tata2011 24.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam, jestem nowy na forum, obecnie moj granat ma robiony strop , zamierzam założyć dach i stąd moje pytanie bo chce obliczyc koszty dachu ,ale nie wiem ile metrow kwadratowych on ma. W planie nie moge sie doszukac. A drugie pytanie jest odnosnie pokrycia, jak myslicie lepsza jest dachowka czy blachodachowka. Z gory dziekuje za odpowiedz i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 24.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 dach w oryginale jak dobrze pamiętam ma 210m2 , uważam ,że dachówka nie ma sobie równych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 24.09.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 u mnie wyszło 217m2 ale mam wykusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 24.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 dach w oryginale jak dobrze pamiętam ma 210m2 , uważam ,że dachówka nie ma sobie równych Oj tak,szczegolnie Monza plus:) Mam pytanie: Napiszcie jakie macie zdanie na temat tynkow gipsowych a jakie o cementowo -wapiennych-jakie robiliscie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 25.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 1. w oryginale jest niby 202m2. 2. Ja ma Roben Flaming Tobago Glazurowana ( ta sama co Claudii z tym że jest mniejsza gabarytowo) 3. dachu wyszło mi ....270m2 z tym że budynek przedłużony o 1,2m ; wszystkie krokwie przedłużone - 85cm za scianę, taras przedłużony o 1,2 m 4. na blachodachówkę bym się nie zamienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tata2011 25.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Dziekuje za odpowiedzi. A jak jest z kosztami zrobienia takiego dachu? chodzi mi o drewno, robocizne i dachowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekzabłocie 25.09.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 witam ile zakupiłeś podbitki (metry kwadratowe) . ponieważ nie mam jeszcze wieźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 25.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ja równiez jestem ciekaw jak koszty blachodachówki w porównaniu z dachówką-pytalem chyba kilka postów wczesniej ale nikt nie odpowiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekzabłocie 25.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 może ktoś napisac ile wam wyszło podbitki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 26.09.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dziekuje za odpowiedzi. A jak jest z kosztami zrobienia takiego dachu? chodzi mi o drewno, robocizne i dachowke. w granicach 50-60 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 26.09.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 witam, my robiliśmy blacho-dachówke blachy wyszło nam 270m bo mamy troszkę powiększony dom i wydłużony taras. także drzewo,pełne deskowanie,papa,2 okna dachowe no i blacho-dachówka za 29zł m. wyszło nam 28 tys. z tym że za prace daliśmy znajomemu 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 27.09.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dziekuje za odpowiedzi. A jak jest z kosztami zrobienia takiego dachu? chodzi mi o drewno, robocizne i dachowke. wszystko zależy od ..." $$$$$" ja buduję gospodarczo w dosłownym tego słowa znaczeniu ...cały dach (270) bez dachowych okien na razie ... wyszedł mnie ok.35 tyś w tym : więźba sosna - 7. tys + 6 tyś robocizna (koledzy)/ podbitka,folie,drewnochrony, rynny,blachy, wakaflexy, śruby, śrubki, gwoździe i wiele,wiele innych pierdół i dodatków - ok. 7 .tys / no i dachówka 14. tyś + cała robocizna - O zł !!! kochany szwagier poświęcił swój urlop w Polsce i w 3 tygodnie we trzech opierdzieliliśmy cały dach - nie liczę tu innych kosztów poniesionych - 13 skrzynek piwa i 18 sztuk Red Labela, Coca - cola :-) ciepło w tym sierpniu było. Także mogę powiedzieć że dach ma "za darmo" zrobiony. (u nas liczą sobie za robotę 50zł od m dachu ! razy 270 m ..... upssss 13,5 do przodu - to już okna są. Pozdrawiam budujących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 27.09.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 witam ile zakupiłeś podbitki (metry kwadratowe) . ponieważ nie mam jeszcze wieźby. 90 m2 ale troszkę zostało .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 28.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Hej, mam pytanie czy 80 tyś za robociznę budowy domu do stanu surowego otwartego jest ok czy za dużo? Myślę tu o domu podpiwniczonym, a bez podpiwniczenia 63 tyś, oczywiście to ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 28.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Hej, mam pytanie czy 80 tyś za robociznę budowy domu do stanu surowego otwartego jest ok czy za dużo? Myślę tu o domu podpiwniczonym, a bez podpiwniczenia 63 tyś, oczywiście to ceny netto. No myślę że drogo. Ja umówiłem sie na robociznę za stan surowy zamknięty bez okien 45 tysia dla gościa. Budynek jak w projekcie trochę powiększony z drobnymi zmianami. Ale fakturka mi nie potrzebna. Radze popytać jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 28.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 ja bym powiedział że makabrycznie drogo. Mnie stan surowy otwarty kosztował 27 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 29.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ja bym powiedział że makabrycznie drogo. Mnie stan surowy otwarty kosztował 27 tyś. Noo, to jest tanio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi i piotrek 29.09.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Stanowczo za duzo.Nam wyszlo 50 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clea 29.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dziś dostałam kolejną wycenę i ta jest już bardziej do przyjęcia 53tyś i też mogę się umówić, że bez faktury to będzie taniej o vat Jedyny haczyk to nie robią dachu....ale zrobią piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 30.09.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam wszystkich po długim czasie 19września odebrałem pozwolenia na mojego Granacika i już mam stan 0 tylko jeszcze w poniedziałek zasypanie i już w środę wchodzą murarze i będą robić ściany tak ze wszystko szybko idzie Tylko troszkę was zmartwię to pustaki poszły do góry ale udało mi się kupić tanio na allegro tak że jestem jeszcze zadowolony Jeśli mogę komuś pomóc to piszcie na priv w miarę czasu pomogę wam i podam ceny jak ktoś by chciał . pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts