Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

stolarka drzwiowa,okna,schody na dole -u mnie w jednej tonacji ... ale na górze z drzwiami się wyłamałam i dałam wenge- dla mnie ok

im mniej nabazgrane tym schludniej,czysto

trzymaj się złotego dębu , chociaż jakbyś wszędzie dała białe drzwi,białe listwy to myślę, że nie zgrzeszysz za bardzo a co do białych okien to nieźle trzeba się naszorować.

Edytowane przez Claudii

Jak dobieracie kolor drzwi schodów podłóg i okien, wszystko w jednej toancji? czy na piętrze macie takie same drzwi jak na parterze? czy macie białe (jasne drzwi) czy ciemne? mam totalny mętlik...mam okna złoty dąb i zaczynam żałować, mogłam wziąć białe, które do wszystkiego pasują...

Ja podczas wybierania okien bardzo zwracałam uwagę właśnie na to, aby były w środku białe i mnie nie ograniczały. Jest taka niepisana zasada, że nie powinno we wnętrzu być więcej niż 2-3 rodzaje drewna. Faktem jest, że białe drzwi pasują do wszystkiego, są bezpieczne. Zresztą tak samo jak okna. U mnie w galerii masz drzwi białe. Oprócz palisandru na schodach i blatach kuchennych i paneli w dwóch pokojach - nie mam innych drewnokolorowych dodatków.

Na piętrze nie musisz mieć takich samych drzwi jak na dole, ale już w jednym korytarzu - koniecznie jeden kolor.

Parapety - u mnie w każdym pokoju inny - dobrany pod dane wnętrze.

I jeszcze pamiętaj o listwach przypodłogowych :).

Dzięki Wam za dobre rady:) mam już okna złoty dąb z dwóch stron, więc teraz myślę, że drzwi dam białe (nowoczesne) z wiatrołapu do domu szklane, do tego wysokie białe listwy przypodłogowe, na podłogę myślę płytki drewnopodobne a ściany popiel. Mirello, Twoje wnętrza są w moim klimacie:) dzięki za Wasze inspiracje

Tinka, do mnie dziś przyszły drzwi, kolor orzech kaspijski. Okna, parapety, drzwi wejściowe i bramę garażową mamy w mahoniu, ten orzech kaspijski jest dość zbliżony. Lubię, jak jest harmonia w kolorach;schody też mają być podobne. Ale Ty też sobie nieźle wykombinowałaś :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=121196&d=1340264533

ja ledwie wybudowałam swój a już miałam mieszane uczucia....marudziłam ,że to nie jest to , że mogłam wybrać inny a najlepiej kostkę z przeszkleniami, jednym słowem nie byłam wniebowzięta :no: Cyba większość tak ma , zresztą powiedzenie ,że pierwszy budujesz dla wroga,drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie jest prawdziwe. No cóż kolejnych nie wybuduję , mam to co mam , inni mają mniej:D

No to może niespełnieni Granatowcy odpowiedzmy na pytanie dlaczego dokonaliśmy złego wyboru ......?

Ja jako odwieczny blokers,gdy pojawiła się szansa na domek byłam tak podjarana ,że chciałam mieć choćby małą skromną chatynkę.

Nie sniły mi się takie cuda jak tu Mirela opowiada, nie wiedziałam co to antresola itp ani nigdy nie widziałam na żywo domu nowoczesnego.

Po edukacji na muratorze szczęka mi opadła z wrażenia na widok takich domków ale było już za późnno na zmiany.

W miarę jedzenia apetyt rośnie drogie Panie,pojawia się nowa moda ,coś nietuzinkowego i zapierającego dech w piersiach,zresztą jak we wszystkich dziedzinach. Nowy sprzęt,nowa bryka,ciuch to wszystko jest łatwym celem z domem już sprawa jest skomplikowana.

Mamy 2 wyjścia : wygrać w totka i wybudować nowy, zacisnąć zęby i pokochać to co się ma:yes:

Ja może nie żałuję wyboru projektu ale teraz np. dodałabym piwnicę, chociaż pod częścią domu, żałuje że nie mam schowka na odkurzacz, deske do prasowania itp., ewentualne konfitury też nie wiem gdzie pomieszczę, że o rowerach i taczkach nie wspomnę. Tak jest, człowiek zawsze mądrzejszy jest po fakcie. Ale pomyślcie jakie przed nami wyzwanie, żeby dostosować granata do naszych zmieniających się potrzeb ;)

Crolewno, a nie masz spiżarki przy kuchni? my za garażem dorobiliśmy pomieszczenie gospodarcze (obecnie jest to druga kotłownia, gdyż na razie nie mamy gazu), schowek można też zrobić pod schodami na górę. Nad garażem mam bardzo dużą pralnię i garderobę. Jest trochę tych pomieszczeń*dodatkowych.