa juz wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniagolo2.pl 20.09.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Proszę o poradę czy ktoś robił strop na poddaszu a może lepiej zastosować kartongips i jak to wygląda cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 20.09.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) My mamy w planach deskowanie lub plyta osb+welna+profil+plyta gipsowa.Robocizne wyceniono nam na 45zl/m z gipsowaniem pod malowanie. Edytowane 20 Września 2011 przez olkaikrzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 21.09.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) No mnie zobaczymy ile fundament wyniesie za okolo 1 tydizen. Ola i krzys-bardzo ladnie wyglada wasz granat z wykuszem-czesto zaluje ze sie na to nie zdecydowaliscmy ale balismy sie kosztów. Panie i Panowie-szybkie pytanie i -gdzie macie liczniki na wode? Pytam poniewaz u mnie woda wchodzi do budynku od frontu i założenie bylo takie ze beda liczniki w kuchni. Ale Pan ktory kladzie kanalizacje odradza mi takiego rozwiazania i poleca przeniesienie liczników do kotlowni. Z tym ze cos mi sie wydaje ze licznik musi byc w pierwszym pomieszczeniu od strony gdzie rura wchodzi do budynku-ale moze jestem w bledzie. Prosze wiec o szybkie info od was gdzie macie licznik od wody i czy jest to pierwsze pomieszczenie. Dodatkowo powiedzcie mi czy kanalize ukladali u was w fundamencie podczas zasypywania piaskiem czy juz po. Mój Pan od kanalizy chce to robic w trakcie zasypywania fundamentów-a ja sie boję ze podczas ubijania piasku to sie wszystko porujnuje. Edytowane 21 Września 2011 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 21.09.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) My mamy wpuszczona wode od tylu budynku i wchodza ona do kotlowni,jesli masz jeszcze mozliwosc to kombinuj chocby do garazu. Rury w fundamencie sa ulozone ze spadkami na piance montazowej ,"polapane" do fundamentu podsypane,wiec nie martw sie Edytowane 21 Września 2011 przez olkaikrzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 21.09.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 olkaikrzyś śliczny ten Wasz granacik mam pytanie odnośnie dachówki jaki to kolor i z jakiej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benide14 21.09.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 WitamCzy ktoś budował czy buduję granat w woje. Lubelskie.Chcemy budować ten projekt ale mamy obawy że salon będzie trochę za mało.Poproszę kontakt na [email protected]Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 21.09.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 olkaikrzyś podoba mi się Wasz domek. Powiększenie salonu i podniesienie garażu to dobre pomysły, ja tego nie zrobiłam i trochę żałuje w tym momencie no ale nie ma tego złego.. Mam pytanie do zamieszkujących granata - co myślicie na temat spiżarki? Wiem, że część osób robiła, część nie. Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 21.09.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ja mieszkam w granacie bez większych zmian na dole. Kuchnię mamy otwartą na salon . Spiżarka jest super. Zapasy spożywcze , napoje i sprzęt kuchenny mamy rozłożony na regalikach w środku. Dzięki niej nie mamy bałaganu w kuchni . Nie wyobrażam sobie domku bez niej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 21.09.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 croolewna spiżarka to na pewno super sprawa i wydaje mi się że powinna być. Jeżeli jej nie chcesz robić tak jak jest w projekcie to fajnym miejscem jest również schowek pod schodami(jeżeli masz schody wylewane) nawet ktoś na forum ma to w ten sposób rozwiązane.Ja osobiście mam zrobioną piwniczkę pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 21.09.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Schody będę mieć drewniane więc schowek pod nimi odpada, chociaż też widziałam zdjecia i podobało mi się takie rozwiązanie. Spiżarkę zrobię w kuchni, jestem już na 99% przekonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 21.09.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Też postanowiłem zostawić , ale wyrzuciłem okragłe okienko. Za to pod schodami będzie otwarta przestrzeń i schody drewniane. Moim zdanie jedno z tych pomieszczeń obowiązkowo TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 21.09.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) olkaikrzyś śliczny ten Wasz granacik mam pytanie odnośnie dachówki jaki to kolor i z jakiej firmy?? Dzieki:) Dachowka to Roben model Monza Plus Edytowane 21 Września 2011 przez olkaikrzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.09.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Licznik na wodę mam w garażu.Ze spiżarki zrezygnowałam i w tym miejscu mam usytuowaną płytę. Nie widać syfu największego podczas gotowania. Zamiast spiżarni zabudowaliśmy przestrzeń pod schodami. Ale prawdę powiedziawszy mam tak wiele szafek w kuchni że nie korzystam z tego pomieszczenia (tzn korzystam, ale przetrzymuję tam rurę i węża z odkurzacza, żwirek dla kota i rolki córki).Ogólnie radzę wszystkim wykombinować jak najwięcej pomieszczeń gospodarczych. Mam jednostanowiskowy garaż ale z tyłu jeszcze mam dobudówkę. Gdyby nie ona to nie wiem gdzie trzymała bym grabie, kosiarkę, rowery, słoiki, i inne rupiecie pozostałe po budowie (np. zapasowe płytki).No chyba że ktoś ma piwnice - wtedy nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 22.09.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Licznik na wodę mam w garażu. . Mam jednostanowiskowy garaż ale z tyłu jeszcze mam dobudówkę. Gdyby nie ona to nie wiem gdzie trzymała bym grabie, kosiarkę, rowery, słoiki, i inne rupiecie pozostałe po budowie (np. zapasowe płytki). No chyba że ktoś ma piwnice - wtedy nie ma tematu. My mamy 2st garaz i byla to dobra decyzja,do tego pomieszczenie nad nim ma 36m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 22.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mam pytanie czy plyte fundamentu wewnatrz wykladaliscie przed wylewkami papą ??czy wystarczy folia?Jak sie powinno robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 22.09.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Agaba2wrzuć jakieś zdjęcie od strony salonu na kuchnie ze spiżarką. Też planuje tak mieć ale ostatnio zastanawiałem się czy wszystkie sprzęty kuchenne się zmieszczą. Ja mam wykusz w salonie dlatego L nie będzie mogła mieć tak wystającego boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 23.09.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=75520&d=1316539284 Okna sa juz wszystkie kanalizacja może być zakładana po zasypce, licznik przed domem w studni wawin i nikt nie wchodzi Wam do mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 23.09.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Jestem na etapie fundamentów i razem z izolacja robocizną i ociepleniem także zasypką zmieszczę się do 23 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 23.09.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 No, brawo dobra cena, ja wypowiem się za tydzień. Narazie kopanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts