damian88 28.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Hei ,a ja mam pytanie jak macie opierzony balkon z przodu ten pół okrągły ?? jakąś blachę daliście czy jak . nie wiem jak mam dobrze to zrobić zeby nie zaciekało i tak sobie myślałem żeby położyć tam płytę z granitu w całości dociętą i wysunąć ją z 3-4 cm ponad wylewkę na balkonie żeby był taki okapnik jak by tylko nie wiem czy balkon wytrzyma takie obciążenie bo met granitu 3 cm ok.80 kg a u mnie gdzieś ma on ok 2.5 met to jest 200 kg do tego jeszcze barierka dojdzie .co wy myślicie o tym pomyśle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 29.06.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Najpierw chcieliśmy dawać płytę granitową tak jak Ty tylko w 2 kawałkach, ale namówiłam męża żeby nie wydawać aż tyle na taki balkon z którego i tak nie będziemy praktycznie korzystać lepiej to dołożyć do kuchni;) no to miały być płytki granitowe 60*60 gr. 1,5 cm, ale po wycenie stwierdziliśmy już wspólnie, że to też za dużo i kupiliśmy zwykły gres szary 60*60, a jeśli chodzi o kapanie to kupiliśmy okapnik balkonowy i mam nadzieję to wystarczy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 29.06.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 a gdzie kupiłaś taki pół okrągły okapnik ?? bo ja nie mogę nigdzie znaleźć na ten pół okrągły balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 29.06.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 no niestety my nie mamy półokrągłego tylko zwykły na prosto, ale poszukam tej strony z której zamawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.06.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Hej, dawno tu nie pisałam....ale dzisiaj weszłam i przeczytałam, że urządzacie wiatrołap i postanowiłam wkleić zdjęcia naszego wiatrołapu. Szerokość jest taka sama jak w waszych granatach tylko jest dłuższy.... http://i47.tinypic.com/34quyk5.jpg i druga strona z lustrem kryształowym w pięknej oprawie... http://i50.tinypic.com/a0htus.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 30.06.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Witajcie Jestem na etapie kominów, które beda stawiane ponad dach. Kominy sa systemowe. Majster upiera sie, żeby wymurowac ponad dach cegła, ocieplic styropianem, potem siatka i tynk. Ja jednak wolabym ceglą klinkierową. Twierdzi, że to duzo wiecej kombinowania oraz pieniędzy. Jak wy macie zrobione i jak sie ma to do kosztów. Proszę o odp, nie ma to jak opinia kogos kto mial podobne problemy. ON ma rację, na zewnątrz tynk silikonowy strukturalny podpasowany kolorem pod powierzchnię dachu. Ekjonomicznie i poprawnie technicznie. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek033 01.07.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witam.Niewiem z czego zrobić taras pochwalcie się swoimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 01.07.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 my robimy nasz z kostki brukowej takiej samej jak ścieżka, podjazd i opaska wokół domu- polbruk paksos kolor szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 01.07.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dzięki Wasiek za foto wiatrołapu. W naszym na razie są tylko wieszaki na ścianie i 2 wózki dziecięce, ledwo się można obrócić. Musimy coś podobnego wykombinować, lustro naprzeciw szafy powiększy optycznie.basiek033, też szukamy czegoś na taras, niezbyt drogiego dodam. Znaleźliśmy gres madera almond, całkiem nieźle się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 02.07.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witam Was Mam ogromną prośbę ... o przesłanie mi skanu tabelki z rozpiską poszczególnych długosci drzewa wieźby dachowej...Mamy wrażenie że mamy tabelke z kupą błędów. Trzy sam wychwyciłem - chodzi o rozbierznosci w ilości krokwi. A nie zgadzają się nam długości... te z tabelki do rysunku z wieźbą. Chociażby mamy wydłużony taras... tyle że w tabelce krokwie mają długosć ponad 5m, a w rysunku jest 3,2m Chciałbym porównać sobie swój projekt z kogoś mój mail [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trener78 07.07.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkich granatowiczow również jestem w trakcie budowy , jestem na etapie wykończeniówki czy ktos moze buduje sie w okolicy Głogowa woj Dolnośląskie ?Jestem włascicielem firmy zajmująca sie kompleksowym wykończeniem wnętrz wiec jesli potrzebujecie pomocy lub solidnego wykonawcy a budujecie sie w okolicy służę pomocą . Edytowane 7 Lipca 2013 przez trener78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 10.07.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Croolewno czy pamietasz moze jakie mieliscie długości krokwi? Pełno blędow w tym projekcie i nie moge sie połapac. I czy ocieplac odrazu sciane miedzy dachami przed zrobieniem dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trener78 10.07.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 witam -ścianę musisz ocieplić zeby zrobić opierzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 10.07.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Generalnie chodzi mi o to żeby ktoś podał wymiar krokwi tych z domu, ale nie w części gdzie jest taras, bo tam są troszkę dłuższe a tych np. z przedniej części domu. Jakiej długosci były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 10.07.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) portnej, postaram się znaleźć rozpiskę i przesłać mailem, z tym, że mam przedłużony nieco garaż. Co do ocieplenia - my robiliśmy później, ale łatwo nie było. Edytowane 10 Lipca 2013 przez croolewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 11.07.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 portnej, rozpiska drewna poszła na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 12.07.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam! I ja się pochwale naszym Granacikiem ...dopiero parter wybudowany daleka droga jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 12.07.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) WitamProszę o odpowiedz.Ile metrów kwadratowych potrzeba wełny do ocieplenia dachu ( garaż i poddasze).jak nalepiej wypełniać watę czy po sam szczyt i sufit czy tylko część dachu i sufity ( drugą opcię planowałem- bez ocieplenia strychu) Ocieplenie planuje 15 + 5 cm wełny 0,33 Pozdrawiam Edytowane 12 Lipca 2013 przez zeus333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 15.07.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Ja położyłem 2 x 15 biała Ursa i wyszło mi razem 150m, garaż mam powiększony. Wiadomo, że chodzi o to by latem nie było ukropu a zimą nie tracić ciepła . Wykonawca powtarzał mi by teraz trochę więcej zainwestować by później mieć komfort i oszczędności. Byłem u kolegi co ma wełne 15 no i nie da się tam normalnie funkcjonować bo jest zbyt duszno. ps. oczywiście wełna jest wyłożona w każdym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 27.07.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 witajcie - mam pytanie na temat wywiewek od kanalizacji które mają byc wyprowadzone ponad dach. Czy robicie je w swoich domach czy montujecie zawór napowietrzający...? Jakoś nie specjalnie mam ochote dziurawić dach niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts