croolewna 17.01.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Dziękuję za gratulacje Co do komina- nas jest w standardowym miejscu, jak w projekcie. Na razie odpukać, wszystko ok, ale mieszkamy dopiero kilka miesięcy, zobaczymy, co będzie po zimie. Zdenerwował nas natomiast inny fakt - pęknięta elewacja na ścianie bocznej, od strony salonu. Trzeba będzie poprawiać na wiosnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 28.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wasiek przeglądam Twoje zdjęcia na fotosiku Powiedz mi jakie macie płytki na dole na korytarzu? Czy to jest gres polerowany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Hej Milaluka, na dole na powierzchni salon, kuchnia i korytarze mamy płytki Nowej Gali gres polerowany SL01..... użytkuje się przez te trzy lata idealnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Widzę, że teraz ten gres polerowany Nowej Gali bardzo staniał. My płaciliśmy chyba około 140 zł za metr a teraz widzę, że i za 97 zł można w necie znaleźć....... chociaż dalej widzę , że nadal tylko na zamówienie....to tak jak u nas ... czekaliśmy na niego ponad miesiąć albo i dłużej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 16.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam . mam pytanko ile dawaliście ocieplenia na poddaszu ?? ja myślę żeby dać 2 x 15 cm, a na tym małym stryszku raz 15cm . i jakiś tam współczynnik 0,035 . do tego chciałem dołożyć matę termoizolacyjna taka jak w linku : http://allegro.pl/mata-termoizolacyjna-alu-pianka-alu-super-izolacja-i3005616823.html . Czy może był by ktoś tak miły i podał mi powierzchnię do ocieplenia poddasza gdyż jestem zagranicą i nie mam możliwości zmierzenia tego ,a chciałem sobie zamówić przed przyjazdem na urlop to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 17.02.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Dobrze myslisz ja dałem 2x15 wełna ursa biała jest super, na strychu także tak zrobiłem. Wełny wyszło mi około 320m, oczywiscie dwie warstwy. Strych nie jest duży więc nie załuj i też tak zrób jak wchodze tam teraz to mimo iz jest 2x15 to czuć chłodzik - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 17.02.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 kurczę jak dam na stryszku 2 x 15 cm to już tam za dużo nie zostanie hehe pomyśle nad tym bo chciałem dać tylko raz 15 cm .na pewno masz racje ze 2 x 15 cm bedzie lepiej a jaki miałeś współczynnik waty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 17.02.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Na strychu to i tak nie ma za wiele miejsca a 15 cm Cie nie zbawi zawsze bedziesz mógł sobie tam polezeć co do współczynnika to musisz sobie wejść na strone Ursy i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renklodka 20.02.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam! śledzę to forum na bieżąco, fajnych rzeczy można się tu dowiedzieć i zobaczyć , no i właśnie mam prośbę, czy możecie wkleić parę zdjęć swoich kuchni, bo ja jestem na etapie projektowania kuchni , ale nie jestem jeszcze na nic zdecydowana. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiah73 20.02.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) zobacz na moją kuchnię, juz trochę wygląda inaczej... http://imageshack.us/f/717/dsc0011li.jpg/Ile się nakombinuję, żeby wstawić jakieś inne zdjęcie i nic.... Edytowane 20 Lutego 2013 przez kasiah73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 21.02.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 kasiah73 śliczna ta Twoja kuchnia moge prosić o więcej zdjęć z domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glazura 21.02.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Też mi się podoba ta kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 23.02.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 witam mam pytanko do osób które zdecydowali dać okno dachowe na klatce schodowej ,jakie są wymiary tego okna ?? nie ma mnie w pl wiec nie mogę zmierzyć a chce zamówić i jak przyjade na urlop montować je Watę na ocieplenie poddasza kupiłem ,wybór padł na Rockwool Toprock 0.035 15cm x 2 myślę że będzie dobrze a i cenę wynegocjowałem (tak mi sie wydaje przynajmniej b.dobrą) bo 18.50 zł za met pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 23.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 My na klatce schodowej mamy normalne nie dachowe, więc ja w tym przypadku nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 24.02.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kasiah73, śliczna masz kuchnię. zakocham się w niej Mam prośbę czy możesz mi wysłać zdj. Twojego domku urządzonego na maila??? najbardziej zależy mi na łazience dolnej, kuchni salonie i korytarzu i powiedz czy tą ściankę w kuchni jakoś zabudowywaliście? czy tak już fundamenty tak były zalane? bo u mnie jest zwyczajnie prosto. ale, tak jest ciekawiej jak Ty masz. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 24.02.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam wszystkich Granatowiczów!!! Tez buduje dom wedlug tego projektu z malymi zmianami. Jak na razie fundamenty sa zrobione, za pare dni jak tylko sniegi puszcza bedzie zrobiona kanalizacja oraz wylany chudziak. Na wiosne planuje zrobic caly parter i w zwiazku z tym mam pytanie do Was. Ile Was kosztowal parter, mowie o koszcie z wymurowaniem scian zewnetrznych, wewnetrznych, dzialowych, wymurowanie kominow oraz zalanie schodow i stropu. Chcialbym miec porownanie z tym co mi moj majster wyliczyl i czy czasem nie przepalcam . Z gory dziekuje za wszelkie informacje. Moj e-mail to: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.02.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Kuchnia:http://img38.imageshack.us/img38/8650/dscf4772u.jpg http://img193.imageshack.us/img193/239/dscf4651z.jpg Ja mam okno takie jak w reszcie pomieszczeń: fakro 78X778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 26.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Kuchnia: http://img38.imageshack.us/img38/8650/dscf4772u.jpg http://img193.imageshack.us/img193/239/dscf4651z.jpg Ja mam okno takie jak w reszcie pomieszczeń: fakro 78X778 Piękna kuchnia:) moje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 26.02.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam wszystkich budujących dom Granat:) ja wraz z mężem również budujemy ten piękny domek. Na jesień 2012 zrobiliśmy fundamenty a od czwartku zaczynamy wznoszenie ścian - wreszcie!!!! Zmiany jakie wprowadzamy: -garaż powiększony na 2 auta -rezygnacja ze spiżarki i tym samym okrągłego okienka na rzecz większej kuchni -schody betonowe (spiżarka pod schodami) -strop monolityczny -stryszek zagospodarowany od strony łazienki jako pralnio-suszarnia a od strony sypiali-garderoba -powiększenie zadasznia nad tarasem + powiększenie tarasu do czwartku muszę się zastanowić nad wielkością okien w kuchni, jadalni i gabiniecie. czy uważacie, że okno w kuchni jest wystarczające? zastanawiam się czy nie powiększyć go do rozmiaru 170x150. Dajcie proszę swoją opinię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.02.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 wg mnie jak powiększysz okno to od frontu nie będzie to ładnie wygladało. Okno w granacie jest niższe żeby można wyjśc spokojnie z blatem (aby stanowił jedność z parapetem). Duży garaż to strzał w 10 (my mamy na jedno auto i żałujemy).Powiększenie zadaszenia ... tutaj zależy co jest dla Ciebie ważniejsze - my świadomie nie powiększaliśmy aby nie zacieniać salonu. Obecnie mamy taras niezadaszony, ale będziemy go powiększać (na całą szerokość domu) i nad ta powiększoną częścią zrobimy zadaszenie (w czarnej łazience i kotłowni nie musze mieć dużej ilości światła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts