croolewna 25.10.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Damian, my malowaliśmy na mahoń, w zasadzie dalej malujemy. Ilość podam jak skończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 25.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja też maluję , na palisander, chyba drewnochronem 5LZaczęłam malować lakiero-bejcą ale ręka mi chciała odpaść ,ciężko się rozprowadza i jest małowydajna.Drewnochron czy coś podobnego z Lakmy jest wydajny,bardzo dobrze się rozprowadza i kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 25.10.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 mam pytanie . na jaki kolor malowaliście podbitkę ( boazerie ) i czym to się maluje ?? i może ktoś pamięta ile tego lit trzeba na Granata z garażem Podbitka, słupy i końcówki krokwi - Drewnochron Orzech Ciemny - wszystko razy 2 - wyszło przeszło 30 l . /10 l - 130 PLN/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 25.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 dzięki za odp wszystkim:) chciałem kolor Złoty Dąb ale nigdzie nie mogłem go kupić u mnie na składach , wiec kupiłem Pinie też jest ładny . 3 op. x 10 lit. cena 135 zł za szt. jak zabraknie to dokupię ale myślę że będzie oki jutro do mnie przyjedzie więźba i zaczynają robić dach już nie mogę się doczekać :) cena za sama więźbę 6.800 zł bez vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.10.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 . Co będzie u nas-czas pokaże, póki co podzielcie się Waszymi doświadczeniami My nie zrezygnowaliśmy żadnego okna a nawet dodaliśmy jedno na klatce schodowej. Też mam fakro ale bez rolet (myślałam zeby dokupić, ale okazały się zbędne). Zasypiając widzę piękne gwiazdy (jak niebo bezchmurne) i cięzko byłoby mi się teraz przestawić . Kup raczej nie ma (jak się jakaś pojawi to deszcz spłucze). Nie mamy problemów z deszczem czy gradem - nikt z naszej rodziny się nie budzi z tego powodu. Nie wiem czy też nie zależy to od wyciszenia (są różne rodzaje okien). Doświetlenie cudowne. Są jednak dwa minusy: cena i brud. Okna dachowe kurzą się niemiłosiernie i jak ktoś myje okna co miesiąc i musi mieć je idealnie czyste - to okna dachowe są nie dla niego. Ja z podbitką nie pomogę, bo założenie było takie, że żadnych brązów nie ma być na zewnątrz. Dlatego mam farbę barwioną w mieszalniku na szary kolor. Całość kosztowała mnie 600 pln ale warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 31.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Witam byliśmy z mężem dzisiaj na wycenie dachówek i normalnie mamy już taki mętlik w głowach że szok Czy ktoś ma dachówkę z Braasa bałtycką? albo Creatona Balance(czarna angoba) albo Robena średzka plus??Już asmi nie wiemy którą wybrać Oczywiście Braas wychodzi najtaniej nas policzyli na około-- 11tyś, Creaton--15tyś i Roben też 15tyś Pomocy!! na którą się zdecydować która jest najlepsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 31.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 nie będę obiektywna bo mam robena a jak wiadomo każdy chwali swoje.... mogę jedynie skromnie dodać ,że roben budzi zachwyt wśród przechodniów i wygląda bardzo elegancko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 31.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Potwierdzam moja przedmówczynię...też mam Robena i jesteśmy zadowoleni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 31.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Tylko właśnie na składach budowlanych a byliśmy na dwóch to Roben miał pęknięcia takie pajączki na glazurze jak to jest u Was??Wszystko było i jest ok z tymi dachówkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 31.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 u mnie gładkie jak pierniczki może mają jakąś felerną partię ... sąsiad budujący się obok również zakupił robena bez skazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 01.11.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Roben Monza Plus ,gladziutka i elegancka :)polecamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K. 01.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam wszystkich granatowiczów. Bardzo podoba mi się ten projekt domu, myślę o powiększeniu salonu poprzez dodanie wykuszu pomiędzy salonem a kuchnią. W związku z tym mam prośbę do właścicieli domów z wykuszem o podanie wymiarów salonu po dodaniu wspomnianego wykuszu - boję się że będzie późnej problem ze znalezieniem mebli tzn. chodzi mi o narożnik - bowiem zmniejszy się jedna ze ścian i bardzo mnie interesują te wymiary pomieszczenia oraz jeżeli to możliwe przesłanie zdjęć z aranżacji tak przerobionego salonu. Co prawda na forum było umieszczone zdjęcie z wymiarami ale niestety nieczytelne. Z góry dziękuję za pomoc (mój mail - [email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 01.11.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam po dłuższej przerwie.... mam pytanko do wszystkich którzy pokryli granacika dachówką... W jaki sposób wasi dekarze wykończyli dach nad garażem na łączeniu ze ścianą domu. Czy zakończenie wykonali z blachy? W jaki sposób wykonali wykończenie lukarny? Czy tez obrabiali blachą ocynkowaną? W razie możliwości proszę odpowiedzi i fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 01.11.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 witam ja mam też pytanko o dach ile płaciliście za krycie dachu dachówką,rynny,obróbki itp ?? Jadę za półtora tygodnia do polski i chce dać dach do wyceny i może zdążę jeszcze położyć dachówkę przed zimą ( oczywiście jeszcze nie kupiłem dachówki ) długo się czeka na dachówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 02.11.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Kasia K. w mojej galerii znajdziesz zdjęcia granata z dodanym wykuszem między kuchnią a salonem. Będzie tam stał stół z krzesłami a ściana, która pozostała jest na tyle duża, że ustawimy przy niej zestaw pod telewizor. Andre79 u nas nic nie było wykończone blachą, postaram się wrzucić fotki za dzień-dwa. damian88 płacimy 65 PLN za metr dachu, góralom aż się pali w rękach robota! W cenie montaż okien dachowych i rynien. Czas oczekiwania na dachówkę na pewno zależy od modelu no i tego, gdzie kupisz - czy w dużym składzie (tam może nawet będzie na stanie wystarczająca ilość) czy w małym, gdzie będzie sprowadzana na zamówienie. My czekaliśmy ok. miesiąc ale nasza dachówka jak się okazało jest na tyle orginalna, że nigdzie nie ma jej na stanie, wszystko na zamówienie z Niemiec. I tu moja rada- nie bierz tak jak my czegoś tak trudno dostępnego, teraz mamy wielki kłopot z domówieniem kilku sztuk, których niestety zabrakło (wielki minus dla pana, który nam liczył ilość dachówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 02.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) Andre79-wszystko znajdziesz w moim dzienniku... jakby Ci sie nie chciało szukać to wrzucam wykończenia daszku- cały dach obity blachą ,dach garażu na styku z domem niczym nie jest łączony,dachówka z garażu dolega do ściany domu... chyba dobrze Cię zrozumiałam:confused: damian88-koszty dachu i inne -patrz tabele w moim dzienniku Edytowane 2 Listopada 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 02.11.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) witam ja mam też pytanko o dach ile płaciliście za krycie dachu dachówką,rynny,obróbki itp ?? Jadę za półtora tygodnia do polski i chce dać dach do wyceny i może zdążę jeszcze położyć dachówkę przed zimą ( oczywiście jeszcze nie kupiłem dachówki ) długo się czeka na dachówkę ?? damian88. Witam serdecznie. Mam do pana pytanie i ogromna prosbe,czy bylaby mozliwa obejrzenia pana domku na zywo oraz pytanko gdzie dokladnie w Czersku pan buduje ten domek. Maż pochodzi z Czerska i bardzo by nam zalezalo na obejrzeniu tego domku. Chcemy z mezem wybudowac ten domek a obejrzenie tego domku bardzo by nam pomoglo. Bardzo by nam zalezalo na doradztwie z pana strony w niektorych sprawach dotyczacych budowy. Pozdrawiam Prosze o kontakt na e-mail: [email protected] Edytowane 2 Listopada 2011 przez marzena-m dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 02.11.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 marzena-m hei aktualnie nie ma mnie w Polsce ale będę 11 listopada i przez jakieś 4 dni wiec możemy się jakoś zgadać i zobaczycie sobie na żywo jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 02.11.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 dzięki wszystkim za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 02.11.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 damian88. Bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts