zeus333 10.09.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Siemka Zależy moim zdaniem czym będziesz palił. ja mam piec na ekogroszek z podajnikiem. więc komin idealnie pasuje do miejsca przy kominie w kotłowni. tzn zaprojektowane wyjście z pieca z boku do komina. (czyli strony ściany komina) sam piec jest na ścianie dzielącej kotłownię z garażem. drzwi do garażu przesunięte bliżej okna. Dodatkowo pod oknem ustawiłem zlew na ścianie dzielącej z łazienką.Co do górnej łazienki to komin obudowałem płytami do równego prostokąta i mozaiką z płytek wkomponowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 10.09.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Hej Enya-bardzo ladna ta twoja kuchnia. Te drzwi w kuchni są do spiżarki? tak drzwi są do spiżarki tak jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 10.09.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Zeus-nie jestem pewien czy sie rozumiemy poniewaz nie bardzo rozumiem gdzie stoi twój komin. Ja bede palił gazem więc piec będzie mały a podajnika nie bedzie... Niewiem czy mnie dobrze zrozumieliscie co chce zrobic z tym kominem to pokaze to na obrazkach ponizej: Martwie sie jednak czy to nie spowoduje jakichs komplikacji z poprowadzeniem wentylacji.... Czy mógłbyś Zeus albo ktoś inny wrzucic albo wyslac mi jakies zdjecia jak wyglada twoj komin po zabudowie tak abym widzial na ile wystaje, w ktorym jest miejscu i na ile przeszkadza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 11.09.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Jeśli masz to podaj na priv jakiś komunikator typu skype gg facebook gmail to pogadamy na żywo i postaram się pomóc a to przykładowe zdjęcia kotłowni i górnej łazienki ( są to stare zdjęcia w trakcie prac ) komin jest oryginalnie usytuowany u mnie duża zmiana to przesunięcie drzwi do garażu z kotłowni bliżej okna oraz z górnej łazienki nie wchodzi się na pomieszczenie nad garażem lecz tylko z pokoju dużego sypialnianego. ( nad garażem jest po przedzieleniu pomieszczenia na pół - garderoba z jednej strony a z drugiej pralnia z suszarnią + 1 okno dachowe) Edytowane 11 Września 2014 przez zeus333 dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 11.09.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 HMmm czyli do suszarni zeby wejsc musisz isc przez sypialnie tak? wlasnie tego chcialbym uniknac stad pomysl o przeniesieniu komina... Dzieki za fotki Zeus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enya1984 22.09.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 wrzucam kolejne zdjęcia, tym razem pokój córki, korytarz i pokoik na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 24.09.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 ja nie przenosiłem komina i jest super z łazienki mam wyjście do pralni na garażem ma ściankę działowa do garderoby i wychodzę w sypialni, te przejścia są bardzo praktyczne szczególnie gdy nie chcesz wychodzić na holl a znaleźć się w łazience tak intymniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 24.09.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Mapex dzieki za info-tez mam taki plac. Ale czy mozesz pokazac zdjecia tej sciany z kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 25.09.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 w najbliższym czasie raczej nie ale mieszkam w Kutnie jak będziesz w okolicy to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 08.10.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Czy ktos moze powiedziec jaka srednice powinna miec rura czerpnia do kominka w salonie i czy jej wylot robiliscie na poziomie pod chudziakiem fundamentowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 09.10.2014 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Czy ktos moze powiedziec jaka srednice powinna miec rura czerpnia do kominka w salonie i czy jej wylot robiliscie na poziomie pod chudziakiem fundamentowym? Z tego co pamiętam to rurę dałem PCV taką jak kanalizacyjna przed zalaniem chudziaka. Czyli zaraz po zasypaniu fundamentów i ugnieceniu. Równocześnie kładłem z poziomami ścieków. Średnica nie pamiętam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 09.10.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Jak domniemam chodzi o rurę cyrkulacji powietrza? Mój wykonawca położył ja na chudziaku był to profil prostokąta. Jeżeli dobrze pamiętam to rozmiar był 15 na 5 cm kominek hula na całego od pierwszego razu pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 09.10.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 chodzi o doprowadzenie powietrza do kominka od dołu. Czyli rura z PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 09.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 (edytowane) i w jaki sposób macie ułozoną rure? O takiej prostokatnej rurze mowa? Ulozona jest ona na chudziaku? Edytowane 9 Października 2014 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 10.10.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 i w jaki sposób macie ułozoną rure? [ATTACH=CONFIG]283682[/ATTACH] O takiej prostokatnej rurze mowa? Ulozona jest ona na chudziaku? [ATTACH=CONFIG]283686[/ATTACH] Ale jeśli jest przed wylaniem chudziaka to poco pruć później beton jak można kilkanaście centymetrów niżej położyć w piasku i wtedy spokojnie zalać chudziak. a pozatym można poprosić chydraulików aby to zrobili równocześnie z poziomami kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapex 10.10.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 U mnie jest podobnie jak na załączonym obrazku i nie było żadnej kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 10.10.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ok dzieki za info. W takim razie wstrzymam się z tą rurą i położę ja na chudziaka poniewaz teraz dokladnie nie wiem w ktorym miejscu ta rure polozyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 15.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam. A oto nasz granacik już ze wstawionymi oknami Teraz przyjdzie kolej na dachówke oraz ocieplenie. Nie za bardzo wiemy na jaką się zdecydować. Myślałem na dachówką Roben Monza w kolorze brązowym. Ocieplenie 15 cm szary styropian najprawdopodobniej. Jaką dachóke Wy macie? Fotki bardzo by pomogły w podjęciu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeus333 16.10.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam. A oto nasz granacik już ze wstawionymi oknami Teraz przyjdzie kolej na dachówke oraz ocieplenie. Nie za bardzo wiemy na jaką się zdecydować. Myślałem na dachówką Roben Monza w kolorze brązowym. Ocieplenie 15 cm szary styropian najprawdopodobniej. Jaką dachóke Wy macie? Fotki bardzo by pomogły w podjęciu decyzji [ATTACH=CONFIG]284517[/ATTACH] Jeśli chodzi o dachówkę to mam Roben antracyt angobowany. Co to ocieplenia to jeśli masz pieniądze to oczywiście możesz dać szary. ale jeśli mas zza dużo $ . Bo elewacyjny steropian 15cm ( o najwyższych parametrach w skali jasnych steropianów- z kropkami ) w zupełności wystarczy. Nie można dochodzić do paranoi że ktoś powie że 25cm steropian jest standard a za rok 40cm - bo jak pamiętam to kilkanaście lat temi 5cm było standardem. - a różnica w ociepleniu w procentach to kilka zaledwie. a i tak oknami i szparami drzwi itd będzie uciekało Ci powietrze i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 17.10.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) A ja zapytam kolegów i koleżanki:1)któredy wprowadzaliscie wode do domu igdzie macie liczniki?2)któredy wprowadzaliscie prad do domu i gdzie macie bezpieczniki?3)któredy wprowadzaliscie gaz do domu? Marek1982....z jakiego materialu budowales sciany? Edytowane 17 Października 2014 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts