Terkaa86 02.09.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Moja prywatna opinia- za mały strych nad garażem- skoro mamy już strop to koszt podniesienia dachu (dwa rzędy pustaków więcej) nie jest duży. Brak drzwi z kotłowni na druga stronę domu. Przejście na strych przez łazienkę. Wybrałam projekt Bianka z extradom.pl i wydaje mi się, że jest to dom prawie idealny. Proponuję obejrzeć http://extradom.pl/projekt-domu-bianka-WOE1037 Edytowane 2 Września 2013 przez Terkaa86 za mało info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 03.09.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 to wentylacje ciągnąłeś w zabudowie z karton gips ,masz może jakąś fotkę jak to wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 06.09.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 ile Wam poszło mniej więcej przewodów na rozprowadzenie pradu ?Chodzi oczywiście o 3 x 1,5 i 3 x 2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 13.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Mam pytanie odnośnie bramy garażowej jakiej firmy macie w swoich ''granacikach"?? nam dali dobrą ofertę z Krispola czy ma może ktoś z tej firmy?? a druga wycena to na korzyść Wiśniewskiego i którą wybrać? cenowo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka25 13.09.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 My mamy właśnie Wiśniowskiego u innych wycen nie robiliśmy, bo od początku byliśmy na nich nastawieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 13.09.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Witam my mamy bramę Hormanna cena ok. 5200 zł (garaż na 2 auta), kolor ochech na pilota jesteśmy bardzo zadowoleni z niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 13.09.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Ja mam Hormanna kolor dąb ,na pilota tez i płaciłem ok.2.900 tys . jestem bardzo zadowolony . a jak bym miał Ci podpowiedzieć to wybrał bym z tych dwóch Twoich Wiśniewskiego bo zawsze duża firma i ma swoje serwisy w całej Polsce tak że jak coś się stanie to szybko są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 14.09.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi a jeszcze jedno pytanie jakiej firmy macie napędy do tych bram??Bo gdzieś na forum wyczytałam że najważniejszy jest właśnie napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 14.09.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 ja mam napęd ProMatic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 15.09.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Podajcie proszę koszt całkowity ocieplenia poddasza (materiał + robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 15.09.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 na to pytanie chyba tylko Ty znasz odpowiedź hehe Można zrobić coś za 10 tyś i za 15 tyś he . Są różni producenci waty i różne współczynniki, a co za tym idzie koszta różnica jest znaczna. Wszystko zależy jaką markę wybierzesz i jaki współczynnik ,od tego trzeba zacząć i ustalić cenę. Następnie ile cm ma mieć ocieplenie można dać 15 cm i na to 5 cm ( ja mam 2 x 15 cm wata Rockwool toprock współczynnik 0,035). Dochodzi jeszcze folia jaką chcesz ja mam aluminiową jest droższa, niby lepsza niż zwykła żółta paroizolacyjna ale to już się okaże w praktyce Więc moja rada pomierz sobie metry ile masz wybierz materiał jaki chcesz użyć do ocieplenia poddasza i oblicz cenę za metr. A co do robocizny to każda ekipa ceni się też różnie, miałem propozycję od 25 zł do 55 zł wybrałem ta za 35 zł za m2 i jestem zadowolony. Pozdrawiam :DDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 01.10.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 WitamMam dylemat dotyczący salonu ( z kuchnią ) 1. Na podłogę gress ( jaki : połysk ? półpołysk ? ) czy może panele , a może mieszane . Proszę o propozycje i opinie lub zdjęcia salonu2. jak zrobić podwieszany sufit ? w około wraz z halogenami od dołu j i paskiem ledowym od wewnątrz strony obniżenia, Mile widziane fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 16.10.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Pochwalcie się swoimi kominkami - szukam inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 25.10.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 edytka, oto nasz kominek wieczorową porą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 25.10.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) zeus, my mamy panele + płytki w przedpokoju, pod oknem tarasowym, pod kominkiem i pod stolikiem, tam też jest podłogówka, gdyby jej nie było wolalabym panele.Sufit podwieszany mamy tylko w kuchni, pod sufitem między kuchnią a salonem jest wnęka na led, na razie nie skończone. [ATTACH=CONFIG]220645[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]220646[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]220647[/ATTACH] Edytowane 25 Października 2013 przez croolewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka1985 26.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 edytka, oto nasz kominek wieczorową porą: [ATTACH=CONFIG]220619[/ATTACH] bardzo ładny, właśnie myślę o kominku w podobnym stylu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 27.10.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam Mam pytanie.... czy ma ktos jakis w maire aktualny kosztorys budowy granata? Tzn chodzi mi o to ile bedzie kosztował mnie stan surowy zamkniety, ile polozenie hydrauliki, ile elektryki.... Dawno mnie tu nie było.... kiedys od ludzi którzy konczyli budowe mialem takie dane ale teraz nie moge ich znalezc. Bede wdzieczny za pomoc. CHodzi mi o realne koszta a nie te podawane przez pracownie z przed dobrych kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 28.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Witam Pierwszy raz dodaje zdjęcie więc mam nadzieje że się uda. na zdjęciu widać nasz kominek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portnej 31.10.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Mam pytanie dla tych ktorzy nie robili okna w kuchni krotszego niz w pokoju. Czy blat kuchenny nie wyszedl wam za nisko ? Z moich obliczen wynika, że: Od slepej wylewki do okna mam 100 cm Odjac od tego trzeba 10 cm styropian i 5 cm wylewka i jakies jeszcze 2 cm na plytki to razem jest 17, czyli zostaje mi do okna 83 cm czy to nie za nisko?????????? plus blat powiedzmy 2 cm to razem 85 cm. Prosze o rade, mamy z mezem jakies 168 cm wzrostu jakby ktos chcial zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 01.11.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam Mam pytanie.... czy ma ktos jakis w maire aktualny kosztorys budowy granata? Tzn chodzi mi o to ile bedzie kosztował mnie stan surowy zamkniety, ile polozenie hydrauliki, ile elektryki.... Dawno mnie tu nie było.... kiedys od ludzi którzy konczyli budowe mialem takie dane ale teraz nie moge ich znalezc. Bede wdzieczny za pomoc. CHodzi mi o realne koszta a nie te podawane przez pracownie z przed dobrych kilku lat. Dziennik bud., jest aktualny w dniu jego pisania. Ceny zależą od miejscowego wykonawcy. Zamawiając usługę, możesz sam obniżyć koszt ostateczny lub znacznie go zwiększyć; - to zależy tylko od Ciebie. Kosztorysy z pracowni projektoweych, są dobre-pozwalają na wstępne planowanie etapów prac. Stary kosztorys, zwiększ procentowo każdą pozycję o wskaźnik inflacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts