2magda5 08.12.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Dzisiaj we Wrocku pogoda była wiosenna W końcu cieśle zaczęli układać dachówke u rodziców ale co z tego zamiast łapać pogode i w sobotę robić to te burżuje oczywiście nie przyszli bo stwierdzili, że w soboty w Niemczech się nie pracuje..... Czy im wszystkim się już w tyłkach poprzewracało????? Z nadmiaru ofert, że mają w czym przebierać czy już tacy bogaci i pracują z nudów? Bosze co za kraj i mentalność dzisiejszych "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.12.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Hej, wszystkim.... No to ogrzewanie - czyli rozłożenie rurek mam juz za sobą Dzisiaj właśnie skończyli. Wszystkie rurki na podłogówkę rozłożone i na grzejniki też podciagnięte. Teraz czekam do środy na Pana wylewkarza i będę miała podłogę ..... Az mi sie miska jarzy..... Z panami hydraulikami umówiłam się na poczatek stycznia, żeby przyszli podłaczyć już wszystkie kaloryfery , zbiornik na wode i przede wszystkim piec....Do tej pory mój mąż ma zrobić ściany, czyli wycekolować je.... Coby nie było zbyt miło, to panowie ocieplacze niestety, nadal nawalają... Pogoda jest tak przyzwoita, że wystarczyłoby im tylko kilka dni, żeby zakończyć ocieplenie tego mojego domku...a tu nic.... A teraz fotki.... korytarz od strony schodów i zawijasy na mały korytarz.... z boku po prawej stronie widać gniazdo odkurzacza centralnego i rury idące do górnego gniazda... http://images34.fotosik.pl/74/030f13586b8da50cmed.jpg a tutaj górna łazienka.....12 metrów ... to jest to.... http://images31.fotosik.pl/74/6c5304b39b8afebemed.jpg Na zdjęciu tym można zaobserwować jak długo schnie wieniec i zbrojenie zalane betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.12.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 wiecie, co jest najgorsze w tym wszystkim???? Glina, którą mam na działce!!!! Widok jest okropny i ja nic nie moge teraz z tym zrobić!!! Musze czekać chyba do lata, żeby woda, która stoi wyparowała pod wpływem wysokiej temperatury.... Za kazdym razem jak jadę na budowę.... to niedobrze mi się robi jak widzę wszędzie glinę, glinę i bagno z niej powstałe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 10.12.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Wasiu co tam glina !! Pomyśl sobie, jak cieplusio bedzie Ci w nozki stapajac po takiej podlodze i jak przyjemnie bedzie wnusiowy w pupe, kiedy bedzie szalal po twojej podlodze ja to chyba moge sobie tylko pomazyc o takim przedsiewzieciu..... cos nam rozlozylo murarzy i dzis wracajac z pracy nie bardzo widzialam jakiekolwiek postepy w budowie.....a mieli przyjsc po 10.grudnia....wiec moze od jutra?? wlasnie uzgodnilismy z ciesla zaszalowanie schodow.....maz bardzo chcial te ze spocznikiem, ale ciesla stwierdzil, ze nie da rady, chyba ze zrobi dwa spoczynki....nie wiem, szczerze mowiac jak on to widzial. W kazdym razie wydrukowalismy mu zdjecie fato i powiedzial: no, to da sie zrobic ma zaszalowac, uzbroic i na koniec zdjac szalunek - calosc roboty ze swoimi dechami 2kPLN. myslicie ze to duzo?? oczywiscie stal nasza, beton nasz i wszelkie inne potrzebne do tego materialy..... Za ile Wam ciesle przygotowali schody?? jeszcze nie dalismy 100%owej odpowiedzi, wiec jesli mieliscie tansza robocizne, to jeszcze popytamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 10.12.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 2magda5 masz calkowita racje: poprzewracalo sie w tylkach jak nic !!jesli robotnik wie, ze jest dobry, to zaraz wymaga....malo tego ze odpowiednich pieniedzy to jeszcze fika z czasem pracy.....niedlugo sie to bedzie konczyc, jak zaleje nas fala wschodnich obcokrajowcow i male zolte raczki beda sie zabieraly za takie roboty!! a tak z innej beczki.........zaczelam sie przygladac (takie zboczenie na przyszlosc) dachom i kominom......jak myslicie, czy cegla na kominie powinna byc jasniejsza czy ciemniejsza od dachowki?? Planujemy dachowke w brazie i obawiam sie ze nie znajdziemy cegly w identycznym odcieniu..... z gory dzieki za wszytskie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mischa a mnie się marzą takie schody...http://images30.fotosik.pl/125/1e7b9a0a5a217524med.jpgPytałam stolarzy wokół siebie i żaden nie robi giętych poręczy. Znalazłam tutaj na forum namiar na stolarza, fakt aż koło Poznania - i jestem z nim po wstepnej rozmowie, gdzie stwierdził, że dla niego odległość to żaden problem. Zobaczę jeszcze jak z wycena za takie cudo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.12.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Co do komina, to ja ze względów praktycznych zrobiłam kominy w tynku i na to odpowiedni kolor farby jak dachówki. Taki sam kolor tynku będzie chyba - jeszcze nie jestem pewna na 100% - cokół na domku. Będzie wtedy wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 10.12.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 jezusicku, a gdzie ty chcesz Wasiu takie schody w Granacie pomiescic????? Ja wiem, ze ty masz wersje maxi, ale takie schody zajmuja mase miejsca!! no ale jesli sie zdecydujesz, to daj fotki, jak to wyglada w realu, bo tu na tym zdjeciu robia niezle wrazenie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.12.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mischa, ja napisałam, że takie bym chciała a teraz rola stolarza, żeby dobrać do mojego korytarza. Pamietaj, że ja nie mam sciany od strony salonu tylko filar a wneka na schody jest długa chyba na 3 metry, więc może nie w takim rozmiarze ale ciut mniejszym można zmieścić u mnie. Zobaczymy co odpisze mi stolarz, zdjęcia korytarza już mu wysłałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.12.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Mischa, nie dziwi Ciebie, to, że wszyscy pozostali Granatowcy cos jakby śpią? Tylko my cos piszemy od czasu do czasu, żeby stronka nie spadła tak w ogóle w czeluści jakieś. Czyżby wszyscy odłożyli budowanie do wiosny???Halo, halo.......jest tam kto???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Nie śpią czytają tylko pisać nie mają o czym Oglądam Wasze zdjęcia i ... jak ja już chciałabym być na etapie wykończeniowym ... cokolwiek to znaczy Nina, schody piękne, może mają szanse zmieścić się u Ciebie, bo faktycznie miejsca masz sporo więcej niż tradycyjny Granacik. A ja myślę o elewacji. Podoba mi się brązowa dachówka (mężowi tradycyjna - czerwona ) i tak sobie myślę czy ktoś ma granacika z brązowym dachem?? I jaką planuje elewację, jakie wykończenia - schody wejściowe, taras, cokoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 10.12.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Izulek - u nas byl ten znajomy i patrzyla w projekt no i jak to u nas wyglada i stwierdzila ze piec sie zmiesci hmmmmmmm a on jest wlasnie na ekogroszek No tak Sylwia, to mnie może i pocieszyłaś, a Twoja kotłownia ma rozmiar taki jak w projekcie? I gdzie umieszczony byłby piec? A co z węglem? Gdzie go będziecie magazynować? I nie obawiasz się, że kotłownia jest blisko łazienki i pokoju i może będzie się brudzić, kurzyć przy tym piecu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.12.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Iza, witam ... miło chociaż, że ktoś czyta... Dachówkę może nie jednolicie brązową ale jesienny liść Robena ma Gosia - sutruh. Obejrzyj jej fotki. Naprawdę ładnie granacik wygląda z tą dachówką. Zresztą, moja dachówka - miedź angoba - tez jest bardzo ładna a przynajmniej nam sie podoba... Pozdrowienia dla wszystkich czytających a nie piszących..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.12.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Czytamy.... No właśnie tylko mały zastój u mnie tylko murarz muruje ścianki działowe szczyty dokończone, komin skończony my mamy położone płytki na kominie brama garażowa będzie 20 grudnia, okna 5 stycznia dzisiaj leje dach u rodziców niedokończony więc u nas dach to wielka niewiadoma kiedy zaczną a ten dach to najważniejsza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.12.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Hej Magda, na północy dzisiaj tez leje a ja ocieplenie nadal mam nie skończone... Jak przez ubiegły tydzień pogoda była jak cacy na skończenie ocieplenia zewnętrznego to nie mieli czasu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.12.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dzisiaj zjechała do nas wełna jak wstawią okna to mąż będzie ocieplał poddaszeWasiek można książke napisać na temat terminów fachowcówi jacy oni są słowni dobrze, że nam odpada ocieplenie ale ciekawe jakich tynkarzy znajdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 11.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Hej Witam sie jako ta czytająca nie pisząca z racji zastoju , odwyku itp.... u nas skonczone scianki dizalowe i jeszcze maja tylko pozabijac okna na zime , czeka nas teraz poszkiwanie okien i chcemy zamowic gdzies na marzec i lecze ze przed oknami uda nam sie skonczyc te kominy w marcuz eby dekarze do porzadku zakonczyli dach. ja nawet w dzienniku nie pisze ale chyb adizs cos skrobne co bym nie spadla za daleko ogladam Wasze fotki z robót podlogowych i tynkarskich i juz marze o takim etapie a jeszcze tyle przede mna Pozdrawiam serdecznie z zimnych i płaczących deszczem Czechowic !! podobno od czwartku ma przyjsc zima i ma potrwac oczywisice do świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 11.12.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 cześć u mnie też deszcz pada fakt że do budowania pogoda już nie jest nam potrzebna, ale do lepszego samopoczucia owszem jeżeli chodzi o schody to będziemy mieli schode ze spoczynkiem, drewniane, wysokość stopni 18 cm, z tym że jeden stopień (drugiej części do góry) będzie zaczynał się na spoczynku, rama będzie drewniana a sztachetki będą chromowe coś mniej więcej na ten wzór http://www.budujemydom.pl/images/stories/polecane_produkty/815d.jpg montaż tych schodów nas wyniesie 4.600zł nic nas nie interesuje to tak orientacyjnie dla misha555 bo pytała o schody montaż miał być po świętach ale przenieśliśmy go pod koniec stycznia jak juz tynki będą super suchutkie i posadzki również, żeby nic nam się nie powykrzywiało jeżeli chodzi o posadzki to klopski mały wyszedł bo byliśmy umówieni i nic z naszej umowy ustnej nie wyszło bo pan posadzkarz o nas zapomniał, ale obiecał że do świąt znajdzie termin dzwoniłam i szukałam innego to dopiero w styczniu są wolne terminy więc zobaczymy pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny granatowe Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.12.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Gosia, ładne schody ...ale jak pamiętam to chyba miałaś zrobiony spocznik z betonu? A z jakiego drzewa będą te schody? Bo przyznam cena jest wybitnie kusząca.... Ja robiłam przymiarkę u stolarzy na miejscu, to za schody zwykłe proste bez kręconych barierek stolarz zażyczył sobie 10 tysięcy- schody z debu... Piszesz o wylewkach.... no ja mam to samo, jutro miał przyjechać i robic mi wylewki....i co???? figa z makiem Nie zdążą się wyrobić. Przyjedziemy może we czwartek a jak nie to w piątek.....ciekawa jestem kiedy rzeczywiście do mnie dotrą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.12.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Sutruh schody piękne... rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts