edytka1985 19.02.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Mogę tylko powiedzieć, że tak mamy ją (górną łazienkę) rozpalnowaną, że mamy tam wszystko tzn. wannę i prysznic na jednej ścianie, pod skosem wc i bidet i na drugiej ścianie umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 19.02.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Ja też chciałam fototapetę dać na cała ścianę (tam gdzie jej tynk dekoracyjny) Zrezygnowałam z fototapety ze względu na jej cenę. Z tego co się dowiadywałam tapeta która nadaje się do łazienki przy rozmiarze naszej ściany wyniosłaby mnie około 600- 900 zł wiec dałam sobie spokój. Edytowane 19 Lutego 2014 przez enya1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 24.02.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Nie mam jeszcze projektu górnej łazienki ale mniej więcej podobna będzie do Twojej enya, tylko wannę chcemy rogową. Nasza dolna łazienka jest powiększona o kotłownię, poniżej kilka fotek, jakość średnia bo aparat mi padł http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=244786&d=1393270664 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=244785&d=1393270654 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=244784&d=1393270615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 02.03.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Taki widok po 3 latach oczekiwania bezcenny hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 05.03.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 [ATTACH=CONFIG]243890[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]243891[/ATTACH] Ja też chciałam fototapetę dać na cała ścianę (tam gdzie jej tynk dekoracyjny) Zrezygnowałam z fototapety ze względu na jej cenę. Z tego co się dowiadywałam tapeta która nadaje się do łazienki przy rozmiarze naszej ściany wyniosłaby mnie około 600- 900 zł wiec dałam sobie spokój. [ATTACH=CONFIG]243892[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]243893[/ATTACH] To faktycznie drogo wychodzi tapeta. Fajny masz pomysł z tym tynkiem dekoracyjnym, muszę pomyśleć nad takim rozwiązaniem u nas. Nie chciała bym górnej łazienki całej w płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 05.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Taki widok po 3 latach oczekiwania bezcenny hehe [ATTACH=CONFIG]245708[/ATTACH] To GRATULUJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena-m 05.03.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_k99 14.03.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Możecie mi powiedzieć ile powinniśmy zapłacić znajomemu za zrobienie podłogówki kuchnia, korytarze i łazienki, rozprowadzenie i podłączenie grzejników i wszystko co w kotłowni podłączenie pieca na ekogroszek, bojlera i wszystkiego innego z tym związane. Nie mamy pojęcia ile takie coś kosztuje a powinniśmy się już z nim dawno rozliczyć, on nie chce nic za prace. ile wy za takie coś płaciliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 14.03.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 hmmm... ile by tu mu dać he a napełniał Ci cały obieg i sprawdzał szczelność czy tylko samo podłączenie . Jak to znajomy i macie dobre relacje to ja bym zaproponował 3-4 tyś myślę że za to kto inny by skasował więcej kasy . Ja za samo położenie podłogówki(cały dom) i podłączenie do rozdzielaczy(szt.2) płaciłem coś ok.4-5 tyś sama robocizna + sprawdzenie szczelności ,a resztę już robiła inna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 19.04.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez enya1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmateuszpol 01.05.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam!Chciałam zapytać czy ma ktoś może szyby w kuchni nad blatem z wzorem limonki? Proszę o zdjęcie, bo nie mogę się zdecydować ,które wybrać, jak wyglądają na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 12.06.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Hallo co tu taka cisza??? To ja się pochwalę, że mamy już zrobione wylewki czyli takie typowo "brudne" prace już za nami Teraz zabieramy się za ocieplanie poddasza i pomału za wykończeniówkę Chcemy się na kolejne wakacje już wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 14.07.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) No cisza jak makiem zasiał My na wczesną jesień okna chcemy wstawić. Zdecydowaliśmy się na Vetrex V90+. Mam nadzieję że wybór dobry. To się okaże po paru latach użytkowania. A tak na chwile obecną wygląda nasz domek. Edytowane 14 Lipca 2014 przez marek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 18.07.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) WitamMy też zamontowaliśmy te okna są bardzo masywne i szczelne. fajnie technologicznie oraz zamaskowane zawiasy. Jeden problem. Bardzo wąska szpara między szybą a obudową od wewnątrz powoduje że montaż rolet musi być na prowadnicach,My już mieszkamy od grudnia. Pozdrawiam PS. Puki masz możliwość pomyśl o drzwiach z tyłu garażu- bardzo bardzo fajna sprawa, dojście do kotłowni bez otwierania bramy.powiększyć okno w salonie na przeciw kominka i taraz z deski koszt o wiele mniejszy- a wielkość np 20 m2 jak w moim przypadku. Edytowane 18 Lipca 2014 przez zeus333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 30.07.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 zeus333 - zastanawaiałem się nad dodatkowymi drzwiami w garażu ale zdecydowaliśmy z żoną że ich nie będzie, w zamian jakaś półka na ścianie albo coś w tym stylu. Kolejnym etapem po oknach będzie dachówka i okna dachowe. Chciałbym się od Was, granatowiczów, którzy mają ten etap już za sobą, dowiedzieć jakiego rzędu były to koszty (dachówka ceramiczna, acesoria, rynny, okna dachowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 01.08.2014 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Marku przemyśl te drzwi wiesz mi naprawdę przydają się zwłaszcza do kotłowni. Jeśli nie poszerzyłeś garażu to aż tak dużo miejsca nie będzie w garażu na graciarnię ( chyba że lubisz wciągać brzuch i potykać się o narzędzia. Ja zakupiłem blaszak "garaż" z dodatkowym zadaszeniem z boku tzw drewutnią w sumie 4x5 m2 spełnia rolę graciarni i narzędziowni koszt z montażem 2900 zł.Jeśli chodzi o koszty dachu to mam zapisaną kwotę sumaryczną czyli 16 tyś dachówka i wykończenia dachu typu rynny ( dodatki ) dachówka Roben antracyt angobowany oczywiście ceramika. Dodatkowo zrobiłem pełne odeskowanie przed położeniem dachówki ( wiele plusów - wzmacnia dach ) no i dodatkowo przed rynnami polecam struktonit położyć. chyba że tylko dasz listwę. dodatkowy koszt około 3 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cez116 10.08.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Przypomnienie. Witam serdecznie. Zakończyłem budowę Granata w Zgorzelcu. Przy zakupie drzwi wybraliśmy nie ten odcień orzecha i został mi komplet drzwi wewnętrznych. Wymiary drzwi jak w projekcie. Drzwi to Porta NOVA okleina Protadur orzech 5 wzór 6.1 dwie pary jedne do pomieszczenia gospodarczego (prawe) drugie do holu z wiatrołapu (lewe 90), wzór 6.2 do pokojów na górze i do pokoju na dole, wzór 6.5 do łazienek, jedne drzwi 70 wzór 6.1 do pomieszczenia pod schodami (lewe 70). Wszystkie drzwi mają podcięcia wentylacyjne ( mam wentylację nawiewno-wywiewną z rekuperacją. Ościerznice to Porta Clasic regulowane. Drzwi są bez klamek i zamków, wykorzystałem w swoich takich samych tylko orzech 4. Drzwi są zapakowane z gwarancjami. Zainteresowanych proszę o kontakt na [email protected]. tel. 602292596. Cena do uzgodnienia.Dużo taniej niż w hurtowniach. Edytowane 1 Września 2018 przez cez116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 09.09.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 To ja się pochwalę kuchnią. J Jeszcze trochę i przeprowadzka. Już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 09.09.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Hej Enya-bardzo ladna ta twoja kuchnia. Te drzwi w kuchni są do spiżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 09.09.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Hej mam prosbe do osób które budują/zbudowaly granata z garazem. Chodzi mi o kwestie komina znajdującego sie w kotlowni i gornej lazience. Czy ktos moze wrzucic zdjecia jak to wyglada. Chodzi mi o to ze komin wg mnie przeszkadza w przechodzeniu do garazu poniewaz chyba wystaje w dolnej kotlowni, oraz przeszkadza w gornej lazience w przechodzeniu do pomieszczenia nad garazem. Takze chcialem umiescic zlew na tej scianie na ktorej ma byc komin. Stad chcialem przesunac komin w róg domu-tj. w róg kotłowni ale zastanawiam sie czy to nie spowoduje komplikacji z wentylacjami oraz jak bedzie wygladala kwestia stawiania komina na skraju domu. Jesli macie jakies doswiadczenia w tej kwesti oraz mozecie pokazac mi zdjecia jak to wyglada u was i na ile on wystaje ze sciany to bede wdzieczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts