Tinka25 20.12.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Zrezygnowaliśmy jednak ze szprosów, mamy klasyczne okna w kolorze złotego dębu. Zrobiliśmy tak, gdyż nie mogliśmy zdecydować się na ilość szprosów, zbyt duże ryzyko, by "spartaczyć" wygląd domu. Poza tym, szkoda byłoby patrzeć na piękne widoki zza okna w kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.12.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zrezygnowaliśmy jednak ze szprosów, mamy klasyczne okna w kolorze złotego dębu. Zrobiliśmy tak, gdyż nie mogliśmy zdecydować się na ilość szprosów, zbyt duże ryzyko, by "spartaczyć" wygląd domu. Poza tym, szkoda byłoby patrzeć na piękne widoki zza okna w kratkę. I tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 21.12.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam , Mam do was pytanko muszę wybrać do 27 Grudnia stolarkę i moje pytanie brzmi : -Jakie okna dachowe wybrać Fakro czy Roto ,bo każdy sprzedawca chwali inne . -Jakie drzwi wejściowe czy PCV ? A może ktoś słyszał o drzwiach kompozytowych Vikonga (http://www.vikking.eu) cena ok.4.300 zł -Czy drzwi do garażu z tyłu mogą być metalowe KMT w okleinie ? -I teraz okna czy Veka z okuciem Siegenia czy Roto brać ?? Chce serie Alphaline 90 + cena samych okien z montażem 10 szt. 16 tyś. zł (6 komór,klin docieplający , szyby dwukomorowe czyli 3 szyby) Pomóżcie co wybrać !!!! PS : WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 21.12.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Mamy okna Fakro, okna 3 szybowe, 6 komór, profil veka. Co do drzwi zewn. jeszcze nie jesteśmy tak daleko z tematem, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkwiat 21.12.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 WITAM okna dachowe mamy FAKRO obrotowe a zwykłe DRUTEX 2-szybowe 5-komorowe WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 24.12.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Dla wszystkich budujacych i dla tych ktorzy dopiero wypelniaja papierki:)Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 24.12.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Życzę Wszystkim pięknej przepełnionej radością i miłością Wigilii Bożego Narodzenia, rodzinnych, spokojnych, zdrowych Świąt i Niezwykłego Nowego Roku!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 28.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 odnośnie okien znalazłem ciekawostki na stronie http://stolarka.org.pl/. tabela parametrów :http://pkpplewiatan.pl/dla_mediow/informacje_prasowe/1/_files/2011_11/zest_okna.pdf więcej informacji : http://www.stolarkavip.pl/okiem-eksperta/marketing/890-okna-niezbadane-problemy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 28.12.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Mam pytanie które pewnie zainteresuje wszystkich budujących. Wczoraj slyszalem w tv reklame chyba dzisiejszego wydania Gazety Wyborczej z Dodatkiem odnosnie ZWROT VAT ZA MATERIALY BUDOWLANE. Poszedlem do sklepu a tu zadnego dodatku oprócz plyty ABBY nie widze. Czy ktos z was ma taki dodatek albo udalo wam sie go dzisiaj kupic. Potrzebny jest mi w wiadomym celu-chcialem zajac sie zwrotem podatku bo nikt za mnie tego nie zrobi. Pozdrawiam i Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 29.12.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Z tego co tak przejrzałem na szybko nic tam ciekawego nie było.Oprócz znanych już rzeczy, których dowiesz sie w każdym urzędzie skarbowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 29.12.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 witajcie Mam delikatny problem... Moze to i nie jest problem, ale dla mnie laika w budownictwie dylemat. Mianowicie mam nierówną działeczke. I pasowałoby ją podrównać. Zamieszczam dwa załaczniki. Jedno zdjecie i rysunek. Chodzi mi o to że dojazd do omku będzie pod górke... I ma być wjazd do garażu oczywiście. Problem pojawia sie w momencie wysokosci fundamentów. W Wigilie ze szwagrem, i weżem pełnym wody poszlismy na działke pomierzyć +/- jaki jest spadek. Co i jak wyszło widac na rysunku. Powiedzmy ze chciałbym równac działke do poziomu gdzie jest "0". Wjazd do garażu miałbym ok. 1m-1,3m wyżej niż droga dojazdowa. Moze to i jest niewiele, jednak na działce na żywo sprawa wyglada całkiem inaczej. Moze ktos doradzi coś sensownego jak to ugryźć. Teraz jestem już mądrzejszy po fakcie bo papiery są gotowe. Mogłem w stosunku do posadownienia domu opuscic garaz np o 0,5m niżej. Wtedy byłoby miodzio. Teraz pewnie też by nie było z tym problemów, jednak zmiany w rysunkach to dodatkowo 1000zł. Czy ktoś coś doradzi? I druga sprawa - to już poza projektami i kierownikiem. Pod garazem chciałbym ( bez projektu ) zrobić sobie mini-piwniczke. Czyli wybieram ziemie, zbroje, szoluje i zalewam. W taki sposob ze nikt oprócz mnie o tym nie wie. Czy jest to takie różowe jak mi sie moze wydawać, czy jednak jest drugie dno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 30.12.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Czy może ktoś wie, gdzie w wielkopolsce można kupić załączone drzwi zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 01.01.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witam wszystkich granatowców w Nowym 2012r i życzę wszystkim spokojnej budowy i szybkiego zamieszkania w domkach..... Tinka, wejdź na stronę Firmy ART-Tom, to producent tych drzwi ( mam takie u siebie ) ale kupowałam je w Stobrawie i wyszło to drożej niż u producenta. Jak zamówisz to obojętne gdzie mieszkasz i tak dowiozą ci je do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 01.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 o! dzięki, znalazłam nawet, że w naszym mieście jest dystrybutor tej firmy, czy jesteś zadowolony z tych drzwi? i czy masz wersję droższą dębową (cena ok3,5 tyś.) czy wersję tańszą z sosny - za ok 2600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 01.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Mam wersje dębową ale wtedy, kiedy kupowałam kosztowały 4 tysiące. Co do zadowolenia to, po tym jak mi je wymienili na nowe to wszystko jest ok. Pierwsze drzwi po pierwszej zimie, gdzie temperatura spadła do -30 stopni, tak się wypaczyły, że nie można było ich normalnie zamknąć. Do tego odlutowało się to piekne okucie i przy każdym zamknięciu strasznie stukało......u mnie w dzienniku znajdziesz zdjęcie wypaczonych drzwi...,. Generalnie to jestem zadowolona, bo prezentują się ok a do tego w wiatrołapie jest jasno, mimo, ze oszklony jest tylko mały kawałek drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 02.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Mam pytanie które pewnie zainteresuje wszystkich budujących. Wczoraj slyszalem w tv reklame chyba dzisiejszego wydania Gazety Wyborczej z Dodatkiem odnosnie . Poszedlem do sklepu a tu zadnego dodatku oprócz plyty ABBY nie widze. Czy ktos z was ma taki dodatek albo udalo wam sie go dzisiaj kupic. Potrzebny jest mi w wiadomym celu-chcialem zajac sie zwrotem podatku bo nikt za mnie tego nie zrobi. Pozdrawiam i Wesolych Swiat Płyty nie mam, i nie widzę takiej potrzeby. Do Urzędu Skarb musisz przygotować zestawienie nast dokumentów: 1/ ksero z każdej faktury, 2/ zestawienie z faktur (kserowanych), wg nazw kolumn: nr fakury; poz materiałowa na fakturze Tylko za materiały, nie za transp i robociznę); nip sprzedawcy; kwota brutto sprzedającego; kwota podatku 23% lub 22%,-tytuł zestawienia: zwrot wydatków z budown mieszk/druk VZM 1. uwaga: wykonałem w ark exela. 3/ ksero pozwolen na budowę 4/ na stronie http://www.mf.gov.pl masz druk VZM do wypełnienia; jest aktywny. Tam w poz 57 wpisz ile stron zestawienia; a w poz 58 ile jest załączników. Dobrze jest dołączyć opis budynku z projektu. Uwaga: zestawienie do Urzęd Skarb wypełnia się co roku i nie można 2x w roku. Najlepiej w grudniu, podsumowanie roku i w następnym grudniu. Ogólnie: największy ciężar gatunkowy ma vat 22%. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 03.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 witam ma może ktoś dachówkę Robena Typ S Tobago ?? (czarno-brązowa) Jeśli tak prosił bym o zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 03.01.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ile płaciliście za rynny stalowe powlekane na cały dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 03.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Roben Typ S, ale kolor kasztan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 03.01.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 a możesz mi podesłać fotkie jak to wygląda ?? [email protected] bo nie wiem jak typ S wygląda za dużo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts