malineczka79 09.11.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam! Jestem nowa więc gorąco wszystkich pozdrawiam! Również mnie GRANAT bardzo przypadł do gustu i planujemy,jak dobrze pójdzie w przyszłym roku zacząć budowę...Niestety dopiero.Ale już dziś śledzę Wasze wypowiedzi. I tu moje pytanie, jak to jest z kominkiem w Granaciku?Nie bardzo się znam ale czy on nie znajduje się w jadalni? Wolałabym w salonie. Bardzo proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 09.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) malineczka79- kominek znajduje się w salonie z prawej strony , za jadalnię uważam kawałek miejsca pod oknem z lewej strony u mnie graniczy z barkiem (na zdjęciu murek) u innych jest tam wykusz. W głębi jest kuchnia z oknem. Szczegółowy rozkład pomieszczeń możesz zobaczyć w moim dzienniku. Edytowane 9 Listopada 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 10.11.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ile wam wyszło m2 tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 11.11.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 ile wam wyszło m2 tynków? 560m2 (dodany garaz 2st.,wykusz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 13.11.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Czy ktos z budujacych montowal drzwi zewnetrzne Hormann'a http://images50.fotosik.pl/287/1fe7aef6cf569ae2med.jpg Jesli tak prosze o zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K. 15.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Drodzy Granatowicze, mam pytanie odnośnie obracania komina w salonie. Domyślam się, że poprzez obrócenie komin wychodzi z dachu nie przecinając lukarny - co z pewnością stanowi prostsze i mniej skomplikowane prace na dachu. Jednak interesuje mnie jak wówczas wygląda pokój na górze (w projekcie nr 13). W miarę możliwości proszę o poprzesłania zdjęć tak zmienionego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Kasiu , u mnie jest przesunięty komin ....dzięki temu zmieściło się łóżko i szafka nocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 15.11.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 witam mam do was pytanie, ile wyniosła was instalacja prądu bez kontaktów itp. ile kosztuje sam materiał? a ile robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 mnie 7 tys materiał i robocizna ale bez białego montażu tzn bez gniazdek i załączników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 15.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 dzięki Claudii na ciebie zawsze można liczyć. a pamiętasz ile było w tym za sam materiał? i czy robiłaś wszystko tak jak jest w projekcie czy zmieniłaś gdzieś np gniazdka. bo nam powiedzieli ze nawet jednego gniazdka nie można przestawić bo nie odbiorą tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 15.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 dzięki Claudii na ciebie zawsze można liczyć. a pamiętasz ile było w tym za sam materiał? i czy robiłaś wszystko tak jak jest w projekcie czy zmieniłaś gdzieś np gniazdka. bo nam powiedzieli ze nawet jednego gniazdka nie można przestawić bo nie odbiorą tego. pier......nie po prostu kto będzie tam mieszkał ? ty czy ten co ci będzie odbierał ? Rób wszystko jak Tobie pasuje i gdzie uważasz że będzie dobrze . Na projekt nie patrz , i zapewniam ... będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 15.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) instalację elektryczną zleciłam firmie , za całość chcieli 7tys łącznie z garażem,i kanałem.Nie robiłam wg projektu ,panowie chodzili za mną i rysowali po ścianach gdzie co chcę mieć wg własnych potrzeb.Trochę przesadziłam bo sporo punktów nie używam:D Montaż gniazdek zrobił mąż.Na koniec ci sami panowie zrobili pomiary,protokół i odbiór i za to skasowali mnie jeszcze 300zł. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Claudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K. 15.11.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Claudii dzięki za szybką odpowiedź - rozumiem że po przesunieciu kominu nie przechodzi już on przez lukarnę. A pamietasz może o ile przesunęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 16.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 nie pamiętam dokładnie ale zmierzyłam odległosć od ścianki kolankowej do komina =1,80m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andre79 16.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witam, do marta_k99 instalację elektryczną możesz całkowicie inaczej wykonać niż ta w projekcie, ważne żeby odpowiadała twoim wymaganiom i została wykonana zgodnie ze sztuką i przepisami. U mnie też w instalacji nastąpi wiele zmian w porównaniu z projektem. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Andre79 zmiana treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek033 18.11.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam.Wszystkich pozdrawiam,pierwszy raz jestem tutaj i bardzo mi się podoba. My też budujemy Granacika i mam pytanie czy ktoś ogrzewa dom gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 19.11.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 My ogrzewamy gazem. W zeszlym roku-(byl to nasz pierwszy rok mieszkania)- za caly rok zaplacilam ok 3200 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 19.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Pięknie prezentuje się domek, u nas dopiero początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loxley 19.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Pięknie prezentuje się domek, u nas dopiero początki... Pozdrawiam Tinka . Jakie początki ??? daleko już macie .... nie patrz na tych co mieszkają. Szybko idziesz ..... witam w gronie "lustrzanych odbić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Witam Was, mam taki dylemat. Na klatce schodowej w projekcie zaplanowaliśmy sobie dwa okna, jedno w ścianie a jedno dachowe (w schodach ażurowych będzie podstopnik). Architekt uprzedził nas, że jak dojdzie zadaszenie nad tarasem to okno w ścianie zostanie w połowie zasłonięte przez te zadaszenie. Teraz doszło do realizacji i zastanawiam się, czy nie zamurować okna w ścianie, mąż nalega żeby zostawić, bo nawet w połowie zasłonięte to i tak będzie rozświetlać hol. Postaram się wysłać dziś zdjęcia i rozjaśnić o co chodzi. Edytowane 26 Listopada 2011 przez Tinka25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts