Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Idealnych chyba nie ma.. My też dodaliśmy wykusz w salonie, tam ma stać stół. Teraz jestem na etapie zakupów mebli więc przemierzyłam wszystkie zakamarki dokładnie. Rzeczywiście, nie jest tam za dużo miejsca ale wszystko co potrzebne się zmieści. U mnie wypoczynek będzie od strony schodów, tv na ścianie zewnętrznej. MIędzy kuchnią a tv stół z krzesłami. Kominek w rogu, w planowanym miejscu. Można próbować optycznie powiększyć salon, kolorami. Przyjęłam też zasadę, że sofa czy fotele nie będą mocno rozbudowane bo po co zajmować miejsce np. "nieużytkowym", grubym oparciem.

Acha, zastosowaliśmy jeszcze jeden zabieg w celu powiększenia salonu - zamiast ściany od strony schodow mamy filar, salon jest otwarty na klatkę schodową.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124633&d=1342002342

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124631&d=1342002337

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124637&d=1342002353

Dzięki Claudi, jest trochę miejsca, aczkolwiek masz mały stół, to może dlatego...a Ty jak uważasz? jest brak przestrzeni, czy w codziennym użytkowaniu nie przeszkadza to?

Jeśłi chodzi o garaż, to ja nie mam celowo, ze względu na koszty i kształt domu. Będę mieć drewnianą wiatę z tyłu z szopką na narzędzia i tam będzie nocowało drugie auto. spiżarkę zostawiłam, więc mam, kotłownia u mnie jest za garażem, chyba wystarczająca, piec na ekogroszek zmieścił się i jest miejsce na złożenie worków z groszkiem. Nad garażem mam ogromną pralnię i garderobę. Więc fatalnie nie jest, tylko ten salon mnie jakoś załamuje...

ee ja tam nie narzekam na ciasnotę

stół na codzień (4osoby) mam złożony i nam wystarcza w zupełności a na większe imprezy rozkładam i dokładam jeszcze jeden ...

jest nas 4 i niekiedy się szukamy po domu, pokój gościnny na dole - nieużywany , pomieszczenie nad garażem 2st. ma 36m2 i tam zrobię docelową sypialnię ,natomiast pokój z balkonem (obecnie sypialnia) znowu będzie niewykorzystany....

tak że w domku panuje luz, ale mam piwnice i garaż 2st z kanałem czyli tak jakby połowa garażu podpiwniczona,pom.gospodarcze pełni funkcję gabinetu

witam.

mam pytanko do was co robicie jak wam się ten zbiornik od deszczówki przeleje ?? macie to jakoś rozwiązane ??

ja rezygnuję jednak z pieca centralnego i będę robił pompę ciepła :)

jaką grubość styropianu dawaliście pod ogrzewanie podłogowe i jaką grubą wylewkę na to ??

pozdrawiam