lenka25 27.07.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 My mamy zrobione tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 31.07.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 bardzo prosze jesli ktos z Was pamieta ile m2 wychodzi tynkow w srodku. Co prawda mamy powiekszony garaz o 1,5 ale choc mniej wiecej chcialbym wiedziec zeby koszty zliczyc. Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 01.08.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Jeżeli pamięć mnie nie myli to mi wyszło 560 m2 i też mam powiększony garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 02.08.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 a pomieszczenie nad garażem też wliczałeś w te 560m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 02.08.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 dosyć, że wliczyłem to przez całość tego pomieszczenia postawiłem ścianę (też otynkowana) by podzielić je na połowę (na środku otwór) i mam oddzielną garderobę i pralnię. Wchodząc do sypialni przechodzę do garderoby z niej do pralni i wychodzę przez łazienkę. Super sprawa bardzo funkcjonalne rozwiązanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek033 05.08.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam. Czy ktoś wie ile metrów jest elewacji zewnętrznej?Który tynk jest dobry na zewnatrz?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 05.08.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 około 200 m kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 08.08.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 kolejne pytanko mam - ile mniej wiecej cegły klinkierowej poszło Wam na kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 13.08.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 podzielcie się proszę zdjęciami swoich kuchni - szukam inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszki.01.09 14.08.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam serdecznie "Granatowiczów" wraz z partnerem dołączyliśmy do Waszego grona jakiś czas temu, a od dziś tutaj na forum !!! Przyznam szczerze, że totalną porażką było niezapisanie sie tu wcześniej i nie skorzystanie z pewnych podpowiedzi :/ teraz to juz przysłowiowa kaplica, bo jesteśmy na etapie dachu . Nasza budowa odbywa się bez nas niestety, obecnie mieszkamy za granicą i tylko doglądamy naszego granatka podczas urlopów, ale jesteśmy w stałym kontakcie wręcz codziennym z naszym majstrem - przyjacielem rodziny . Wyczytałam tutaj sporo fajnych zmian jakie można by zastosować - żałuję niepowiększenia dolnej łazienki kosztem kotłowni :/ ale cóż musi wystarczyć nam to co mamy . I tutaj moja OGROMNA PROŚBA czy ktoś z Was byłby tak uprzejmy i wysłał mi na email bądź zamieścił tutaj zdjęcia gotowych już urządzonych wnętrz kuchni, łazienki i salonu ?! Nie potrafię sobie wyobrazić jeszcze jak można te pomieszczenia zagospodarować, szukam inspiracji, trzeba uruchomić wyobraźnię Przejrzałam już to forum, ale może jeszcze Ktoś coś dorzuci ... W późniejszych postach dodam zdjęcia z naszej budowy oczywiście i opiszę jakich zmian dokonaliśmy my Pozdrawiam Wszystkich !!! adres email to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszki.01.09 14.08.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Przyłączam się jeśli można Kuchnia, salon, łazienka podzielcie się proszę zdjęciami swoich kuchni - szukam inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 16.08.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Mnie zainspirowała ta kuchnia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124981&d=1342183345http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124982&d=1342183346http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124983&d=1342183346Moja jest podobna ale w kolorach ciemny brąz-wanilia, nie mam dobrych zdjęć.. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez croolewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 17.08.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Kuchnia piękna, mam pytanie odnośnie okna w kuchni. Dlaczego jest ono mniejsze od tego z malego pokoju na dole? Oba są od frontu a kuchenne jest nizsze.Kazdy tak robil jak w projekcie czy moze ktos zostawil takie duze jak w pokoju? Czy jest ono pomniejszone po to aby parapet nie wyszedl rowno z blatem kuchennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 18.08.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Rzeczywiście w projekcie okna się różnią ale my zrobiliśmy takie same. Okno w naszej kuchni jest tuż nad blatem kuchennym, w zasadzie wyżej od blatu o wysokość parapetu. Parapet zrobiliśmy z tego samego materiału co blat więc nic się nie "gryzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek033 18.08.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 My też mamy okno duże i na dodatek mam wode pod oknem teraz się zastanawiam czy zlew pod oknem to dobry pomysł a jeżeli to jaka bateria aby nie utrudniała otwieranie okna.U mnie przeróbka jest mało realna więc muszę zrobić tak by to miąło wygląd. myślę tylko czy szafka nie będzie za niska.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 18.08.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam,my jesteśmy na etapie skończona instalacja wodno-kanalizacyjna oraz prąd i czekamy na tynki. Projekt kuchni już mam i tak: od strony okna w jadalni będzie podwójna lodówka, potem piekarnik z mikrofalówką, potem blat z wiszącymi oknami, idąc dalej w stronę okna kuchennego - na rogu lewej strony okna zlew i idąc dalej w rogu za ścianką kominka w rogu płyta indukcyjna i bezpośrednio za ścianką kominka zmieści się jeszcze szafka (zrezygnowałam ze spiżarki).Kolory: dolne szafki brąz orzechowy, góra biały lakierowany i wszystkie sprzęty srebrne czyli lodówka, piekarnik, mikrofala, zmywarka i białe blaty:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 18.08.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Parapet okna kuchennego będzie na równi z blatem kuchennym. Zapomniałam dodać, iż na środku kuchni będzie wyspa:) Pozdrawiam wszystkich budujących dom granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 18.08.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 czyli zeby wyszedl parapet na rowni z blatem nalezy okno zrobic takie jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 18.08.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam, my okno w kuchni podmurowaliśmy tak, że finalnie okno w kuchni wraz z blatem będzie na wysokości 91 cm.tzn już na etapie murarki i potem wizyty Pana od projektu kuchni uzgodniliśmy, że chcemy parapet na równo z blatem i okno musieliśmy podmurować.oczywiście trzeba też uzgodnić wysokość wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaluka 18.08.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kuchnia....kuchnia. Oj, mnie tez to pomieszczenie spędzało sen z powiek, ale jest! Dokonałam wyboru i jestem zadowolona. Wysokość szafki z blatem wyszła ok 91-92cm właśnie po to aby blat był parapetem. Zlewozmywak jest oczywiście pod oknem, baterię mamy z łamaną wylewką, chociaz i tak spokojnie okno się otwiera nam bez tego. Spiżarki nie mamy, zatem kuchenka jest w miarę nie widoczna, co mi nawet odpowiada Aktualnie w oknie wisi firanka i całość z dodatkami wygląda lepiej, na zdjęciach stan surowy, chociaz piekarnik był 1 raz w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts