Tinka25 22.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 jaki współczynnik powinna mieć welna do ocieplenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjustyna 22.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 my dajemy knaufa 039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 22.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nosean bardzo ładne masz łazienki Już myślę jak namówić męża żeby przerobił kanalizacje tak, żeby wc zrobić pod oknem, bo na razie mamy wszystko na jednej ścianie ;/ a podoba mi się tak jak u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosean 23.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dziękuje . Mam nadzieję, że łazienka na dole będzie funkcjonalna. To się okaże "w praniu". Wydaje mi się że kabina prysznicowa jest trochę za duża (jest 90-tka, choć ja chciałam 80-tkę) - brak jest miejsca na jakiś kosz na pranie, co i gdzie ręczniki powiesić... Łazienki nie są jeszcze skończone - na górze brak luster, baterii i umywali - jak będzie całość - to się pochwalę (jak będzie czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosean 23.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 jaki współczynnik powinna mieć welna do ocieplenia dachu? my mamy 0,035 W/mK - rockwool (toprock) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 25.02.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 nosean ale śliczne masz łazienki poproszę o więcej zdjęć Pozdrawiam Nosean śliczny ten Twój Granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosean 26.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Nosean śliczny ten Twój Granat Dziękuję. Jak będą całe łazienki to pokażę. Resztę, też, bo na razie to tylko białe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 26.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jeszcze niedawno tylko śledziłam forum i budujących granata. Mialam rowniez przyjemnosc dwokrotnie obejrzec ten domek na zywo dzieki dwom wspanialym forumowiczom za co bardzo dziekuje bo tylko przekonali mnie, że ten domek jest rewelacyjny. Tak bardzo mi sie spodobal że jestem posiadaczką projektu granat. Mam nadzieje rozpocząć budowę tego roku ale obecnie czekam na pozwolenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 27.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jeszcze niedawno tylko śledziłam forum i budujących granata. Mialam rowniez przyjemnosc dwokrotnie obejrzec ten domek na zywo dzieki dwom wspanialym forumowiczom za co bardzo dziekuje bo tylko przekonali mnie, że ten domek jest rewelacyjny. Tak bardzo mi sie spodobal że jestem posiadaczką projektu granat. Mam nadzieje rozpocząć budowę tego roku ale obecnie czekam na pozwolenie. Pozdrawiam Ach te papiery... My od momentu pierwszej wizyty geodety do pozwolenia czekaliśmy 7 miesięcy. W tym czasie warunki zabudowy były tylko przepisane na nas bo wcześniej były zrobione na rodziców. Pozdrawiam i niech mury pną się do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 27.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 witajcie. Na wiosne jak tylko ziemia przeschnie zaczynamy coś robić - wkońcu. Gromadzimy materiały na fundamenty i mam pytanko do Was odnosnie ich izolacji, a konkretniej o lepik itp. Gdzien tu widzialem na forum kupe czasu temu że ktos ich malował dysperbitem, ktos inny mówi mi zeby robic na ciepło... Znalazłem na allegro cos takiego: http://allegro.pl/fundamenty-izolbet-masa-gruntujaca-20-kg-walbrzych-i2087593717.html Czy takie cos bedzie ok? I ile tego trzeba? pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 27.02.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 do,, portnej '' ja właśnie takim czymś jak dałaś/eś w linku malowałem wyszło mi 40 kg tego . tylko że u mnie było malowane to dopiero po ociepleniu fundamentów tzn. styropian siatka i na to klej i wtedy jak wyschło to malowane dysperbitem dopiero , nie wiem czy tak jest ok ale tak mi zrobili pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 28.02.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mam prośbę czy ktoś z Was zachował okienko okrągłe a zrezygnował ze spiżarni? Chciałbym zachować to okienko gdyż nadaje fajny klimat. Jednak skoro rezygnuje ze spiżarni to szkoda ściany gdyż mogłyby tam być szafki (nie koniecznie hm) wierzę, że ktoś z Was już to rozwiązał i i wklei kilka zdjęć za co wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klinkaa 01.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mam prośbę czy ktoś z Was zachował okienko okrągłe a zrezygnował ze spiżarni? Chciałbym zachować to okienko gdyż nadaje fajny klimat. Jednak skoro rezygnuje ze spiżarni to szkoda ściany gdyż mogłyby tam być szafki (nie koniecznie hm) wierzę, że ktoś z Was już to rozwiązał i i wklei kilka zdjęć za co wielkie dzięki Ja nie mam ani okienka ani spiżarki, ale widziałam gdzieś w internecie (nie wiem czy na naszym forum) zdjęcia z tym okienkiem w kuchni bez spiżarni. No i... jeśli zastanawiasz się nad zostawieniem takiego okna upewnij się czy jego cena Ci odpowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 01.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 mapex ja jestem na etapie planowania kuchni. Odradzono mi spiżarkę, mam orginalne wymiary kuchni i rzeczywiście nie jest zbyt wielka. Nie mogę przeżałować tej spiżarni, to tak przydatne miejsce.. Zamiast niej chcę zrobić dużą wysywaną półkę cargo. Okrągłe okno zabierze część i tak niewielkiej przestrzeni, dobrze to przemyśl. Szczerze mówiąc, nawet gdybym zostawiła spiżarnię to z okrągłego okienka zrezygnowałabym, pod tą ścianą można przecież ułożyć półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 01.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 bez przesady, mnie okno okrągłe kosztowało 250 zł, to nie jest chyba majątek w obliczu tego, że na budowę generalnie trzeba zapłacić ponad 300 tyś. a uważam, że urok tego domku jest również w tym okrągłym oknie, patrząc na wizualizację gotowego domku z internetu dlatego nam się ten dom tak podoba, bo ma wszystkie elementy, które ma, i likwidacja któregoś z nich może zburzyć te piękno, dlatego też pozostawiłam i okrągłe okienko, i łuk w drzwiach przy balkoniku, by zachować dokładnie ten wizerunek w którym się zakochałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikałódzkie 01.03.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 bez przesady, mnie okno okrągłe kosztowało 250 zł, to nie jest chyba majątek w obliczu tego, że na budowę generalnie trzeba zapłacić ponad 300 tyś. a uważam, że urok tego domku jest również w tym okrągłym oknie, patrząc na wizualizację gotowego domku z internetu dlatego nam się ten dom tak podoba, bo ma wszystkie elementy, które ma, i likwidacja któregoś z nich może zburzyć te piękno, dlatego też pozostawiłam i okrągłe okienko, i łuk w drzwiach przy balkoniku, by zachować dokładnie ten wizerunek w którym się zakochałam. Tinka, ale masz tę spiżarnię zachowaną - dopytujemy z mężem (mapex), bo nam też szczerze mówiąc wydaje się, że w tym okienku jest dużo uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 01.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 My też zostawiliśmy okienko okrągłe bo jest w nim wiele uroku. Ale nie mam pomysłu jak to zrobić w środku bo kuchnie mamy przeniesioną do pokoiku na dole a tam mamy salon. Myślę żeby zastawić to jakąś witryną czy jakoś tak:) mam dużo czasu do namysłu bo nie widzę u nas szybkiego wykończenia domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 01.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mapex znalazłam dziennik, gdzie są zdjęcia z oknem okrągłym w kuchni. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?111850-Dziennik-Moniki-i-Andrzeja-Granat/page3 Jak dla mnie to tak ni w 5 ni w 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 01.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U nas w sobotę będzie montaż okien. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 02.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Milaluka wielkie dzięki - podzielam Twoją opinie i chyba będę zmuszony z niego zrezygnować hm. Szkoda bo przy wyborze projektu bardzo nas kręciło:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts