Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuje :-). Mam nadzieję, że łazienka na dole będzie funkcjonalna. To się okaże "w praniu". Wydaje mi się że kabina prysznicowa jest trochę za duża (jest 90-tka, choć ja chciałam 80-tkę) - brak jest miejsca na jakiś kosz na pranie, co i gdzie ręczniki powiesić... Łazienki nie są jeszcze skończone - na górze brak luster, baterii i umywali - jak będzie całość - to się pochwalę (jak będzie czym :-)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jeszcze niedawno tylko śledziłam forum i budujących granata. Mialam rowniez przyjemnosc dwokrotnie obejrzec ten domek na zywo dzieki dwom wspanialym forumowiczom za co bardzo dziekuje bo tylko przekonali mnie, że ten domek jest rewelacyjny. Tak bardzo mi sie spodobal że jestem posiadaczką projektu granat. Mam nadzieje rozpocząć budowę tego roku ale obecnie czekam na pozwolenie. Pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jeszcze niedawno tylko śledziłam forum i budujących granata. Mialam rowniez przyjemnosc dwokrotnie obejrzec ten domek na zywo dzieki dwom wspanialym forumowiczom za co bardzo dziekuje bo tylko przekonali mnie, że ten domek jest rewelacyjny. Tak bardzo mi sie spodobal że jestem posiadaczką projektu granat. Mam nadzieje rozpocząć budowę tego roku ale obecnie czekam na pozwolenie. Pozdrawiam

Ach te papiery... My od momentu pierwszej wizyty geodety do pozwolenia czekaliśmy 7 miesięcy. W tym czasie warunki zabudowy były tylko przepisane na nas bo wcześniej były zrobione na rodziców. Pozdrawiam i niech mury pną się do góry.

witajcie.

Na wiosne jak tylko ziemia przeschnie :p zaczynamy coś robić - wkońcu.

Gromadzimy materiały na fundamenty i mam pytanko do Was odnosnie ich izolacji, a konkretniej o lepik itp.

Gdzien tu widzialem na forum kupe czasu temu że ktos ich malował dysperbitem, ktos inny mówi mi zeby robic na ciepło...

Znalazłem na allegro cos takiego: http://allegro.pl/fundamenty-izolbet-masa-gruntujaca-20-kg-walbrzych-i2087593717.html

Czy takie cos bedzie ok?

I ile tego trzeba?

pzodrawiam

do,, portnej '' ja właśnie takim czymś jak dałaś/eś w linku malowałem wyszło mi 40 kg tego .

tylko że u mnie było malowane to dopiero po ociepleniu fundamentów tzn. styropian siatka i na to klej i wtedy jak wyschło to malowane dysperbitem dopiero , nie wiem czy tak jest ok ale tak mi zrobili :p pozdrawiam

Mam prośbę czy ktoś z Was zachował okienko okrągłe a zrezygnował ze spiżarni? Chciałbym zachować to okienko gdyż nadaje fajny klimat. Jednak skoro rezygnuje ze spiżarni to szkoda ściany gdyż mogłyby tam być szafki (nie koniecznie hm) wierzę, że ktoś z Was już to rozwiązał i i wklei kilka zdjęć za co wielkie dzięki

Mam prośbę czy ktoś z Was zachował okienko okrągłe a zrezygnował ze spiżarni? Chciałbym zachować to okienko gdyż nadaje fajny klimat. Jednak skoro rezygnuje ze spiżarni to szkoda ściany gdyż mogłyby tam być szafki (nie koniecznie hm) wierzę, że ktoś z Was już to rozwiązał i i wklei kilka zdjęć za co wielkie dzięki

Ja nie mam ani okienka ani spiżarki, ale widziałam gdzieś w internecie (nie wiem czy na naszym forum) zdjęcia z tym okienkiem w kuchni bez spiżarni. No i... jeśli zastanawiasz się nad zostawieniem takiego okna upewnij się czy jego cena Ci odpowiada...

mapex ja jestem na etapie planowania kuchni. Odradzono mi spiżarkę, mam orginalne wymiary kuchni i rzeczywiście nie jest zbyt wielka. Nie mogę przeżałować tej spiżarni, to tak przydatne miejsce.. Zamiast niej chcę zrobić dużą wysywaną półkę cargo. Okrągłe okno zabierze część i tak niewielkiej przestrzeni, dobrze to przemyśl. Szczerze mówiąc, nawet gdybym zostawiła spiżarnię to z okrągłego okienka zrezygnowałabym, pod tą ścianą można przecież ułożyć półki.

bez przesady, mnie okno okrągłe kosztowało 250 zł, to nie jest chyba majątek w obliczu tego, że na budowę generalnie trzeba zapłacić ponad 300 tyś. a uważam, że urok tego domku jest również w tym okrągłym oknie, patrząc na wizualizację gotowego domku z internetu dlatego nam się ten dom tak podoba, bo ma wszystkie elementy, które ma, i likwidacja któregoś z nich może zburzyć te piękno, dlatego też pozostawiłam i okrągłe okienko, i łuk w drzwiach przy balkoniku, by zachować dokładnie ten wizerunek w którym się zakochałam.

bez przesady, mnie okno okrągłe kosztowało 250 zł, to nie jest chyba majątek w obliczu tego, że na budowę generalnie trzeba zapłacić ponad 300 tyś. a uważam, że urok tego domku jest również w tym okrągłym oknie, patrząc na wizualizację gotowego domku z internetu dlatego nam się ten dom tak podoba, bo ma wszystkie elementy, które ma, i likwidacja któregoś z nich może zburzyć te piękno, dlatego też pozostawiłam i okrągłe okienko, i łuk w drzwiach przy balkoniku, by zachować dokładnie ten wizerunek w którym się zakochałam.

Tinka, ale masz tę spiżarnię zachowaną - dopytujemy z mężem (mapex), bo nam też szczerze mówiąc wydaje się, że w tym okienku jest dużo uroku.

My też zostawiliśmy okienko okrągłe bo jest w nim wiele uroku. Ale nie mam pomysłu jak to zrobić w środku bo kuchnie mamy przeniesioną do pokoiku na dole a tam mamy salon. Myślę żeby zastawić to jakąś witryną czy jakoś tak:) mam dużo czasu do namysłu bo nie widzę u nas szybkiego wykończenia domku.