marzena-m 26.06.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam, od wczoraj jestem w posiadaniu pozwolenia na budowe. Mam piwnice pod caloscia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 26.06.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Teraz kredyt i zaczynamy budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 26.06.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.06.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Mam pytanie z innej beczki w jakiej kolorystyce macie łazienki, wczoraj bylam w sklepie i wyszłam głupsza niż weszłam. Bardzo podobają mi się szarości, zrobię jedną a drugą*nie wiem najchętniej zrobiłabym dwie szare, ale mąż puka się po głowie jak mnie słucha. mam czarną i szarą i ... męża nie słuchałam. On pewnie i tak tych kolorów nie odróżnia . na babski rozum taki dom powinien być tańszy,w nim nic nie ma tylko sterylność ale jest duuużo droższy, często przez to, że niestandardowy. Np. jasnoszara klinkierka kosztowała mnie dwa lata temu 8 pln za sztukę, kiedy antracytowa (matrix) kosztowała ... 2,50 . A duże okna moich znajomych kosztowały .... 5 x tyle co moje. To samo płaski dach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjjustyna 26.06.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Mam prośbe do bardziej zaawansowanych granatowcow: czym obkładaliscie łukowe schody przy wejsciu do swoich domków.? Rozmawiamy z wykonawcami i okazuje sie, że jest jakiś mega problem z ułozeniem klinkieru na takich schodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 27.06.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Crolewno, a nie masz spiżarki przy kuchni? my za garażem dorobiliśmy pomieszczenie gospodarcze (obecnie jest to druga kotłownia, gdyż na razie nie mamy gazu), schowek można też zrobić pod schodami na górę. Nad garażem mam bardzo dużą pralnię i garderobę. Jest trochę tych pomieszczeń*dodatkowych. Nie mam, zrezygnowaliśmy ze spiżarki bo kuchnia wydawała się nam za mała, schody mam ażurowe bo chciałam optycznie powiększyć salon no i teraz mam za swoje.. cała nadzieja w pomieszzceniu nad garazem, chociaż ma tam być sauna, gabinet, siłownia, strych, spiżarka i kto wie co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 27.06.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Mam prośbe do bardziej zaawansowanych granatowcow: czym obkładaliscie łukowe schody przy wejsciu do swoich domków.? Rozmawiamy z wykonawcami i okazuje sie, że jest jakiś mega problem z ułozeniem klinkieru na takich schodach ? Mamy podobne schody, mąż chce u góry kłaść gres a z boku specjalny gruby, ziarnisty tynk. Ale muszę to jeszcze obejrzeć, chociażby na zdjęciach zanim się ostateczie zdecydujemy. Tu poczytasz więcej: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?93939-Czym-ob%C5%82o%C5%BCy%C4%87-schody-wej%C5%9Bciowe/page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.06.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Nasz architekt pozmieniał schody i balkonik - nie mamy łuków. Wspominał, że to problematyczne będzie bardzo (np kupno listewek, takich małych rynienek aby woda nie kapała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiek2011 27.06.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Nasz architekt pozmieniał schody i balkonik - nie mamy łuków. Wspominał, że to problematyczne będzie bardzo (np kupno listewek, takich małych rynienek aby woda nie kapała). Napewno spadną koszta, okna łukowe droższe wykończenia też, więcej terakoty klinkieru, nie wspomnę o roletach . Ja też urządzałem wszystko bez łuków i nie żałuję, a na uroku nie straciło. Lepiej kaskę zostawić na wykończenie z zewnatrz i zagospodarowanie. Ale to oczywiście moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sempronia 02.07.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Domek na pewno się podoba bo jest jednym z najczęściej nabywanych w sieci, ale zawiera błędy konstrukcyjne (znajomy budował).W tym artykule architekci wypowiadają się o nim i wskazują na istotny błąd projektowy: komin zaprojektowany na styku lukarny z dachem, ostrzegają, że może być to miejsce awaryjne. A ja z całego serca polecam projekt indywidualny. Różnica w cenie może z 3 tysiące średnio, jakość nieporównywalna, a i budowa tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 02.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Większość zainteresowanych chyba już wie o tym błędzie, dlatego warto z zewnątrz zrobić granata, lecz trochę zmodyfikowanego w środku, tak właśnie zrobiliśmy my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 03.07.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 witam . mam pytanie ile macie kW piec .mi wyliczyli 20 kW na eko-groszek . proszę o szybko odp bo muszę zamówić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 03.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 DEFRO AKM 22Kw dzis byl rozruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 04.07.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Kocioł Klimosz 25KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 04.07.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Stolarz który ma robić moje schody przysłał mi swoje realizacje...są tylko białe, bo właśnie w takim kolorze mi odpowiadają, jak Wam się podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 05.07.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wyglądają bardzo fajnie - właśnie w tym kolorze świetnie się komponują do całości ( Oj daleko mi do tego etapu ale dach już przykryłem). pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę Wam udanych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 05.07.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tinka25 piękne schody mi się najbardziej podobają te na drugim zdjęciu.Ja też jeszcze mam daleko do tego etapu tak jak mapex mam dopiero skończony dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 06.07.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ja sobie wymarzyłam całe w ciemnym drewnie ale Twoje schody wpadły w oko mojemu mężowi My jestesmy umówieni ze stolarzem na sierpień więc musimy się szybko decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 06.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Przyszła moda na styl glamour i mnie pochłonęła całkowicie, białe schody, dużo szarości, białe drzwi i wysokie listwy przypodłogowe.. mmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 11.07.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Wracając do tematu półokrągłych schodów pokażę Wam jak to u mnie wygląda:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124650&d=1342002390 Jeszcze nie podjęliśmy decyzji czym obłożymy schody. Mam przy okazji pytanie z innej beczki do osób, które mają drewniane, ażurowe schody - na czym się Wam wspierają? Są montowane do ściany, na belkach wspierających? Ile tych belek? W którym miejscu? Nie wygląda to brzydko? Może macie fotki?Pytam, bo nasz fachowiec od schodów coś kombinuje :/ Edytowane 11 Lipca 2012 przez croolewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts