tommiberry 19.08.2015 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) GosiaGrzesiek-wszystko zalezy jaki bedziecie robic wariant. Ja wybralem najdrozszy czyli-więźba skręcana-deskowania pełne-papa-dachówka ceramicznaU mnie dach zrobii za 15tys (robocizna) w tym obrobka kominów i wsyzstko inne prócz podbitki. Jezeli zrezygnowalbym z deskowania i papy to bylo by taniej jakies 4tys na samej robociznie. Więc cena cenie nie równa-wszystko zalezy co dostaniesz za ta kase. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez tommiberry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 29.09.2015 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Hej. czy móglby ktos pokazac jak macie rozwiazana kwestie obnizonego sufitu w salonie i kuchni oraz jego oswietlenia? Najlepiej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 09.11.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witamy chcialibysmy poruszyc jeszcze raz temat nieszczesnego komina w koszu, atchitekt zostawil go w tym samym miejscu zmniejszajac jego wymiary zewnetrzne, budowlaniec stwierdzil ze nic to nie da, moze ktoś wpadl na lepszy pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartucha87 15.11.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 27.11.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 poszukaj dobrego blacharza, dla jego uszczelnienia. Polecam, wykonał poprawkę i wyjaśnił mi w czym jest ukryty problem:Pan Marek Obuchowski 781-280-686.Miłego dnia. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 13.12.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 WItam!Jestem na etapie instalacji. Mamy już zrobioną elektryke. Ile Was kosztowały instalacje wod-kan i ogrzewanie? Ogrzewanie częściowo podłogowe, częściowo standardowe grzejniki. Jakieś podpowiedzi czego się wystrzegać? Jakich materiałów użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jal 18.12.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 U nas przekręcili komin o 90 stopni i trochę przesunęli wgłąb kuchni. Komin robi teraz jako ścianka spiżarni - a u góry zbudujemy pomiędzy dachem i kominem szafę wnękową. Kierownik budowy powiedział że zgłosi to do jakiegoś związku architektów za taki babol.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mircial 04.01.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 My już mieszkamy pierwsze święta i pierwszy sylwester w nowym domku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 09.01.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Tez juz mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 01.04.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów, rozpoczeliśmy prace, mamy juz wylane fundamenty i ściany fundamentów i od razu pojawily sie wątpliwosci czy ściany są proste. Chodzi o ścianę garażu i ścianę tyłu domu oraz kątmiędzy nimi. Narazie nie chcę panikować co prawda kąt jest i wymiary też niby grają ale czy to możliwe źeby taka "krzywa" sytuacja byla efektem złudzenia optycznego? Jakie byly wasze wrażenia, czy mieliściepodobne odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 01.04.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 i jeszcze dwa zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 01.04.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 09.04.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czesc mi sie wydaje zeszytami jest ok. Dla pewności zmierz przekątne garażu, powinny byc takie same. Upewnij sie na tym etapie ze wszystkie kąty sa zachowane bo jeśli ekipa źle zrobiła, jest jeszcze czas na poprawę. Pozniej jak juz bedą stały mury to bedzie gorsza sprawa. My jestesmy obecnie na etapie tynków wewnętrznych, za miesiąc wchodzi hydraulik i robimy wodę i ogrzewanie. Ja na Twoim miejscu jeśli miałbym choć troche niepewności, zleciłbym pomiar innej ekipie niż tej która robiła fundamenty. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazio483 09.04.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 'pojawily sie wątpliwości czy ściany są proste'moja rada: 1/ zwracasz uwagę na drobiazgi. 2/ pow. garażu powinna być niższa od domu o ok. 19 cm. 2/ ekipa budowlana powinna wyprowadzić pow. fundamentów domu, gdyż muszą mieć zero budowlane. Wyprowadzenie zera, powinni zrobić na pierwszej warstwie. 3/ na tym etapie geometrii fundamentów niewiele poradzisz. Ekipa budowlanych, poradzi co dalej. 4/ od środka fundamentów, powinieneś przygotować odcinki folij kubełkowej do ułożenia. Nie widzę otworów: na doprowadzenie instalacji powietrza, kanalizacji, wody i gazu. Tyle możesz zrobić na tym etapie budowy. Miłego dnia. Kazik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 09.04.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 marek 1982 zazdroszcze Cj etapu, juz z górki, my dzisiaj zasypalismy fundamenty, okazalo sie ze jednak złudzenie, pomierzone i wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1982 12.06.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Witam. Mógłby ktoś z forumowiczów kto ukończył budowę granata wysłać mi kosztorys etapu wykończeniowego? Interesuje mnie jakiego rzędu są to pieniądze, chce to sobie jakiś uśrednić bo wiem ze mozna kupic płytki za 20zl m2 i za 200zl....mam juz gotowe instalacje i posadzki został dach do ocieplenia i cała wykonczeniowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 11.07.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 temat widze umarl 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.07.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Hej, temat umarł bo wszyscy już mieszkają w swoich Granatach i się cieszą ... Nam mieszka się bardzo dobrze a Tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaigrzesiek 29.07.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Niestety nie wszyscy jeszcze mieszkają została wykończeniówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cez116 01.09.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Przypomnienie. Witam serdecznie. Zakończyłem budowę Granata w Zgorzelcu. Przy zakupie drzwi wybraliśmy nie ten odcień orzecha i został mi komplet drzwi wewnętrznych. Wymiary drzwi jak w projekcie. Drzwi to Porta NOVA okleina Protadur orzech 5 wzór 6.1 dwie pary jedne do pomieszczenia gospodarczego (prawe) drugie do holu z wiatrołapu (lewe 90), wzór 6.2 do pokojów na górze i do pokoju na dole, wzór 6.5 do łazienek, jedne drzwi 70 wzór 6.1 do pomieszczenia pod schodami (lewe 70). Wszystkie drzwi mają podcięcia wentylacyjne ( mam wentylację nawiewno-wywiewną z rekuperacją. Ościerznice to Porta Clasic regulowane. Drzwi są bez klamek i zamków, wykorzystałem w swoich takich samych tylko orzech 4. Drzwi są zapakowane z gwarancjami. Zainteresowanych proszę o kontakt na [email protected]. tel. 602292596. Cena do uzgodnienia.Dużo taniej niż w hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts