Tinka25 27.01.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 a tak z innej beczki, spotkaliście się z taką sytuacją? nie dostaliśmy pozwolenia na szambo, ze względu na to, że planowana jest inwestycja wybudowania sieci kanalizacyjnej, napisali nam, że sieć zostanie wybudowana w 2013 roku, a my musimy przeprowadzić się w 2012. Napisałam prośbę o wybudowanie tymczasowego szamba do czasu wybudowania sieci. Dziś mężowi nawet nie przyjęli tego pisma w starostwie, urzędniczka powiedziała, że możemy pismo złożyć gdy oni zmienią*plan zagospodarowania przestrzennego, ale nie potrafiła powiedzieć kiedy zmienią ten plan.. śmierdzi mi tu niezgodnością*z prawem, jak starostwo może stawiać mi warunki, kiedy mam się wprowadzić do domu? Notabene...mamy 80 m do drogi w której jest sieć kanalizacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek ch 28.01.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 do wasiek prześlij mi adres meila to ci coś wyślę i opisze jak to pozmieniałem [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 29.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Tinka-jedyne co ci moge powiedziec to tyle ze żaden urząd nie powienien odmówić ci przyjecia twojego wniosku bez wydania pisemnej odmowy. Mam jeszcze pytanie z innej beczki: CZY MOGE ODLICZYC RÓŻNICE POMIEDZY 23% A 8% PODATKIEM, ZA PODŁACZENIE PRĄDU NA DZIALKE, ZA KTÓRY ZAPLACILEM PGE 1650ZL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 29.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 kolejna porcja zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 29.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 29.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No ladnie milarz-widze ze prace juz mocno zaawansowane. Tylko zastanawia mnie-jakie beda drzwi do pomiesszczenia nad garazem? Jak tam juz jest skos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 30.01.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Nasza górna łazienka http://i36.tinypic.com/x5d2w.jpg http://i36.tinypic.com/nyg0us.jpg http://i38.tinypic.com/10mvfok.jpg http://i37.tinypic.com/2r2rr7m.jpg Zdjęcia tuż po przeprowadzce. Też jestem ciekawa tej dolnej łazienki. Nasza wygląda tak: http://i37.tinypic.com/j81dw2.jpg http://i36.tinypic.com/23s7wid.jpg http://i38.tinypic.com/30041ol.jpg Izulek możesz mi podać szerokość okienka w dolnej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 30.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Monika-wyglada ze jest takie same jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 30.01.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dokładnie, wymiar okna jak w projekcie, ale nie pamiętam jaka to szerokość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 30.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 120cmx60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 30.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Czy macie ogrzewanie podłogowe? jeśli tak, to czy w całym domu jeśli nie, to dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milarz 30.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 tinka25 mam podłogówkę w całym domu tylko w garażu grzejnik no i drabinki w łazienkach. tommiberry drzwi będą standardowe otwierane do wewnątrz łazienki/sypialni ale niestety po otwarci będzievfg skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 31.01.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czy macie ogrzewanie podłogowe? jeśli tak, to czy w całym domu jeśli nie, to dlaczego?? Tinka, a Wy jakie będziecie mieli ogrzewanie? Nie mam nic przeciwko podłogowemu, ale kłóci się to z moimi marzeniami o naturalnych dechach w salonie. Jakie masz na ten temat przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 31.01.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A czy ktoś buduje Granata w okolicach Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 31.01.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Na parterze będziemy mieć podłogówkę, teraz można pod panelami kłaść podłogówkę bez obaw, są chyba też rodzaje drewna, pod którymi również nadaje się ogrzewanie podłogowe Pytanie do milarza, w sypialni nie masz duszno przez ogrzewanie podłogowe, wszędzie na forach odradzają w sypialni takie ogrzewanie? poza tym w salonie i na korytarzu hydraulik zaleca mi dodatkowo grzejniki..czy Tobie wystarcza podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 01.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Tinka, sugeruję Ci wykonanie wszędzie podłogówki, a zwłaszcza na piętrze. Duszno robi się tylko od braku powietrza, a nie od tego że jest podłogówka - to są zabobony.Na duszność w domu najlepsza jest sprawna wentylacja (najlepiej mechaniczna uzupełniona o rekuperator) - u nas, praktycznie od jesieni do późnej wiosny nie otwiera się okien, bo nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjustyna 01.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Pomęcze jeszcze w sprawie schodów na strych. Jakie macie wymiary . Leszekf- jak zamontowałes swoje schody, przesuwałeś belki w dachu... czy schody masz w górmym przedpokoju, czy może gdzieś indziej ?? Z naszych wyliczeń wynika, ze nie ma szans, by 70x120 sie zmiesciły. Jesli mogę, to prosze o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 01.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 jjjustyna, zależało nam, aby obydwa pokoje były takie same, dlatego w stosunku do projektu piętra mamy drobną zmianę - poprzesuwaliśmy ścianki działowe i w efekcie kosztem naszej sypialni dzieciaki mają pomieszczenia identycznej wielkości. Dało to też możliwość zamontowania dużych schodów strychowych. Schody rozkładają się w kierunku sypialni. Szczegóły są w załączonym szkicu - na czerwono nowy układ ścian, prostokąt na środku to schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 01.02.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Oczywiście, nie dokonywałem żadnych zmian w konstrukcji więźby - wszystko zgodnie z projektem.... no prawie wszystko, ale w wypadku tego szczegółu nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjustyna 01.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 teraz to już wszystko jasne My nie zmienialismy układu pomieszczeń na górze, dlatego mamy problem z tymi schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts