Tinka25 25.01.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 prysznic masz tylko na parterze?tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 25.01.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witajcie, czy posiada może ktoś zrobiony ostatnio kosztorys lub rozliczenie kredytu... w najbliższym czasie czekają mnie formalności związane z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 25.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 A Claudii uważam za mega niesamowitą forumowiczkę! Dużo można skorzystać od Ciebie, za co dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 mnie instalacja elektryczna kosztowała ok 7tys ( materiał i robocizna) natomiast cała instalacja wodna kanalizacja ogrzewanie, podłogówka na 100% domku ok 50tys ( piec gazowy, kolektory, zasobnik wody 300l) Na szczęście mój mąż zrobi prąd a teściu wodę... Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 25.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 też robię frytki,bigos i nomalnie gotuję -bardzo dobrze w tej sytuacji spisuje się okap ,goście siedzący nisko na rogówce nie widzą co szykuję -tu przydatny jest barek, który całkowicie zasłania blaty kuchenne z drugiej strony mam ścianę z kominkiem a za nim lodówkę ,piec i tego też nie widać,bezpośredni wzrok kieruje się na okno i zlew, nie mam problemu.Minusem jest krajalnica i jak wieczorem kroję chlebek to to jest denerwujące jak np patrzę na ulubiony serial. Gdybym miała ponowny wybór też bym tak zrobiła tzn na wpół przesłoniła kuchnię, może nie całkiem otwartą ale tak jak mam teraz jest idealnie. Claudii - jeżeli mogę Cię poprosić o jakiś kontakt mailowy spoza forum będę wdzięczna! Mam na myśli kontakt z Tobą poprzez źródło do którego codziennie zaglądasz - po zakończeniu budowy domyslam się, że Forum takim nie jest. Masz tak fajny domek, pomysły i przemysleniam, że jeżeli pozwolisz chciałabym z nich pewnie skorzystać. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 25.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Izulek mam pytanie, jak szeroką masz ściankę w górnej łazience w miejscu gdzie masz prysznic i wc-cik. Chciałąm podkraść pomysł, ale mam niżej ściankę kolankową i wątpliwości, czy zmieści mi się toaleta i prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 25.01.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Tinka, nie za bardzo wiem o który wymiar Ci chodzi, więc podam Ci wszystko ze szczegółami. Ściana od strony naszej pralni (strychu nad garażem) ma: -215cm od ściany sypialni do ściany oddzielającej prysznic od wc -17cm grubość ścianki dzielącej (pustak 10cm + tynk + płytki) -142cm do ściany kolankowej Sama ścianka oddzielająca prysznic od wc ma wysokość 225cm od gotowej podłogi i głębokość 120cm - to wystarczy aby zmieściła się kabina 90cm + wieszak na ręcznik. Przerwa powyżej ściany do skosu (od strony wc) u nas jest 26cm, natomiast od strony prysznica 42cm. Jeśli brakuje Ci wysokości, to lekkie odsunięcie tej ścianki od ś.kolankowej da dodatkowe centymetry (odległość od krawędzi prysznica do surowego otworu drzwiowego to ok 30cm). No i ostatnie "...czy zmieści mi się toaleta i prysznic " U nas ściana kolankowa jest podniesiona w stosunku do oryginalnego projektu w sumie o ok 33cm. Najlepiej sprawdzić to namacalnie .... i to dosłownie Panowie "na lekkim cyku" mają taki obyczaj że stoją zamiast usiąść.... wziąłem kilka pustaków 10cm aby zasymulować wysokość gotowej podłogi, jeśli w danym miejscu mieściłem się pod skosem a nad głową było ok 10..15cm, to właśnie było TO miejsce gdzie zamontowałem wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięki za cenne informacje, my od drzwi do ścianki kolankowej mamy 4,20 m, po złączeniu Twoich wymiarów wyszło 3,74 m. Z tym, że my ściankę kolankową mamy tylko na 2,5 pustaka, więc trzeba będzie skrócić pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 sorry nie od drzwi tylko od ściany sypialnianej:) czyli cała szerokość łazienki po podłodze to 4,20 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 26.01.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 sorry nie od drzwi tylko od ściany sypialnianej:) czyli cała szerokość łazienki po podłodze to 4,20 m U nas wymiary są zgodne z oryginalnym projektem, a u Ciebie budynek jest chyba nieco poszerzony. tak czy inaczej miejsca masz sporo. Wg mnie w tej przestrzeni od prysznica do ściany kolankowej powinnaś zmieścić nie tylko wc, ale i na bidet zostanie Ci jeszcze trochę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 tak, mamy dom poszerzny o ok. 1,5 m ze względu na salon, w orginale dla nas byl trochę za mały. Bidet nie zmieści się, wczoraj mierzylam tą ścianę nie licząć drzwi, to przyzwoitą przestrzeń, gdzie nie wali się głową w sufit to do wykorzystania jest ok 1,70 m, pozostałą część przy ściance kolankowej jest już niska, poniżej metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 postaram się*wrzucić po południu zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a gdzie macie grzejnik w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 26.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Grzejników w zasadzie brak 100% podłogówka. Coś co można nazwać grzejnikiem to suszarka w dolnej łazience (używana), suszarka w pralni (nie grzeje, robi za wieszak), grzejnik panelowy w garażu (skręcony na rozdzielaczu na absolutne minimum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 26.01.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Poniżej zdjęcie łazienki górnej od strony pralni, z drugiej strony szerokość ściany jest taka sama, tyle, że nie ma komina, na tym obszarze chcę zmieścić prysznic i wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 26.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tinka, jeśli możesz daj rzut z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 27.01.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Poniżej zdjęcie łazienki górnej od strony pralni, z drugiej strony szerokość ściany jest taka sama, tyle, że nie ma komina, na tym obszarze chcę zmieścić prysznic i wc Tineczko, czy ta Twoja łazienka jest w tym miejscu co w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 27.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Hej, na stronie 174 są rzuty naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 27.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Tinka, a może coś takiego (przygotowane na szybko). Przy ściance wc, a dalej bliżej skosu bidet. (za wzór wanny posłużyła Ravak Rosa II 105x150) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 27.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 W miejscu w którym jest ścianka dla prysznica powinno być ok 175cm + wysokość ścianki kolankowej (o ile masz dach o nachyleniu 40st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts