sylwia 25 17.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Hej ja na momencik bo strasznie mi sie chce spac tylk wspomne o wiacie My ze wzgledu ze mamy jednospadowy dach nad garazem mamy w planach zrobic wiate ale to dopieru po przestawieniu metalowego garazu i specjalnie dach jest zrobiony poda takim katem zeby jeszcze wyszła taka wiata na przyczepe kampingową , mam nadzieje ze za rok lub dwa zrobimy dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 17.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Ta....... chodze i śmieję jak przypomne sobie tą flaszke a ekipa cieśli młoda, główny majster więcej niż 35 mu nie daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 18.11.2007 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam serdecznie wszystkich "Granatowców"Od dłuższego czasu poszukuję projektu. Projekt domku "Granat"podoba mi się ,ale bardzo chętnie za nim się zdecyduje na ten projekt obejżałabym Granata w realu.Czy ktoś z Was pokazałby mi swojego Granatka?jestem z Torunia...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.11.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Angelb witaj, jak nie znajdziesz nikogo bliżej siebie, to ja zapraszam do mnie. Chociaż od razu mówię, że ja mam wersję Maxi Granat Z Torunia do Elbląga to tylko jakieś 170km 2,5 godziny jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 19.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 hmmm a co to za zastój???????? Przyznam ze nie mam weny do pisania , no bo ja tu mieć skoro nic sie nie uklada , snieg nie topnieje , mróz trzyma i polowa dachu jeszcze bez dachówki :( no ale juz sie nie zale za to chociaz podbije wątek Pozdrowinia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 no właśnie dopiero usiadłam i patrzę a tu cisza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.11.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Sylwia, spójrz troszkę z innej strony.... masz już połowę dachu pokrytą ..... czyz tak nie lepiej? U mnie mąż dzisiaj zazbroił płytę kotłowni i jutro będą wylewać beton. A ja mam dzisiaj pecha od samego rana.... Najpierw rano, wrócił mój mąż ze spaceru z psem i mówi, że znowu mam samochód łysy!!!!! Znaczy - kołpaki po raz trzeci w tym roku mi ukradli na osiedlowym dobrze oswietlonym i widocznym parkingu!!!! Powiedziałam, że teraz dotąd dopóki sie nie wyprowadze stąd, to nie kupię oryginalnych kołpaków!!! Jutro idę do marketu i kupuję takie zwykłe najzwyklejsze kołpaki ...i w ogóle nie będę zwracać uwagi na to, że moja tojotka będzie brzydko wyglądać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 19.11.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Wasiek - pewnie ze mozna spojrzec na to w ten sposób no ale.... moze to dlatego ze dzis u mnei tez taki kiepski dzień, najpierw rano w jednym aucie mielismy defekt ( zamarzła ropa w filtrze ) no nic strasznego awaria szybko ususnięta, a potem nie wiadomo dlaczego w drugim aucie ktorym jezdzi nasz keirowca , rozerwał sie pasek wielorowkowy na cale szczescie udało sie wszystko naprawic ale jednak ten dzien dzis nie sprzyja ... moze jutro bedzie i lepiej i tego sie trzymajmy Wspólczuje tego nieprzyjemnego zdarzenia , niestety na chamstwo nie mozna nic poradzic masz racje kup normalne za pare złotych i sie nie przejmuj !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 19.11.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 jako ze u nas na zachodzie pogoda wciaz ladna - roboty trwaja... i tak oto parter mamy juz wymurowany http://images30.fotosik.pl/115/d743b4e5949bae8cmed.jpg http://images24.fotosik.pl/115/ac87f6ba2bc155f9med.jpg sobotni spacer na budowę - zwiedzanie w garażu - za nami wyjscie na ogrod, po prawej wejscie do kotlowni http://images34.fotosik.pl/50/2fdb1be592284b78med.jpg lazieneczka: http://images32.fotosik.pl/50/9c5c73720dcc4ccfmed.jpg gabinet, czy tez jak kto woli: pokoj goscinny: http://images32.fotosik.pl/50/95e3574bdb3df5camed.jpg tu beda schody: http://images34.fotosik.pl/50/c62595378a6fd32amed.jpg kuchnia...po lewej dodana prez nas scianka dzialowa pomiedzy kuchnia i salonem (chociaz moj maz twierdzi ze salon to mial ksiaze Radziwiłł, amy to jedynie duzy pokoj miec mozemy ): http://images27.fotosik.pl/115/ecf8fae0a3689d48med.jpg skrytka (najwieksze pomieszczenie w naszym granacie hihi ): http://images31.fotosik.pl/50/34d7748bffbab9e5med.jpg koniec zwiedzania jutro wrzuce kilka fotek z zalewania stropu pozdrawiam i zycze milej nocki (a jutro lepszej pogody dla tych z poludnia, polnocy i wschodu) Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Mischa, a ta "skrytka" to gdzie ???? bo tak coś nie kojarzę obok komina....i jeszcze z oknem?? Tylko spiżarka jest obok komina ale u Ciebie ten komin jest za ścianą więc jak będziesz miała kominek w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hajduczek 20.11.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ekspresowym tempem mishaa idzie ta Wasza budowa, jest co podziwiać. A my musimy zrobić odkrywkę gruntową więc czekamy na "letnią" sobotę do robót ziemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ano Wasiu skrytka jest w standardowym miejscu, obok kuchni, dokladnie jak w projekcie. Ja nie mam lusttrzanej wersji - tylko standardowa, moze dlatego troszke inaczej to Tobie wyglada jest przeogromna !! za scianka (na zdjeciu po prawej) zmiesci sie cala skrzynka piwa !! ku uciesze mego malza na szczescie chcemy zrobic jeszcze schowek pod schodami, wiec tam bedzie miejsce na mopy, odkurzacze i inne sprzety "prawiecodziennegouzytku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 .........ale gdzie ja wstawie zamrazarke ???? ktos ma pomysl?? pytanie skierowane do Granatowiczow ktorzy nie powiekszali skrytki....chociaz takich to chyba miedzy nami nie ma co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 .........aaaaa a skoro jestesmy przy tematach kuchenno-skrytkowych...........jesli mnie pamiec nie myli to ktos to wszem iwobec obiecal zdjecie kuchni od znajomych .......... czekamy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 20.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 misha555 ja jestem w szoku mój granat też jest bez zmian ale ta spiżarka to malutka mi wyszla a ty jej nie poszerzałaś? u nas jutro foliowanie dachu ale mówie wam mam już dość tego domu wczoraj dzwoni cieśla, że trzeba drzwi z przejścia z łazienki do garażu na piętrze przesunąć bo mu krokwia weszła w drzwi ja się go pytam jak mam te drzwi wymurowane w szczycie przesunąć? A on no nie wiem na nowo przemurować no i murarz będzie z jednej strony wycinał a z drugiej zamuruje otwór i wyrówna dobrze, że to YTONG ale jak on to zrobił wszystko miało być zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta koscielna 20.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 witam dopiero dzisiaj zdecydowalam sie do was dołaczyc choc forum odwiedzam juz poł roku zreszta kiedy zaczełam budowac granata bardzo mi wszyscy pomogliscie i za to wam dzieki Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witaj Jola, hmhmhm.... budujesz granata, czytasz nasze forum od tak długiego czasu, korzystasz z naszych inspiracji ( od tego jest to forum ) ale, że przez tyle czasu sie nie odzywałaś???? Nie korciło Cie czasami, żeby cos napisać o swich przejściach z budową naszego Granata? No to teraz rehabilitacja i wklejasz zdjęcia, dużo zdjęc ze swojej budowy.......ooooo ... to taka mała "kara" za podczytywanie i sie nie odzywanie Granatowcy popieracie mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 20.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 witaj Jolamiło, że się odezwałaś, co Cię skłoniło do nagłej aktywności?ja jeszcze nie buduję a już mnie wątek o granacie bardzo interesuję,wasiek chyba nie udało się mishy555 wszystkich fotek wrzucić i dlatego ta dezorientacjapzdr wszystkich sympatyków granacików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 misha555 ja jestem w szoku mój granat też jest bez zmian ale ta spiżarka to malutka mi wyszla a ty jej nie poszerzałaś? Ano Magda spizarki nie poszerzalismy, bo nie bardzo bylo w ktora strone......albo bysmy stracili kawalek wiatrolapu albo kuchni, takze tak humorystycznie to potraktowalam o wielkosci spizarki ze zmian w Granacie to mamy tylko duuuuuzy garaż i podniesiona sciane kolankowa domu o 1 pustak a garazu o 2 (zeby bylo symetrycznie ) a ten twoj ciesla to naprawde udany gagatek ale sobie wymyslil: przemurowac na nowo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 20.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No i witamy Jole w naszym gronie za kare teraz Jola musi nas wszytskich zaprosic na kawe i pokazac jakie postepy poczynila w budowie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts